Αν κατά βάθος νιώθεις λίγο Βρετανός και μάλιστα γαλαζοαίματος, οι συμβουλές του σομελιέ και ειδικού στο τσάι (ναι, υπάρχουν και τέτοιοι) Neil Phillips θα σε βοηθήσουν να γίνεις εξπέρ στην προετοιμασία αλλά και την κατανάλωσή του.

Αν κατά βάθος νιώθεις λίγο Βρετανός και μάλιστα γαλαζοαίματος, οι συμβουλές του σομελιέ και ειδικού στο τσάι (ναι, υπάρχουν και τέτοιοι) Neil Phillips θα σε βοηθήσουν να γίνεις εξπέρ στην προετοιμασία αλλά και την κατανάλωσή του.

Καταρχήν, αν συνηθίζεις να ρίχνεις γάλα στο τσάι σου, πρόσθεσέ το στο τέλος, για να τηρήσεις ένα βασικό κανόνα του σαβουάρ βιβρ. «Η συνήθεια να ρίχνουμε στο φλιτζάνι πρώτα το γάλα και μετά το τσάι προέρχεται από τους υπηρέτες των αριστοκρατικών σπιτιών, που έπιναν το τσάι τους σε πήλινα φλιτζάνια τα οποία μπορεί να ράγιζαν από το καυτό τσάι. Έτσι, οι υπηρέτες έριχναν στην κούπα τους πρώτα λίγο γάλα, για να μειώσουν τη θερμοκρασία», σχολιάζει σχετικά ο Phillips.

Οι ευγενείς, αντιθέτως, έπιναν το τσάι τους σε φίνες πορσελάνες, που δεν υπήρχε κίνδυνος να ραγίσουν από το ζεστό τσάι, προσθέτει ο Phillips – οπότε μπορούσαν πολύ άνετα να προσθέσουν στο τέλος το γάλα.

Ο ίδιος ειδικός συμβουλεύει να βράζεις τα φύλλα του τσαγιού τουλάχιστον για τέσσερα λεπτά, για να πετύχεις την επιθυμητή ένταση (ανάλογα, φυσικά, και με τα προσωπικά σου γούστα). «Το τσάι χρειάζεται χρόνο για να απελευθερώσει το άρωμα και τη γεύση του, δώστε του λοιπόν το περιθώριο των τεσσάρων με πέντε λεπτών», συνιστά. Εξαίρεση αποτελεί το πράσινο τσάι, που μπορείς να βράζεις για λιγότερο χρόνο.

Επιπλέον, σε περίπτωση που βρεθείς να πίνεις το τσάι σου με τη Βρετανίδα βασίλισσα, ή έστω με τον πρίγκιπα Κάρολο στη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ελλάδα, για να μην προδοθεί η ταπεινή καταγωγή σου ανακάτεψέ το με το κουταλάκι με απαλές, διακριτικές κινήσεις.

Τέλος, αν δεξιώνεσαι εσύ τον πρίγκιπα Κάρολο, ή έστω τον Βρετανό πρέσβη, να έχεις υπόψη σου ότι η ώρα για το απογευματινό τσάι των ευγενών είναι γύρω στις 4. Στις 6 το παίρνουν οι υπηρέτες, αφού έχουν ξεμπερδέψει με τις απογευματινές υποχρεώσεις τους. Και προσοχή: Αν αποφασίσεις να το συνοδεύσεις με σάντουιτς, μη διανοηθείς να αφήσεις την κόρα στο ψωμί. Είναι υπερβολικά σκληρή για τα δόντια των ευγενών.

empty alt

Πώς να οργανώσετε το ψυγείο, ώστε να διαρκούν περισσότερο τα τρόφιμα

Οργανωθείτε γιατί χανόμαστε- για την ακρίβεια, χάνονται πρόωρα τα τρόφιμα! Ο λόγος για το ψυγείο καθώς όπως φαίνεται, παίζει σημαντικό ρόλο το πώς και το πού τοποθετούμε τα φαγώσιμα στα ράφια του.
empty alt

Φτιάξε βήμα βήμα το δικό σου μούσλι

Το μούσλι είναι ένα από τα ιδανικά γεύματα για πρωινό, σε συνδυασμό με κρύο γάλα, γιαούρτι, αλλά ακόμα και σκέτο.
empty alt

Μακαρόνια με κιμά… στον φούρνο

Μια από τις απολαύσεις που μπορείς να χαίρεσαι στο σπίτι, με παρέα ή χωρίς, είναι σίγουρα το φαγητό.
empty alt

Summer wine… and the living is easy

Το καλοκαίρι είναι η εποχή για τραπεζάκια έξω, χαλαρά πικνίκ, μπάρμπεκιου και δείπνο στο ύπαιθρο. Το καλοκαίρι έχει να κάνει με φρουτώδη, ανάλαφρα, αρωματικά, ζωηρά, και σπιρτώδη, φρέσκα λευκά, δροσιστικά ροζέ και ζουμερά, χυμώδη, διακριτικά κόκκινα.
empty alt

Όλα τα μυστικά από τη Μυτιλήνη για να φτιάξεις τις νοστιμότερες παστές σαρδέλες

Ένας από τους απολαυστικότερους μεζέδες για να συνοδεύσεις το ούζο σου τώρα το καλοκαίρι είναι οι παστές σαρδέλες.
empty alt

Σάντουιτς με τόνο (άριστα)!

Λάτρεις του τόνου γνωρίστε το απόλυτο σάντουιτς για εσάς. Ξεχάστε το ότι το ψάρι δεν πάει με τυρί και με τη σωστή ποσότητα από τυρί Cheddar, και ένα ζευγάρι καλές φέτες ντομάτας, αυτή η εκδοχή θα ενθουσιάσει κι όσους δεν βάζουν ψάρι στο στόμα τους.
empty alt

Πώς να φτιάξετε σπιτικά σοκολατένια αβγά και πασχαλινά λαγουδάκια

Τα σοκολατένια λαγουδάκια και τα σοκολατένια αβγά του Πάσχα είναι μια νέα γλυκιά παράδοση. Αλλά τα σπιτικά σοκολατένια λαγουδάκια είναι πολύ πιο ευχάριστα και είναι πραγματικά εύκολο να φτιαχτούν.
empty alt

Ube(r) alles: Μοβ γλυκιά απόλαυση με υγιεινά οφέλη

Αυτά τα εύκολα μπράουνι έχουν ένα από τα πιο αντιφλεγμονώδη λαχανικά και συνδυάζουν γεύση, χρώμα και υγεία
Back To Top