Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

Το λάθος που κάνεις όταν τρως χωριάτικη σαλάτα

0     

Το λάθος που κάνεις όταν τρως χωριάτικη σαλάτα

Η «βούτα» στη χωριάτικη σαλάτα με ένα κομμάτι αφράτο ψωμί είναι μία «αμαρτία» που όλοι μας έχουμε απολαύσει. Ειδικά όταν η σαλάτα είναι λουσμένη σε καλό ελληνικό ελαιόλαδο.

Ήξερες, όμως, ότι αυτή η αγαπημένη συνήθεια μπορεί να κρύβει κινδύνους;

Σκέψου ότι όταν κάποιος τρώει τη μισή του μπουκιά από το ψωμί και βουτάει την υπόλοιπη στο λάδι, ή σε μία σάλτσα, ένα ντιπ και οτιδήποτε υπάρχει στο τραπέζι όταν δεν τρώει μόνος του αλλά με παρέα, μπορεί να μεταφέρει βακτήρια από το στόμα του στο λάδι, τα οποία στη συνέχεια «μετακομίζουν» στο στόμα των υπολοίπων που εξασκούνται στο ευγενές άθλημα της «βούτας».

Η επιστήμη έχει επισημάνει ότι η μεταφορά μικροβίων είναι πιο εύκολη στις σάλτσες, αντί π.χ. στα ντιπ, γιατί είναι πιο ρευστές και στάζουν περισσότερο από το κομμάτι του ψωμιού που βουτάς ξανά και ξανά στο πιάτο της σαλάτας.

Μάλιστα ερευνητές από την επιθεώρηση Ασφάλειας Τροφίμων υποστηρίζουν ότι στο λάδι της χωριάτικης ή σε μία σάλτσα μπορεί να υπάρχουν έως και 1.000 διαφορετικά είδη βακτηρίων, με ορισμένα από αυτά να είναι ικανά να σου προκαλέσουν λοιμώξεις.

Ποια είναι η λύση για να συνεχίσεις να απολαμβάνεις το λαδωμένο ψωμάκι σου; Βούτα το στο λάδι από τη μεριά που δεν το έχεις δαγκώσει!