Ίσως στο πρόγραμμα διατροφής που ακολουθείς να προτείνεται σε κάποια συνταγή να αντικαταστήσεις το λευκό ρύζι με ρύζι από λαχανικά.

Ίσως στο πρόγραμμα διατροφής που ακολουθείς να προτείνεται σε κάποια συνταγή να αντικαταστήσεις το λευκό ρύζι με ρύζι από λαχανικά. Ή, απλά, να αναζητάς εναλλακτικούς τρόπους για να αυξήσεις την καθημερινή κατανάλωση λαχανικών.

Πώς όμως θα φτιάξεις ρύζι από λαχανικά; Στο βιβλίο «Inspiralized & Beyond», μπεστ σέλερ των New York Times, η συγγραφέας Ali Maffucci προτείνει να χρησιμοποιήσεις ένα spiralizer ή αλλιώς έναν σπιράλ κόφτη λαχανικών.

Με αυτό το εργαλείο μπορείς να δώσεις σε οποιοδήποτε λαχανικό μορφή σπαγγέτι. «Διάλεξε λαχανικό ανάλογα με τη συνταγή όπου θα το χρησιμοποιήσεις και τη γεύση που θέλεις να δώσεις. Δώσε μορφή σπαγγέτι στο λαχανικό της επιλογής σου και μετά βάλε το σπαγγέτι λαχανικών στο μούλτι μέχρι να σπάσει σε κομματάκια που θυμίζουν ρύζι», συμβουλεύει η συγγραφέας.

Έτσι, μπορείς να μετατρέψεις σε ρύζι μια τεράστια γκάμα λαχανικών, όπως κολοκύθες, καρότα, παστινάκια, γλυκοπατάτες, κολοκυθάκια κ.λπ. Έχεις επίσης τη δυνατότητα να συνδυάσεις στο ίδιο πιάτο ρύζι από διαφορετικά είδη λαχανικών, εμπλουτίζοντας έτσι τη γεύση του αλλά και την γκάμα των θρεπτικών στοιχείων του.

Εναλλακτικά, αν δεν έχεις spiralizer, κομμάτιασε με το μαχαίρι το λαχανικό της επιλογής σου και στη συνέχεια χτύπησε τα κομμάτια του στο μούλτι μέχρι να φτάσουν σε μέγεθος κόκκου. Απλά πρόσεχε να μην τα χτυπήσεις για πολύ, γιατί θα γίνουν πολτός.

empty alt

Σας εκνευρίζει όταν οι άλλοι μασάνε με θόρυβο; Υπάρχει λόγος!

Εκνευρίζεστε στα όρια της οργής ή αηδιάζετε όταν κάποιος που κάθεται δίπλα σας μασάει; Σας ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι όταν παίζει κάποιος το στυλό του; Όχι δεν είστε παράξενος, ούτε ο μόνος που νιώθει έτσι.
empty alt

Τι άλλο θα δουν τα μάτια μας; Έφτιαξαν ντόνατ που φωσφορίζει!

Mετά τον καφέ στο αβοκάντο, ξέρεις, το avolatte, που δημιούργησε ένα καφέ στη Μελβούρνη, η Αυστραλία πρωτοτυπεί και πάλι και συστήνει στον κόσμο το glownut, το ντόνατ που φωσφορίζει! Είναι το φαγητό που υπόσχεται ότι μπορείς να το φας άφοβα σε συνθήκες απόλυτου σκότους, π.
empty alt

Πώς θα ψήσεις παντζάρια στο φούρνο

Ίσως θεωρείς δεδομένο, κάθε φορά που θέλεις να μαγειρέψεις παντζάρια, ότι αρκεί να τα βάλεις σε άφθονο νερό και να τα αφήσεις να βράσουν.
empty alt

5 πρωτότυπα καρυκεύματα για το ψητό καλαμπόκι

Το ξέρεις ότι πέρα από χοντρό αλάτι, υπάρχουν πολλά ακόμα υλικά που μπορείς να προσθέσεις στο ψητό καλαμπόκι για να το κάνεις πιο νόστιμο; Ακολουθούν μερικές μόνο ιδέες: -Πέστο βασιλικού και φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα -Γιαούρτι και φρέσκα βότανα όπως βασιλικό και ρίγανη -Λιωμένο βούτυρο και...
empty alt

Η ομορφότερη τάση στη γαστρονομία σήμερα κρύβει κινδύνους

Πλέον τα χρώματα και τα αρώματα των λουλουδιών δεν έχουν θέση μόνο στα βάζα του σπιτιού και στις γλάστρες της βεράντας μας, αλλά και στη μαγειρική μας.
empty alt

5 συνταγές για φαγητά και σνακ που μπορείς να ετοιμάσεις από πριν για τις διακοπές

Ακολούθησε αυτά τα tips ώστε να μην περάσεις ώρες πάνω από κατσαρόλες τις λιγοστές και πολύτιμες ημέρες των διακοπών σου.
empty alt

Διεθνής Μέρα Ιρλανδικού Καφέ κι έχεις πολλούς λόγους να την τιμήσεις

Σε μια κρύα, υγρή μέρα το 1942 (ή για άλλους το 1943), κουρασμένοι ταξιδιώτες στο μικρό αεροδρόμιο Shannon στη νοτιοδυτική Ιρλανδία βρήκαν θαλπωρή στο εστιατόριο-καφέ του σεφ Joe Sheridan.
empty alt

Γίναμε σάντουιτς

Μπορείς να το πάρεις μαζί σου στο γραφείο. Είναι ο τέλεια γευστικός συνοδός για εκδρομή ή πικνίκ.
Back To Top