Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Κλασικό και αγαπημένο γιορτινό πιάτο.

Υλικά:

2 κιλά μπούτι από αρνί ξεκοκαλισμένο

½ λίτρο λευκό κρασί

1 ματσάκι δυόσμο

1 σκελίδα σκόρδο

100 γρ. ελαιόλαδο

Ζεστ και χυμό από 1 λεμόνι

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Βάζουμε το μπούτι αρνιού σε ένα ταψί για να το μαρινάρουμε. Το αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε το σκόρδο και το ζεστ από το λεμόνι και αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 1 μέρα. Την επόμενη σουρώνουμε το κρέας από τη μαρινάτα και την κρατάμε στην άκρη. Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το αρνί μαζί με το ελαιόλαδο μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις μεριές. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί και το μεταφέρουμε στο ταψί μαζί με όλο το ζουμί. Περνάμε τη μαρινάτα από σίτα, τη ρίχνουμε πάνω στο αρνί και αφήνουμε να ψηθεί στο φούρνο σιγά σιγά για 1,5 ώρα. Μόλις είναι έτοιμο βγάζουμε από το ταψί και σερβίρουμε σε μία πιατέλα κόβοντας σε φέτες και βάζοντας ανάμεσα λίγα φύλλα δυόσμο. Γαρνίρουμε ρίχνοντας επάνω τη μαρινάτα και το χυμό λεμονιού.

empty alt

Μπανάνες siu tim tim

Οι μπανάνες έτσι όπως δεν τις έχουμε γευτεί ποτέ! 
empty alt

Μελωμένες τηγανίτες

Τρώγονται ζεστές και μελωμένες και κατά προτίμηση πρωί.
empty alt

Φρουτοσαλάτα με γιαούρτι

Μια βόλτα από το μανάβη και φρέσκα φρούτα κατευθείαν στο πιάτο σας.
empty alt

Ελιόψωμο

Απολαυστικό ακόμα και σκέτο!
empty alt

Μεθυσμένο συκώτι με άρωμα δεντρολίβανου

Το συκώτι που σβήνει με κρασί και αναδύει υπέροχες γεύσεις.
empty alt

Σάλτσα μπάρμπεκιου

Μία πανεύκολη και γεμάτη γεύση barbeque sauce που θα κάνει το κρέας σας εξαιρετικά νόστιμο. 
empty alt

Τάρτα με κρέμα και φράουλες

Κλασική και αγαπημένη τάρτα με ανάλαφρη κρέμα και λαχταριστές φράουλες.
empty alt

Πέννες με κολοκύθια και καραβίδες

Μια γευστική γρήγορη και εύκολη λύση για ένα ωραίο μεσημεριανό με πρωταγωνιστές τις πέννες, το μπρόκολο και τις καραβίδες.
Back To Top