Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

Πώς θα μαλακώσεις την καστανή ζάχαρη που έχει πετρώσει

0     

Πώς θα μαλακώσεις την καστανή ζάχαρη που έχει πετρώσει

brown_sugar

Η καστανή ζάχαρη πετρώνει εύκολα όταν μένει κλεισμένη για καιρό σε ένα δοχείο στην κουζίνα, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεσαι να τη χρησιμοποιήσεις όταν θελήσεις να την προσθέσεις σε ένα γλυκό ή ακόμα και στον καφέ σου. Ακολούθησε τα παρακάτω tips για να την κάνεις να… ξανανιώσει.

Η λύση εξπρές: Για να τη μαλακώσεις στο άψε-σβήσε, βάλε τη σε ένα σκεύος ασφαλές για φούρνο μικροκυμάτων με ένα νωπό χαρτί κουζίνας από πάνω και άφησέ τη να ζεσταθεί για 20’’. Αν δεν έχει μαλακώσει μετά τα 20’’, επανέλαβε τη διαδικασία για περίπου ακόμα 20’’.

Η λύση των προνοητικών: Αν έχεις μερικές μέρες περιθώριο πριν φτιάξεις το γλυκό, βοήθησέ τη να μαλακώσει αργά επιστρατεύοντας κάποιο άλλο υλικό με υψηλά επίπεδα υγρασίας. Πάρε μία φέτα ψωμί του τ0στ ή λίγες φέτες μήλου και τοποθέτησέ τα πάνω στη σκληρή μάζα, μέσα σε ένα πλαστικό σακουλάκι ασφαλείας ή σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς. Σε ένα με δύο 24ωρα, θα έχει μαλακώσει.

Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία: Για να μην πετρώσει εξαρχής, διατήρησέ την αεροστεγώς κλεισμένη σε ένα δοχείο. Το μυστικό είναι να εκτίθεται σε όσο το δυνατόν μικρότερη ποσότητα αέρα. Επέλεξε λοιπόν ένα δοχείο όπου θα χωράει ίσα ίσα ή, αν την αποθηκεύσεις σε ένα μεγαλύτερο δοχείο, τοποθέτησέ την πρώτα σε πλαστικό σακουλάκι ασφαλείας και μετά στο δοχείο, φροντίζοντας προηγουμένως να πιέσεις το σακουλάκι για να αφαιρεθεί ο αέρας.