Το RumChata είναι ένα λικέρ κρέμας που παρασκευάζεται στο Ουισκόνσιν. Η συνταγή περιλαμβάνει ρούμι, κρέμα γάλακτος, κανέλα, βανίλια, ζάχαρη και άλλα αρώματα.

Το RumChata είναι ένα λικέρ κρέμας που παρασκευάζεται στο Ουισκόνσιν. Η συνταγή περιλαμβάνει ρούμι, κρέμα γάλακτος, κανέλα, βανίλια, ζάχαρη και άλλα αρώματα. Το ποτό παρασκευάζεται στο Pewaukee του Wisconsin από το 2009. Η Rumchata αυτή τη στιγμή στο χώρο της γαστρονομίας είναι πολύ hot. Θα βρείτε αρκετές αναφορές και συνταγές στο διαδίκτυο όπως cupcakes Rumchata. Εδώ σας παροτρύνουμε να τη δοκιμάσετε σε αυτή την εκδοχή για να φτιάξουμε αυτή τη ζεστή σοκολάτα. ΠΡΟΦΑΝΩΣ, είναι ένα αποτέλεσμα με γεύση από παράδεισο.

ΥΛΙΚΑ:

2 ΜΕΡΙΔΙΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 5 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

0 ΩΡΕΣ 15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 1/2 φλ. γάλα μη αποβουτυρωμένο

1/4 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη

2 κ.σ. κακάο σε σκόνη

1 κουτ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

170 γρ. κομματάκια σοκολάτας (ή ψιλοκομμένη γλυκόπικρη σοκολάτα)

1/2 φλ. Ρουμτσάτα (ή άλλο κρεμώδες λικέρ)

1/3 φλ. ζεστή καραμέλα

Κρέμα σαντιγί, για το σερβίρισμα

Ζάχαρη κανέλας, για γαρνίρισμα

ξυλάκι κανέλας, για γαρνίρισμα

cocoa

ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ

Βάζουμε το γάλα να σιγοβράσει σε μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Χτυπάμε τη ζάχαρη και τη σκόνη κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να μην μείνουν σβώλοι. Προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας και τη βανίλια και βράζουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα. Ανακατεύουμε το Rumchata και μετά σβήνουμε τη φωτιά.

Ρίχνουμε την καραμέλα σε ένα μικρό πιάτο. Βουτάμε τα φλιτζάνια στην καραμέλα για να καλύψουμε το χείλος. Ρίχνουμε τη ζεστή σοκολάτα σε κάθε ποτήρι και στη συνέχεια προσθέτουμε σαντιγί, πασπαλίζουμε με κανέλα ζάχαρη, περισσότερη καραμέλα και ένα ξυλάκι κανέλας.

empty alt

Γιατί γίνεται τόσος ντόρος για το μπρόκολο;

Δεν έχει ούτε εξωτικό όνομα ούτε είναι πανάκριβο. Είναι ταπεινό, φτηνό αλλά και τόσο υγιεινό. Και να γιατί μιλάνε όλοι για το μπρόκολο! Διάβασε και θα πειστείς κι εσύ να το τρως.
empty alt

Ο καλύτερος τρόπος να καρυκεύσεις το κρέας

Όταν καρυκεύουμε μπριζόλες, τις απλώνουμε σε ένα ταψάκι και τις πασπαλίζουμε και από τις δύο πλευρές, διαδοχικά, με αλάτι και όποια άλλα μπαχαρικά θέλουμε.
empty alt

Σε ποιες συνταγές είναι απαραίτητος ο ζωμός

Μερικά λίτρα ζωμού κρέατος ή λαχανικών, κατά προτίμηση σπιτικού, θα σου λύσουν τα χέρια όποτε δεν έχεις πολύ χρόνο για μαγείρεμα, καθώς προσθέτουν γεύση στη στιγμή.
empty alt

Ψήνεσαι να δεις το grill αλλιώς!

  Πώς να κάνεις πιο ενδιαφέρον το παιχνίδι ψησίματος με αυτά τα υπέροχα φαγητά. Στη σχάρα σου, είτε μιλάμε για ηλεκτρικό γκριλ, είτε για το γκριλ του φούρνου της ηλεκτρικής σου κουζίνας, μπορείς να βάλεις μια τεράστια γκάμα βρώσιμων υλικών.
empty alt

Τηγανίτες αβοκάντο!

Αν σου αρέσει το αβοκάντο ή ακόμα και αν αγαπάς το όμορφο πράσινο χρώμα τους, αυτές οι μαλακές, αφράτες τηγανίτες θα γίνουν η νέα σου αδυναμία στο τραπέζι πρωινού.
empty alt

Κοκκινιστοί λαχανοντολμάδες στον φούρνο

Μπορείτε να βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από συνταγές για λαχανοντολμάδες σε όλη την Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική.
empty alt

Απολαυστικά μάφιν βρώμης με μήλο-κανέλα

Αυτά τα εύκολα μάφιν-κεκάκια είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας. Εάν βιάζεστε, βάλτε ένα σε ένα δοχείο αποθήκευσης τροφίμων για να το απολαύσετε μόλις φτάσετε στη δουλειά ή το σχολείο.
empty alt

Απολαυστική σούπα με κοτόπουλο και ρύζι

Υγιεινή και ζεστή, ό,τι πρέπει για να ανεβάσεις τη θερμοκρασία
Back To Top