Μέτρια   Μερίδες : 6   15.01-18.30  

Ενας ακόμη τρόπος για να απολαύσετε το αρνάκι συνδυασμένο με κουκιά.

Υλικά:

1 ½ κιλό αρνί φιλέτο κομμένο σε κυβάκια

Ελαιόλαδο

6 σκελίδες σκόρδο με το πουκάμισο

1 κρεμμύδι κομμένο σε χοντρά κομμάτια

1 κ.γ. πάπρικα

1 φύλλο δάφνη

2 σφηνάκια σέρι ξηρό

100 γρ. κουκιά καθαρισμένα φρέσκα ή ξερά

Αλάτι

Πιπέρι

2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα

Οδηγίες:

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε καλά το μισό κρέας και από τις δύο πλευρές. Το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και ύστερα σοτάρουμε το υπόλοιπο μισό κρέας και το κρατάμε κι αυτό στην άκρη. Στην ίδια κατσρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και προσθέτουμε μετά το κρέας. Ακολούθως, προσθέτουμε το σκόρδο, την πάπρικα, τη δάφνη, το σέρι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και μόλις πάρει βράση σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά ώσπου να μαλαώσει το κρέας. Δέκα λεπτά πριν να είναι έτοιμο ρίχνουμε μέσα τα κουκιά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό.

empty alt

Μύδια με αμύγδαλα

Το πιάτο που συνδυάζει θαλασσινά και ξηρούς καρπούς.
empty alt

Τυροκροκέτες

Η απόλυτα γευστική "συνάντηση" των αγαπημένων τυριών.
empty alt

Σαλάτα με κάστανα, τυρί (Ελληνικό) και μανιτάρια

Τα δώρα της χειμωνιάτικης φύσης σε ένα πιάτο.
empty alt

Φοκάτσια

Το ιταλικό ψωμί με θαυμαστές σε όλο τον κόσμο.
empty alt

Χοιρινό με κάστανα

Ιδανική και απολαυστική συνταγή για γιορτινά τραπέζια. 
empty alt

Σπαγγέτι με τόνο

Αυτά τα σπαγγέτι κρύβουν την έκπληξη ενός απρόσμενου συνδυασμού: τόνος με αντσούγες.
empty alt

Λουκάνικα με κρασί και μήλα

Ξεχωριστός συνδυασμός μήλου και λουκάνικου
empty alt

Μοσχαράκι με τσίλι και σκόρδο

Πλούσια γεύση και εξαιρετική επιλογή για ψήσιμο στα κάρβουνα.
Back To Top