Ψήνοντας τις γλυκοπατάτες με τη φλούδα τους θα έχεις ένα τραγανό αποτέλεσμα που θα συνδυαστεί εξαιρετικά με τη βελούδινη υφή του γουακαμόλε για μια λαχταριστή απόλαυση που θα εκτιμήσει δεόντως η γλώσσα και ο ουρανίσκος σου.

Ψήνοντας τις γλυκοπατάτες με τη φλούδα τους θα έχεις ένα τραγανό αποτέλεσμα που θα συνδυαστεί εξαιρετικά με τη βελούδινη υφή του γουακαμόλε για μια λαχταριστή απόλαυση που θα εκτιμήσει δεόντως η γλώσσα και ο ουρανίσκος σου. Μια γευστική κι απλή μεξικάνικη συνταγή που μπορείς να αξιοποιήσεις ως ορεκτικό, ως συνοδευτικό αλλά και ως κυρίως πιάτο, ανάλογα με την περίσταση και την όρεξή σου – κι είναι πάντα κάτι που θα εκπλήξει ευχάριστα μια απροειδοποίητη επίσκεψη στο σπίτι ή μια ξαφνική σου λιγούρα.

Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά

Συνολικός χρόνος: 2 ώρες

Μερίδες: 8

Συστατικά

4 μικρές γλυκοπατάτες

1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

λίγο αλάτι

μισό φλιτζάνι τεμαχισμένο τυρί Cheddar

sweet

Για το γουακαμόλε

1 ώριμο αβοκάντο

1 κουταλιά της σούπας χυμό λάιμ

1 γαρίφαλο αλεσμένο

λίγο αλάτι

1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένη ντομάτα

2 κουταλιές της σούπας κόκκινο κρεμμύδι, τριμμένο ή ψιλοκομμένο

Ψιλοκομμένο κόλιαντρο για γαρνιτούρα

sweeta

Εκτέλεση

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς. Τύλιξε καλά τις γλυκοπατάτες σε αλουμινόχαρτο και τοποθέτησέ τες σε ένα ταψί. Ψήσε μέχρι να είναι πολύ μαλακές, 50 λεπτά έως 1 ώρα. Ξετύλιξέ τες προσεκτικά και άφησέ τες να κρυώσουν.

Κόψε τις πατάτες στο μισό κατά μήκος και βγάλε τη σάρκα, αφήνοντας ένα λεπτό περίγραμμα (αποθήκευσε τη σάρκα για άλλη χρήση). Τοποθέτησε τις μισές γλυκοπατάτες με τη φλούδα προς τα πάνω σε ένα ταψί. Άλειψε με λάδι και πασπάλισε με αλάτι. Ψήνεις μέχρι να ροδίσουν και να γίνει η φλούδα τραγανή, 20 έως 30 λεπτά.

Κόψε κάθε φλούδα στο ήμισυ και γύρισε προς τα κάτω. Πασπαλίζεις την καθεμία με 1 κουταλιά της σούπας Cheddar. Ψήσε μέχρι να λιώσει το τυρί, 8 έως 10 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, φτιάξε το γουακαμόλε: Λιώσε το αβοκάντο σε ένα μεσαίο μπολ. Ανακάτεψε με το χυμό λάιμ, το σκόρδο και το αλάτι.

Γέμισε κάθε φλούδα γλυκοπατάτας με γουακαμόλε, ντομάτα, κρεμμύδι και κόλιαντρο, αν θέλεις.

empty alt

Το ιδανικό μενού για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Χρησιμοποίησε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ως αφορμή για να ετοιμάσεις ένα γεύμα για δύο που θα εκτοξεύσει ή έστω θα αναζωπυρώσει την ερωτική επιθυμία! Δεν βασίζεται στα ματζούνια των προγόνων μας, αλλά σε τροφές, ποτά και κάποιες ουσίες με υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά που είναι […]
empty alt

Σοκο_λαχταριστές τηγανίτες στον φούρνο!

Ετοιμάσου να μπεις και να ενδώσεις σε απολαυστικό πειρασμό: Στρώματα αφράτων τηγανιτών, πασπαλισμένες με τσιπ σοκολάτας και πλημμυρισμένες με ζάχαρη άχνη και το αγαπημένο σου σιρόπι.
empty alt

Ψητό κοτόπουλο με περουβιανό άρωμα

Μια συνταγή που σε ταξιδεύει στις γεύσεις του Περού. Το περουβιανό ψητό κοτόπουλο είναι μια εκδοχή που θα λατρέψεις, αν σου αρέσουν οι έντονες πικάντικες γεύσεις.
empty alt

Celery time – ή τι λες για έναν χυμό σέλερι;

Πλούσιος σε θρεπτικά συστατικά που έχουν πολλά οφέλη για την υγεία σου
empty alt

«Αγάπη μου τα κάναμε σαλάτα!»

  Το τέλος της άνοιξης και η αρχή του καλοκαιριού είναι η ιδανική εποχή για να ξαναβρείς τους ρυθμούς και τη φόρμα σου – ειδικά αν έχεις περάσει και μια καραντίνα! Δοκίμασε τις παρακάτω σαλάτες που και απολαυστικές και γευστικές είναι, αλλά και θα σε κρατήσουν μακριά […]
empty alt

Hot Dogs-Μούμιες – τρομακτικά νόστιμα και λαχταριστά

Για Halloween πάρτι ή σε ένα αφιέρωμα με τις αγαπημένες σας ταινίες
empty alt

Ενεργειακές μπάλες με αποξηραμένο βερίκοκο

Γνωρίστε το νέο αγαπημένο σας σνακ
empty alt

Γευστική βουτιά στη Σαρακοστή

Ελαφριά, θρεπτικά, και με κύριο συστατικό το ταχίνι αυτές οι επιλογές ντιπ θα αναδείξουν το σαρακοστιανό τραπέζι, θα δώσεις γεύση στην Καθαρά Δευτέρα αλλά θα γίνουν και μια εξαιρετική πρόταση ακόμα και για τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου.
Back To Top