Αν έχεις συνδέσει το γκρέιπφρουτ μόνο με τον πικρόξινο χυμό του, που πίνουμε όταν κάνουμε δίαιτα, ήρθε η στιγμή να αναθεωρήσεις.

Αν έχεις συνδέσει το γκρέιπφρουτ μόνο με τον πικρόξινο χυμό του, που πίνουμε όταν κάνουμε δίαιτα, ήρθε η στιγμή να αναθεωρήσεις. Μπορείς επίσης να μετατρέψεις αυτό το φρούτο σε ένα πανίσχυρο εργαλείο καθαρισμού των γυάλινων βάζων της κουζίνας σου. Με ποιον τρόπο;

Απλώς κόβεις το γκρέιπφρουτ στη μέση, απλώνεις αλάτι στην κομμένη πλευρά του και στη συνέχεια τρίβεις με αυτήν τις γυάλινες επιφάνειες, αφαιρώντας αμέσως τους λεκέδες και κάνοντάς τις να λάμπουν.

Για του λόγου το αληθές, ο συντάκτης του Food52.com, Valerio Farris, έκανε το crash test με διάφορα εσπεριδοειδή της εποχής: γκρέιπφρουτ, πορτοκάλι, λεμόνι και λάιμ. Και όπως διαπίστωσε, το γκρέιπφρουτ έφερε τα καλύτερα αποτελέσματα, αφήνοντας ένα γυάλινο βάζο καθαρό, λαμπερό και ποτισμένο με ένα διακριτικό άρωμα εσπεριδοειδών.

Το μόνο πρακτικό πρόβλημα; Στα βάζα με μικρό στόμιο δεν χωράει ένα γκρέιπφρουτ να καθαρίσει τα εσωτερικά τοιχώματά του. Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν θα χρειαστεί να επιστρατεύσουμε το αντίστοιχο βουρτσάκι. Κατά τα άλλα, το γκρέιπφρουτ μπορεί να λειτουργήσει ως ένα εναλλακτικό, οικονομικό, οικολογικό και αποτελεσματικό καθαριστικό.

empty alt

Ο πιο γρήγορος και ασφαλής τρόπος να κόψεις το ξερό κρεμμύδι

Πρέπει να ψιλοκόψεις το κρεμμύδι για να το χρησιμοποιήσεις στη μαγειρική σου; Ακολούθησε την παρακάτω διαδικασία για να το κάνεις εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια: 1.
empty alt

Στελέχη μπρόκολου: να τα πετάξεις ή όχι;

Αν κάθε φορά που ετοιμάζεσαι να μαγειρέψεις μπρόκολο κρατάς τα ανθάκια και πετάς τα στελέχη του, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις.
empty alt

Πώς θα ξαναδώσεις ζωή στις λιαστές ντομάτες που αγοράζεις σε σακουλάκι

Οι λιαστές ντομάτες που αγοράζεις στο βαζάκι, διατηρημένες σε λάδι, είναι έτοιμες για χρήση. Τι κάνεις όμως αν βρεθείς με ένα σακουλάκι λιαστές ντομάτες οι οποίες αναζητούν επειγόντως τρόπο για να αποκτήσουν ξανά ένα μέρος της υγρασίας τους, διαφορετικά δεν τρώγονται με τίποτα; Καταρχάς, γιατί να...
empty alt

Πώς θα φτιάξεις το πιο αφράτο χούμους

Πώς θα πετύχεις το αφράτο, βελούδινο, χούμους που απολαμβάνεις σε καλά εστιατόρια; Σύμφωνα με τον σεφ Michael Solmonov, μουλιάζεις τα ρεβίθια σου για μία νύχτα, την επόμενη μέρα τα βράζεις και μετά τα σιγοβράζεις με μαγειρική σόδα για περίπου μία ώρα.
empty alt

Σε ποιες συνταγές είναι απαραίτητος ο ζωμός

Μερικά λίτρα ζωμού κρέατος ή λαχανικών, κατά προτίμηση σπιτικού, θα σου λύσουν τα χέρια όποτε δεν έχεις πολύ χρόνο για μαγείρεμα, καθώς προσθέτουν γεύση στη στιγμή.
empty alt

Πώς θα έχεις καθημερινά σπιτικό φαγητό για την οικογένειά σου και θα κάνεις οικονομία

Η Αμερικανίδα food editor Anna Francese Gass είναι μητέρα τριών παιδιών και αυτή την περίοδο ετοιμάζει το πρώτο της βιβλίο μαγειρικής.
empty alt

Όλα τα μυστικά από τη Μυτιλήνη για να φτιάξεις τις νοστιμότερες παστές σαρδέλες

Ένας από τους απολαυστικότερους μεζέδες για να συνοδεύσεις το ούζο σου τώρα το καλοκαίρι είναι οι παστές σαρδέλες.
empty alt

Απολαυστικά και λαχταριστά μπισκότα μήλου

Το απόλυτο φθινοπωρινό φρούτο σε μια τραγανή και γλυκιά εκδοχή
Back To Top