Όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια, φτιάξε μια λεμονάδα, όπως λέει μια αγγλόφωνη παροιμία. Και εσύ δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις αυτή την προτροπή.

Όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια, φτιάξε μια λεμονάδα, όπως λέει μια αγγλόφωνη παροιμία. Και εσύ δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις αυτή την προτροπή. Έτσι, θα έχεις πάντα στο ψυγείο σου ένα σπιτικό και δροσερό ρόφημα, ιδανικό για τα ζεστά καλοκαιρινά βράδια.

1. Για να ετοιμάσεις το σιρόπι, ζεσταίνεις μισό κιλό ζάχαρη μέσα σε 200 ml νερού σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει. Προσοχή: δεν την αφήνεις να βράσει γιατί θα γίνει καραμέλα. Αφήνεις το σιρόπι να κρυώσει.

2. Στύβεις λεμόνια μέχρι να έχεις μισό λίτρο φρέσκο χυμό. Τον σουρώνεις καλά και τον ανακατεύεις με το σιρόπι.

3. Μοιράζεις το μείγμα σε μπουκάλια που έχεις αποστειρώσει και διατηρείς τη λεμονάδα στο ψυγείο.

Αυτή η συνταγή σού δίνει μια συμπυκνωμένη λεμονάδα, που θα πρέπει να αραιώνεις με νερό στο σερβίρισμα (γεμίζεις το 1/3 του ποτηριού με τη λεμονάδα και συμπληρώνεις με το νερό). Προσθέτεις παγάκια και, αν θέλεις, μερικά φύλλα δυόσμου για ένα πιο αρωματικό αποτέλεσμα. Μπορείς, εναλλακτικά, να χρησιμοποιήσεις ανθρακούχο νερό μετατρέποντάς την έτσι σε αναψυκτικό.

empty alt

Τι ενώνει το τυρί με το κρασί;

Το τυρί αλλάζει την αντίληψη της γεύσης του κρασιού, ενισχύοντας τα φρουτένια αρώματά του.Δεν είναι τυχαίο ότι ο καλύτερος μεζές για το κρασί, λευκό ή κόκκινο, παραμένει το τυρί.
empty alt

Ιδού τι να μαγειρέψετε στο πρώτο ραντεβού!

Τα πρώτα στάδια των ραντεβού, εκτός από συναρπαστικά συναισθήματα, κρύβουν άφθονο στρες, ανυπομονησία και κρυφές προσμονές. Κατά το στάδιο της γνωριμίας, το φαγητό παίζει σημαντικό ρόλο γιατί όχι μόνο φέρνει κοντά το ζευγάρι αλλά και γιατί πολύ απλά ο έρωτας (ναι, είναι κλισέ), περνάει και από το...
empty alt

Όλα τα μυστικά για να κρατήσεις το σκόρδο φρέσκο για καιρό

Ίσως νομίζεις ότι το σκόρδο διατηρείται για πολύ καιρό φρέσκο χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Όμως αν δεν ακολουθήσεις τις παρακάτω οδηγίες, θα το δεις σύντομα να μαραίνεται, να χάνει το άρωμά του και να αλλοιώνεται.
empty alt

Τι σχέση έχει η βότκα με την πιπερόριζα;

Η πιπερόριζα ή τζίντζερ, που καταναλώνεται τόσο σε ζεστά αφεψήματα όσο και ως μπαχαρικό σε γλυκές και αλμυρές συνταγές, ιδιαίτερα σε ασιατικά πιάτα, χρησιμοποιείται σε δύο μορφές: είτε σε σκόνη είτε φρέσκια (η ρίζα της).
empty alt

Στην κουζίνα του «έρωτα» με το μενού του Αγίου Βαλεντίνου

Η σύγχρονη σεξολογία δεν παίρνει στα σοβαρά τα «ματζούνια του έρωτα», όσα τουλάχιστον υπόσχονται θαύματα στην ερωτική αρένα.
empty alt

Καλαμπόκι: πολλά περισσότερο από ποπ κορν!

Συνώνυμο με το καλοκαίρι και τις βόλτες με τη μυρωδιά του να σε βρίσκει εκεί που περπατάς από τους πλανόδιους πωλητές.
empty alt

Σαλάτα με κοτόπουλο και αβοκάντο

Αγαπάμε αυτή τη σαλάτα που σερβίρεται πάνω από χόρτα ή λαχανικά όσο την αγαπάμε ανάμεσα σε δύο φέτες ψωμί προζύμι.
empty alt

Λεμονάτες γαρίδες με άρωμα σκόρδου

Ανάλαφρες κι αρωματικές, ταιριάζουν ιδανικά στο καλοκαίρι
Back To Top