Ένα εύκολο, υγιεινό κι απολαύστικο πιάτο, έτοιμο σε 20 λεπτά

Αυτή η γρήγορη συνταγή για δείπνο συνδυάζει γαρίδες με νιόκι, πέστο και αρακά σε μια κρεμώδη σάλτσα. Μη διστάσετε να αντικαταστήσετε τον αρακά με άλλα λαχανικά όπως το μπρόκολο ή τα σπαράγγια. Για λίγη spicy γεύση, πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο κόκκινο πιπέρι ή γαρνίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα για να ενισχύσουμε την αλμυρή γεύση.

Ενεργός χρόνος:

20 λεπτά

Συνολικός χρόνος:

20 λεπτά

Μερίδες:

4

 

Συστατικά

2 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, χωρισμένο

340 gr συσκευασία νιόκι πατάτας ψυγείου

220 gr μεγάλες αποφλοιωμένες και αποφλοιωμένες ωμές γαρίδες (περίπου 8), στεγνές

1 φλιτζάνι μπιζέλια κατεψυγμένα

1/3 φλιτζάνι μισό και μισό συν 2 κουταλιές της σούπας, χωρισμένες

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο πιπέρι

1/4 φλιτζάνι πέστο βασιλικού

 

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα νιόκι, μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να ροδίσουν σε σημεία και να φουσκώσουν, 8 έως 10 λεπτά. Μεταφέρετε σε ένα μπολ. Μην σκουπίσετε το τηγάνι.

Ζεσταίνετε την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας λάδι στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τις γαρίδες, μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να ροδίσει εξωτερικά αλλά να γίνει διάφανο στο κέντρο, περίπου 2 λεπτά. Προσθέστε τα μπιζέλια, μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν, περίπου 1 λεπτό. Προσθέστε τα κρατημένα νιόκι, 1/3 φλιτζάνι μισό και μισό και πιπέρι. μαγειρέψτε μέχρι να πήξει ελαφρώς, περίπου 2 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά. ανακατεύουμε με το πέστο και τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας μισή-μισή. Μοιράζουμε το μείγμα σε 4 ρηχά μπολ.

 

Διατροφικές Πληροφορίες

Μέγεθος μερίδας: 1 φλιτζάνι

Θερμίδες 398, Λιπαρά 17g, Κορεσμένα Λιπαρά 4g, Χοληστερόλη 109mg, Υδατάνθρακες 41g, Συνολικά Σάκχαρα 4g, Προστιθέμενα Σάκχαρα 0g, Πρωτεΐνες 20g, Φυτικές ίνες 3g, Νάτριο 531mg, Κάλιο 283mg

empty alt

7 διαφορετικοί τρόποι να μαγειρέψεις με αυγό

Πώς θα αξιοποιήσεις τα πασχαλινά αυγά που θα σου περισσέψουν; Ή εκείνα που τελικά δεν θα βάψεις; Υπάρχουν δεκάδες διαφορετικοί τρόποι στη μαγειρική αλλά και τη ζαχαροπλαστική.
empty alt

«Γιατί απολαμβάνω να τρώω με τα χέρια»

Κάποιοι μπορεί να με πουν κακομαθημένη, αλλά εγώ απαντάω ότι μέσα από το φαγητό ζω μια εμπειρία που απευθύνεται σε όλες τις αισθήσεις.
empty alt

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα

Αυτά τα εύκολα χριστουγεννιάτικα μπισκότα μπορούν να διακοσμηθούν ψεκάζοντάς τα με χρωματιστή κρυσταλλική ζάχαρη ή με φυτικά μαγειρικά ή χρώματα ζαχαροπλαστικής ή να μπορούν να αρωματιστούν με εσπεριδοειδή, μπαχαρικά ή γλυκιά ζαχαρόπαστα.
empty alt

Ένας εικονικός περίπατος για τα παιδιά που παλεύουν

  Η 29η Απριλίου είναι η ημερομηνία που έχει σηματοδοτήσει παγκοσμίως την ελπίδα. Την ελπίδα για ζωή και όνειρα, για χιλιάδες παιδιά που αντιμετωπίζουν μια πολύ σοβαρή ασθένεια και παλεύουν να γίνουν καλά.
empty alt

Τηγανίτες με μπανάνα

Λίγες προτάσεις για πρωινό είναι τόσο ξεσηκωτικές όσο οι τηγανίτες. Κι αυτό αφορά όλες τις ηλικίες. Αυτές είναι μακράν οι πιο δελεαστικές τηγανίτες που έχεις δοκιμάσει ποτέ.
empty alt

Cup-τσιζ-κέικ φράουλας – μίνι μέγεθος, μάξιμουμ απόλαυση

Τίποτα δεν καλωσορίζει την άνοιξη καλύτερα από την υπέροχη γεύση και το άρωμα της εποχικής φρέσκιας φράουλας.
empty alt

Εύκολη τάρτα φρούτων

Αναδείξτε τα καλύτερα φρούτα της εποχής φτιάχνοντας αυτή την εύκολη τάρτα φρούτων. Η κρούστα που μοιάζει με κουλουράκι είναι μια εύκολη ζύμη, γεγονός που την καθιστά μια συνταγή χωρίς φασαρία και χωρίς άγχος.
empty alt

Ρολά κανέλας με δημητριακά ρυζιού

Αν αγαπάς τα ρολά κανέλας και αν λατρεύεις τις λιχουδιές με δημητριακά ρυζιού, τότε θα βρεις ότι ο συνδυασμός των δύο είναι κάτι παραπάνω από συναρπαστικός.
Back To Top