Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Εύκολο και πεντανόστιμο πιάτο για τους λάτρεις της μακαρονάδας.

Υλικά:

300 γρ. αρνί σπάλα κιμά

350 γρ. παπαρδέλες

1 σκελίδα σκόρδο

300 γρ. σπαράγγια βρασμένα

80 γρ. μετσοβόνε τριμμένο

1 ποτήρι λευκό κρασί

2 κ.σ. λαχανικά ψιλοκομμένα (καρότο, κρεμμύδι, σέλινο)

1 κλωναράκι μέντα

2 κλωναράκια ρίγανη

1 μικρό ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

200 γρ. ζωμό λαχανικών

60 γρ. φιστίκι Αιγίνης ανάλατο

Αλάτι

Οδηγίες:

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το αρνί. Προσθέτουμε ύστερα τα λαχανικά, αφήνουμε να τσιγαριστούν και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε μέσα το ζωμό λαχανικών ζεστό και αφήνουμε να βράσει σιγά σιγά. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα σπαράγγια και κρατάμε τις μύτες. Ρίχνουμε το υπόλοιπο μέσα στο ραγού. Προσθέτουμε τη ρίγανη και το μαϊντανό και αφήνουμε να βράσει. Περνάμε στο μίξερ τα φιστίκια μαζί με το σκόρδο, λίγο αλάτι, το βασιλικό και τη μέντα. Προσθέτουμε μέσα 1-2 κουταλάκια ελαιόλαδο και λίγο ζωμό λαχανικών ώστε να αποκτήσει μία κρεμώδη υφή. Βράζουμε τις παπαρδέλες, τις σουρώνουμε και τις ρίχνουμε μέσα στο ραγού να σοταριστούν όλα μαζί. Ρίχνουμε μέσα και την κρέμα, τα σοτάρουμε ξανά και γαρνίρουμε με τις μύτες από τα σπαράγγια και το τριμμένο μετσοβόνε.

empty alt

Ροφός φιλέτο με αρωματικά

Πείτε ναι στο ροφό και αφήστε τη γεύση του να σας ξελογιάσει. 
empty alt

Ρύζι με θαλασσινά

Γαρίδες, μύδια, καραβίδες, αστακός πάνω και γύρω από σπυρωτό ρύζι. 
empty alt

Τηγανιά κρασάτη

Η παραδοσιακή τηγανιά για τους μερακλήδες της γνήσιας γεύσης.
empty alt

Σούπα Γιαπωνέζικη

Επιλέξτε μία γιαπωνέζικη σούπα για ένα ελαφρύ γεύμα.
empty alt

Σπαγγέτι με αχινούς

Τα εκλεκτά όστρακα μπορούν να απογειώσουν ένα κλασικό σπαγγέτι.
empty alt

Burger από φακές

Ξεφύγετε από τα κλασικά μπέργκερ και δοκιμάστε τα μπέργκερ από φακές, είναι σούπερ!
empty alt

Φιλέτο ψαριού με σάλτσα από ελιές

Η μαγεία της μαγειρικής βρίσκεται στο «πάντρεμα» ετερόκλιτων υλικών. 
empty alt

Σαλάτα με λαχανικά και καλαμπόκι

Αναμείξτε σε ένα βαθύ πιάτο τα πιο φρέσκα υλικά από το μποστάνι.
Back To Top