Αν ετοιμάζεσαι να φτιάξεις στο σπίτι γλυκό του κουταλιού ή μαρμελάδα, καλό είναι, για να παρατείνεις τη διάρκεια ζωής του, να αποστειρώσεις τα γυάλινα δοχεία όπου σκοπεύεις να το αποθηκεύσεις.

Αν ετοιμάζεσαι να φτιάξεις στο σπίτι γλυκό του κουταλιού ή μαρμελάδα, καλό είναι, για να παρατείνεις τη διάρκεια ζωής του, να αποστειρώσεις τα γυάλινα δοχεία όπου σκοπεύεις να το αποθηκεύσεις. Η food blogger Άντζελα Κοντού (ahungrybear.weebly.com) σού αποκαλύπτει την πιο εύκολη μέθοδο για να το κάνεις:

«1. Καταρχάς πλένουμε καλά τα βάζα μας, τα αφήνουμε να στεγνώσουν λίγο και ανάβουμε το φούρνο στους 150 βαθμούς.

2. Τοποθετούμε τα βάζα σε ένα ταψάκι με το στόμιο προς τα πάνω και δίπλα τους ακουμπάμε τα καπάκια. Τα βάζουμε στο φούρνο για 15’.

3. Στη συνέχεια, φοράμε τα γάντια του φούρνου για να μην καούμε, βγάζουμε τα βάζα από το φούρνο και τα γεμίζουμε με τη μαρμελάδα ή το γλυκό μας.

4. Βιδώνουμε πολύ καλά το καπάκι τους και τα αναποδογυρίζουμε. Τα αφήνουμε έτσι μέχρι να κρυώσουν εντελώς και μετά τα αποθηκεύουμε».

empty alt

Τι ενώνει το τυρί με το κρασί;

Το τυρί αλλάζει την αντίληψη της γεύσης του κρασιού, ενισχύοντας τα φρουτένια αρώματά του.Δεν είναι τυχαίο ότι ο καλύτερος μεζές για το κρασί, λευκό ή κόκκινο, παραμένει το τυρί.
empty alt

Ιδού τι να μαγειρέψετε στο πρώτο ραντεβού!

Τα πρώτα στάδια των ραντεβού, εκτός από συναρπαστικά συναισθήματα, κρύβουν άφθονο στρες, ανυπομονησία και κρυφές προσμονές. Κατά το στάδιο της γνωριμίας, το φαγητό παίζει σημαντικό ρόλο γιατί όχι μόνο φέρνει κοντά το ζευγάρι αλλά και γιατί πολύ απλά ο έρωτας (ναι, είναι κλισέ), περνάει και από το...
empty alt

Όλα τα μυστικά για να κρατήσεις το σκόρδο φρέσκο για καιρό

Ίσως νομίζεις ότι το σκόρδο διατηρείται για πολύ καιρό φρέσκο χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Όμως αν δεν ακολουθήσεις τις παρακάτω οδηγίες, θα το δεις σύντομα να μαραίνεται, να χάνει το άρωμά του και να αλλοιώνεται.
empty alt

Τι σχέση έχει η βότκα με την πιπερόριζα;

Η πιπερόριζα ή τζίντζερ, που καταναλώνεται τόσο σε ζεστά αφεψήματα όσο και ως μπαχαρικό σε γλυκές και αλμυρές συνταγές, ιδιαίτερα σε ασιατικά πιάτα, χρησιμοποιείται σε δύο μορφές: είτε σε σκόνη είτε φρέσκια (η ρίζα της).
empty alt

Στην κουζίνα του «έρωτα» με το μενού του Αγίου Βαλεντίνου

Η σύγχρονη σεξολογία δεν παίρνει στα σοβαρά τα «ματζούνια του έρωτα», όσα τουλάχιστον υπόσχονται θαύματα στην ερωτική αρένα.
empty alt

Καλαμπόκι: πολλά περισσότερο από ποπ κορν!

Συνώνυμο με το καλοκαίρι και τις βόλτες με τη μυρωδιά του να σε βρίσκει εκεί που περπατάς από τους πλανόδιους πωλητές.
empty alt

Σαλάτα με κοτόπουλο και αβοκάντο

Αγαπάμε αυτή τη σαλάτα που σερβίρεται πάνω από χόρτα ή λαχανικά όσο την αγαπάμε ανάμεσα σε δύο φέτες ψωμί προζύμι.
empty alt

Λεμονάτες γαρίδες με άρωμα σκόρδου

Ανάλαφρες κι αρωματικές, ταιριάζουν ιδανικά στο καλοκαίρι
Back To Top