Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Εύκολο και πεντανόστιμο πιάτο για τους λάτρεις της μακαρονάδας.

Υλικά:

300 γρ. αρνί σπάλα κιμά

350 γρ. παπαρδέλες

1 σκελίδα σκόρδο

300 γρ. σπαράγγια βρασμένα

80 γρ. μετσοβόνε τριμμένο

1 ποτήρι λευκό κρασί

2 κ.σ. λαχανικά ψιλοκομμένα (καρότο, κρεμμύδι, σέλινο)

1 κλωναράκι μέντα

2 κλωναράκια ρίγανη

1 μικρό ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

200 γρ. ζωμό λαχανικών

60 γρ. φιστίκι Αιγίνης ανάλατο

Αλάτι

Οδηγίες:

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το αρνί. Προσθέτουμε ύστερα τα λαχανικά, αφήνουμε να τσιγαριστούν και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε μέσα το ζωμό λαχανικών ζεστό και αφήνουμε να βράσει σιγά σιγά. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα σπαράγγια και κρατάμε τις μύτες. Ρίχνουμε το υπόλοιπο μέσα στο ραγού. Προσθέτουμε τη ρίγανη και το μαϊντανό και αφήνουμε να βράσει. Περνάμε στο μίξερ τα φιστίκια μαζί με το σκόρδο, λίγο αλάτι, το βασιλικό και τη μέντα. Προσθέτουμε μέσα 1-2 κουταλάκια ελαιόλαδο και λίγο ζωμό λαχανικών ώστε να αποκτήσει μία κρεμώδη υφή. Βράζουμε τις παπαρδέλες, τις σουρώνουμε και τις ρίχνουμε μέσα στο ραγού να σοταριστούν όλα μαζί. Ρίχνουμε μέσα και την κρέμα, τα σοτάρουμε ξανά και γαρνίρουμε με τις μύτες από τα σπαράγγια και το τριμμένο μετσοβόνε.

empty alt

Ριζότο primavera (ανοιξιάτικο)

Απρόσμενος συνδυασμός θαλασσινών και φρούτων προσφέρει μια γευστική σαλάτα.
empty alt

Κοτόπουλο τηγανητό με ανανά

Εξωτική γεύση με κοτόπουλο και ανανά.
empty alt

Ντρέσινγκ με γιαούρτι

Ένα υπέροχο και εξαιρετικά δροσερό ντρέσινγκ γιαουρτιού ιδανικό να συνοδεύσετε σαλάτες ή ψάρι στον ατμό.
empty alt

Φρουτοσαλάτα με γιαούρτι

Μια βόλτα από το μανάβη και φρέσκα φρούτα κατευθείαν στο πιάτο σας.
empty alt

Πέννες αλα αραμπιάτα

Νόστιμη και εύκολη συνταγή με ταπεινά υλικά αλλά ξεχωριστή γεύση.
empty alt

Pancakes με τυρί

Πανεύκολα, νόστιμα και αφράτα pancakes.
empty alt

Burger από φακές

Ξεφύγετε από τα κλασικά μπέργκερ και δοκιμάστε τα μπέργκερ από φακές, είναι σούπερ!
empty alt

Σούπα με σπαράγγια

Γευτείτε τα σπαράγγια έτσι όπως δεν το έχετε τολμήσει ποτέ.
Back To Top