Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Μια διαφορετική προσέγγιση στα γεμιστά της μαμάς.

Υλικά:

4 ντομάτες ολόκληρες και έτοιμες για γέμιση

100 γρ. μελιτζάνα κομμάνη σε τετραγωνάκια

150 γρ. κολοκυθάκια κομμένα τετραγωνάκια

1 σκελίδα σκόρδο λεπτοκομμένη

1 ματσάκι βασιλικό λεπτοκομμένο

200 γρ. καστανό ρύζι βρασμένο

40 γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα και καβουρδισμένα

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το σκόρδο με τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια. Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Ελέγχουμε από αλάτι και πιπέρι και το ανακατεύουμε σε ένα μπολ με το ρύζι και το βασιλικό. Με αυτό το μείγμα γεμίζουμε τις ντομάτες, τις βάζουμε σε ένα ταψί με τα αμύγδαλα και λίγο ελαιόλαδο και τις γκρατινάρουμε στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.

 

empty alt

Spaghetti με θαλασσινά

Πανεύκολη μακαρονάδα με άρωμα θάλασσας.
empty alt

Χοιρινό με μανιτάρια

Απρόσμενοι συνδυασμοί υλικών δημιουργούν ένα εξωτικό πιάτο.
empty alt

Φαχίτας

Διάσημο ισπανικό πιάτο που πήρε τη θέση της στις κουζίνες του κόσμου.
empty alt

Χταπόδι με μέλι και κρόκο κοζάνης

Μια διαφορετική πρόταση του χταποδιού για ένα ξεχωριστό ορεκτικό που μπορεί να μετατραπεί σε κυρίως αν συνοδευτεί με ζυμαρικά.
empty alt

Κρέμα Patisieé

Ένα γλύκισμα που τρώγεται με το κουτάλι - το μεγάλο!.
empty alt

Μακαρονάδα με σάλτσα και καλαμάρια

Μια διαφορετική μακαρονάδα με την συνδρομή των καλαμαριών
empty alt

Κοτόπουλο γεμιστό

Το κοτόπουλο στην πιο ωραία και γευστική εκδοχή του.
empty alt

Πέννες Tunisina

Αυτές οι πέννες μπορεί να πάρουν θέση στο κυριακάτικο τραπέζι σας ή να τις προσφέρετε στους φίλους σας.
Back To Top