Το Pasta World Championship της διάσημης και πολυαγαπημένης ιταλικής μάρκας ζυμαρικών Barilla επιστρέφει στις 24 – 25 Οκτωβρίου και υπόσχεται να σου… γαργαλίσει τον ουρανίσκο! Για 7η συνεχόμενη χρονιά, 18 ταλαντούχοι σεφ ηλικίας μέχρι 35 ετών θα λάβουν μέρος στη διήμερη γαστριμαργική πρόκληση, μέσα από την οποία […]

Το Pasta World Championship της διάσημης και πολυαγαπημένης ιταλικής μάρκας ζυμαρικών Barilla επιστρέφει στις 24 – 25 Οκτωβρίου και υπόσχεται να σου… γαργαλίσει τον ουρανίσκο! Για 7η συνεχόμενη χρονιά, 18 ταλαντούχοι σεφ ηλικίας μέχρι 35 ετών θα λάβουν μέρος στη διήμερη γαστριμαργική πρόκληση, μέσα από την οποία θα αναδειχθεί ο επόμενος Master of Pasta.

Οι 18 επιλεγμένοι υποψήφιοι καλούνται όχι μόνο να έρθουν αντιμέτωποι με την πρόκληση ενός ανατρεπτικού πιάτου αλλά και με τον ίδιο τους τον εαυτό, ενώ το γευστικό παζλ της κριτικής επιτροπής θα συμπληρώνουν εμβληματικοί σεφ και καταξιωμένες προσωπικότητες της γαστρονομίας. Η επιλογή του νικητή θα γίνει με γνώμονα την πρωτοτυπία, το στήσιμο του πιάτου, και φυσικά τη μαγειρική δεξιοτεχνία, μέσα από τρεις -κυριολεκτικά καυτές- δοκιμασίες.

Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει στο φετινό Pasta World Championship ένας από τους πιο χαρισματικούς σεφ της γενιάς του, ο Σταμάτης Μισομικές, ο οποίος θα κληθεί να μοιραστεί τις υψηλού επιπέδου γνώσεις του, πειραματιζόμενος με παραδοσιακές συνταγές και τοπικά προϊόντα.

Eat Positive

Ο βασικός άξονας του φετινού Pasta World Championship επικεντρώνεται γύρω από την ιδέα «Eat Positive», σε μια προσπάθεια της Barilla να συμβάλλει στην προώθηση της σωστής και ισορροπημένης διατροφής. Σε αυτό το πλαίσιο, οι 18 συμμετέχοντες θα κληθούν να διαδώσουν αυτή τη φιλοσοφία, δημιουργώντας πιάτα που υιοθετούν το μοντέλο της υγιεινής διατροφής.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Pasta World Championship μπες στο: www.pastaworldchampionship.com

empty alt

Ο λίγος ύπνος παχαίνει

Ο λίγος ύπνος παχαίνει. Η προειδοποίηση έρχεται από βρετανούς επιστήμονες οι οποίοι αναλύοντας συνδυαστικά τα ευρήματα προγενέστερων μελετών ανακάλυψαν πως όσοι δεν ξεκουράζονται επαρκώς, καταναλώνουν σε καθημερινή βάση 385 θερμίδες περισσότερες απ’ ό,τι όσοι κοιμούνται όσο χρειάζεται ο οργανισμός τους.
empty alt

Η ασπίδα των κράνμπερι

Τα κράνμπερι (φίγγι) μπορούν να ελέγξουν τις λοιμώξεις. Αυτό υποστηρίζουν τα αποτελέσματα της έρευνα επιστημόνων του Πανεπιστημίου Μακ Γκιλ και του Ινστιτούτου «Armand-Frappier», με επικεφαλής τους Δρ Ερικ Ντεζιελ και Ναταλι Τουφενκτζι.
empty alt

Εσύ θα έπινες cheese tea; (ναι είναι τσάι με τυρί)

Το cheese tea είναι το νέο trend που μετά την Ασία μεταναστεύει και στην Αμερική, με το πρώτο μαγαζί που το σερβίρει να ανοίγει (που αλλού;) στη Νέα Υόρκη.
empty alt

Χριστουγεννιάτικα στολίδια γεμάτα με αλκοόλ

Γιατί να έχεις ένα απλό στολίδι για το χριστουγεννιάτικο δέντρο, όταν μπορείς να επιλέξεις ένα άλλο που περιέχει ουίσκι, τζιν ή βότκα; Με αυτό το σκεπτικό, ένα βρετανικό αποστακτήριο ονόματι The Lakes Distillery λανσάρισε μια σειρά με τρία είδη χριστουγεννιάτικης μπάλας, που η καθεμία περιέχει ένα...
empty alt

«Wasted»: Το ντοκιμαντέρ του Anthony Bourdain κάνει πρεμιέρα

Tο πάθος του Anthony Bourdain για τη μείωση της σπατάλης του φαγητού (food waste) αποτυπώνεται με τον καλύτερο τρόπο στο ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους «WASTED! The Story of Food Waste», το οποίο κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου στις 21.00, αποκλειστικά στο FOX Life, για να αλλάξει τον […]
empty alt

Το νεοϋορκέζικο μουσείο φαγητού και ποτού είναι μοναδικό στο είδος του

Ένα νέο είδος μουσείου που «ζωντανεύει τον κόσμο του φαγητού με εκθέματα που μπορείτε να γευτείτε, να αγγίξετε και να μυρίσετε».
empty alt

H MISKO γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών στις 25 Οκτωβρίου και μοιράζει χαρά!

Η Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών αποτελεί ημέρα χαράς καθώς γιορτάζει το δημοφιλέστερο φαγητό του κόσμου: τα μακαρόνια! Η MISKO, η αγαπημένη μάρκα ζυμαρικών, αποτελεί αναπόσπαστο πιάτο σε κάθε οικογενειακό τραπέζι για περισσότερα από 92 χρόνια μοιράζοντας κάθε μέρα χαρά σε όλους! Ειδικά για την...
empty alt

ΑΒ Βασιλόπουλος: Δωρεά εξοπλισμού νέας γενιάς και διεθνώς καινοτόμου λογισμικού, για την υποστήριξη πάνω από 30 κλινών ΜΕΘ

Το συνολικό κόστος της δωρεάς ανέρχεται σε 494.000 ευρώ και καλύπτει κρίσιμες ανάγκες σε εξοπλισμό για Μονάδες Εντατικής Θεραπείας Η δωρεά περιλαμβάνει εξοπλισμό που αξιοποιεί AI τεχνολογίες, καθώς και ένα πρότυπο σύστημα διαχείρισης δεδομένων, το οποίο θα είναι ένα από τα πρώτα που θα...
Back To Top