Μέτρια   Μερίδες : 3   12.31-15.00  

Μία εναλλακτική πρόταση για γεμιστές ντομάτες.

Υλικά:

6 μεγάλες ντομάτες

6 κ.σ. ελαιόλαδο

Χυμό από 2 λάιμ

10 γρ. κύμινο

10 γρ. σπόρους κόλιανδρο

10 κ.γ. μπούκοβο

3 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες

1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη τετραγωνάκια

120 γρ. φασόλια βρασμένα

120 γρ. καλαμπόκι βρασμένο

250 γρ. κινόα βρασμένη

200 γρ. τυρί φέτα σε τρίμματα

1 ματσάκι κόλιανδρο φρέσκο

Αλάτι

Οδηγίες;

Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση και τις αδειάζουμε από την ψίχα. Σε ένα μπολ χτυπάμε το ελαιόλαδο μαζί με το λάιμ, προσθέτουμε αλάτι, κύμινο, τους σπόρους κόλιανδρο και το μπούκοβο και κάνουμε μία βινεγκρετ. Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα άλλο μπολ εκτός από το φρέσκο κόλιανδρο και προσθέτουμε μέσα τη βινεγκρέτ. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα και γεμίζουμε με αυτό τις ντομάτες. Γαρνίρουμε από πάνω με το φρέσκο κόλιανδρο.

empty alt

Cupcakes με αβοκάντο

Ένα εξωτικό φρούτο στο γλυκό σας.
empty alt

Panzanella

Μια ξεχωριστή σαλάτα με βάση το ψωμί.
empty alt

Σαλάτα με τόνο, μύρτιλα και βαλεριάνα

Ένα δροσερό πιάτο που ανοίγει την όρεξη για περαιτέρω γεύσεις.
empty alt

Χοιρινό στρογκανόφ με βότανα

Η κουζίνα και αργότερα ο ουρανίσκος πλημμυρίζουν με γεύσεις. 
empty alt

Βίδες κρυές με αβοκάντο και ντομάτες

Οι λάτρεις των ζυμαρικών θα τα αγαπήσουν περισσότερο.
empty alt

Ρέβες με σπανάκι και ντομάτες

Αυτές οι σαρκώδεις ρίζες μπορούν να κάνουν την έκπληξη στο τραπέζι.
empty alt

Ρολά από λαυράκι με ρόκα και γραβιέρα Κρήτης

Η γραβιέρα Κρήτης βρήκε επιτέλους ταίρι, τα λαυράκια. 
empty alt

CANEDERLI (Κεφτεδάκια από ψωμί και σπανάκι)

Ένα πρωτότυπο ορεκτικό για μικρούς και μεγάλους.
Back To Top