Έξτρα απόλαυση σε μια συνταγή δύο σε ένα. Η ιταλική βραδιά είναι καλύτερη όταν συνδυάζονται τα δύο αγαπημένα σου ζυμαρικά.

Έξτρα απόλαυση σε μια συνταγή δύο σε ένα. Η ιταλική βραδιά είναι καλύτερη όταν συνδυάζονται τα δύο αγαπημένα σου ζυμαρικά. Όταν έχεις όρεξη για ραβιόλια αλλά και για λαζάνια. Όταν έχεις την επιθυμία να γευτείς πλούσια σάλτσα κοκκινιστού κιμά αλλά κι έχεις αδυναμία στα τυριά που λιώνουν απολαυστικά – με το κρύο έξω να είναι σε χαμηλές θερμοκρασίες δεν χρειάζεται να συμβιβαστείς με τίποτα λιγότερο από αυτό που τραβάει η όρεξή σου. Αυτή η συνταγή βάζει τέλος στα διλήμματα και σε αφήνει χωρίς ενοχές να βυθιστείς στην πιο λαχταριστή απόλαυση.

ΥΛΙΚΑ: 8 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ: 1 ΩΡΑ 15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς

1/2 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

2 σκελίδες σκόρδο, αλεσμένες

1 κιλό σάλτσα ντομάτας

500 γρ. ρικότα πλήρους γάλακτος

1 μεγάλο αυγό

1 φλ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα, χωρισμένη

1/4 φλ. φρεσκοκομμένο βασιλικό, καθώς και περισσότερα για γαρνιτούρα

1 κουτ. σκόνη σκόρδου

500 γρ. συσκευασμένα ραβιόλια (ψυγείου ή κατάψυξης)

2 φλ. τεμαχισμένη μοτσαρέλα

ravioli

Εκτέλεση

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 220 και λαδώνεις ένα ταψί με σπρέι μαγειρικής ή βούτυρο ή λάδι. Ζεσταίνεις ένα μεγάλο αντικολλητικό σκεύος σε μέτρια φωτιά και προσθέτεις τον κιμά και το κρεμμύδι. Καρυκεύεις με αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύεις μέχρι να ροδίσει ο κιμάς και να μαλακώσει το κρεμμύδι, περίπου 10 λεπτά, στη συνέχεια στραγγίζεις το λίπος και προσθέτεις στο μείγμα το σκόρδο και τη μαρινάρα, στη συνέχεια μειώνεις τη θερμότητα και σιγοβράζεις για να συνδυαστούν οι γεύσεις, 5 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, σε ένα μεσαίο μπολ, προσθέτεις τη ρικότα, το αυγό, το 1/4 φλιτζάνι από την παρμεζάνα, τον βασιλικό, το σκόρδο και καρυκεύεις με αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύεις μέχρι να συνδυάσεις τα υλικά. Απλώνεις το 1/3 της σάλτσας του κιμά στο ταψί. Φτιάχνεις μια στρώση ραβιόλια, το μισό της υπόλοιπης σάλτσας κρέατος, το μισό του μείγματος ρικότα και το μισό από τη μοτσαρέλα και την υπόλοιπη παρμεζάνα.

Επαναλαμβάνεις τις στρώσεις, καταλήγοντας σε επικάλυψη από τα τυριά. Καλύπτεις το ταψί χαλαρά με αλουμινόχαρτο και ψήνεις για 30 λεπτά. Αφαιρείς το αλουμινόχαρτο και ψήνεις μέχρι να ροδίσουν και να βράσουν, άλλα 15 λεπτά. Πασπαλίζεις με τον υπόλοιπο βασιλικό και σερβίρεις.

empty alt

Μήλο: ο πολύτιμος σύμμαχος της υγείας

Ένα μήλο την ημέρα όχι μόνο κάνει τον γιατρό πέρα, αλλά και πέντε διαφορετικές μορφές καρκίνου, ίσως και περισσότερες, υποστηρίζει μία νέα μελέτη.
empty alt

Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να τρως κάθε μέρα γιαούρτι

Σκέτο ή με δημητριακά, φρούτα, μέλι και ό,τι άλλο προτιμάς, το γιαούρτι είναι μία από τις καλύτερες επιλογές που έχεις για ένα υγιεινό και θρεπτικό σνακ, όποια ώρα της ημέρας και αν το θελήσεις.
empty alt

5 αυθεντικές νηστίσιμες συνταγές από κρητικά μοναστήρια

Όσοι έχουν επισκεφτεί και ζήσει για λίγες μέρες σε μοναστήρι ξέρουν καλά πόσο μεγάλη αξία αλλά και εξαίσια γεύση έχει η μοναστηριακή κουζίνα.
empty alt

Ποια είδη τυριού λιώνουν ευκολότερα και ομορφότερα;

Γιατί κάποια τυριά λιώνουν εύκολα, γρήγορα και όμορφα, ενώ άλλα αντιστέκονται ακόμα και στις πιο υψηλές θερμοκρασίες; Κάθε τυρί συνδυάζει νερό και λίπος.
empty alt

«Γιατί απολαμβάνω να τρώω με τα χέρια»

Κάποιοι μπορεί να με πουν κακομαθημένη, αλλά εγώ απαντάω ότι μέσα από το φαγητό ζω μια εμπειρία που απευθύνεται σε όλες τις αισθήσεις.
empty alt

Τέσσερις τρόποι για να μην πετάξεις τίποτα από ένα λαχανικό

Μήπως πετάς πάντα τους μίσχους από το μπρόκολο ή τα φύλλα από τα καρότα; Κι όμως, ακόμα και τα μέρη των λαχανικών που θεωρείς μη βρώσιμα μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σε διάφορες συνταγές.
empty alt

Tρία απολαυστικά warming up cocktails, που είναι ό,τι πρέπει για τα κρύα βράδια

Τρεις απολαυστικές συνταγές για ζεστά ποτά θα σε βάλουν στο εορταστικό ή cozy mood της εποχής – μπες στο πνεύμα!   Apple Pie Bourbon Shots Αν λατρεύεις τη γεύση τη μηλόπιτα αυτή η εκδοχή της θα σε κάνει να την πιείς στο ποτήρι κι όχι να την […]
empty alt

Εύκολη τάρτα φρούτων

Αναδείξτε τα καλύτερα φρούτα της εποχής φτιάχνοντας αυτή την εύκολη τάρτα φρούτων. Η κρούστα που μοιάζει με κουλουράκι είναι μια εύκολη ζύμη, γεγονός που την καθιστά μια συνταγή χωρίς φασαρία και χωρίς άγχος.
Back To Top