Δύσκολη   Μερίδες : 6   10.01-12.30  

Φανταστική παραδοσιακή ιταλική πίτα για τις ημέρες του Πάσχα με χειροποίητο τραγανό φύλλο. Μπορείτε να τη σερβίρετε και ζεστή και κρύα.

Υλικά:

½ κιλό αλεύρι

8 αυγά

6 αγκινάρες λεπτοκομμένες

1 σκελίδα σκόρδο

1 κ.γ. μαντζουράνα

½ κιλό μυζήθρα

50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

1 κ.σ. μαϊντανό τριμμένο

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το σκόρδο, προσθέτουμε τις αγκινάρες και τις σοτάρουμε καλά για 10 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το μαϊντανό και τη μαντζουράνα και αποσύρουμε από τη φωτιά. Μόλις είναι χλιαρή προσθέτουμε τη μυζήθρα και την παρμεζάνα.

Κάνουμε το φύλλο. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με 3 κ.σ. ελαιόλαδο, μία πρέζα αλάτι και 200 γρ. νερό χλιαρό. Δουλεύουμε να γίνει μία ζύμη εύπλαστη. Τη χωρίζουμε σε 8 κομμάτια και τα ανοίγουμε με τον πλάστη σε μέγεθος για 1 φόρμα 22 εκ. διάμετρο. Παίρνουμε 4 φύλλα, περνάμε το καθένα με λίγο ελαιόλαδο και τα τοποθετούμε στη φόρμα το ένα πάνω στο άλλο. Βάζουμε τη γέμιση και προσθέτουμε από πάνω τα αυγά ολόκληρα. Αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα 4 φύλλα πάλι περνώντας τα με λίγο ελαιόλαδο. Κλείνουμε καλά γύρω γύρω και τρυπάμε από πάνω με ένα πιρούνι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά.

empty alt

Σαλάτα από καλαμάρι με φρέσκο κρεμμυδάκι

Βάλτε τη θάλασσα στη κουζίνα και στο πιάτο σας. 
empty alt

Κρέπες με κρέμα αμυγδάλου

Κρέπες γεμιστές με κρέμα αμυγδάλου και καραμέλα για να ξεφύγετε λίγο από τα συνηθισμένα...
empty alt

Σάλτσα μπάρμπεκιου

Μία πανεύκολη και γεμάτη γεύση barbeque sauce που θα κάνει το κρέας σας εξαιρετικά νόστιμο. 
empty alt

Spring rolls με γαρίδες και λαχανικά

Υγιεινά spring rolls στο φούρνο, αν θέλετε να μεταφερθείτε για λίγο στις παραδόσεις της Κινέζικης κουζίνας.
empty alt

Tagliolini Portovenere

Γευστική αρμονία ζυμαρικών, λαχανικών και θαλασσινών σε ένα πιάτο.
empty alt

Ριζότο alla carbonara

Αυτή η συνταγή είναι για τους φανατικούς της ιταλικής κουζίνας. 
empty alt

Μανιταρόσουπα

Μανιταρόσουπα από τον Έκτορα Μποτρίνι. Απολαυστική και χορταστική σούπα μανιταριών.
empty alt

Σάλτσα αγιολί

Μία σάλτσα που συνοδεύει εξαιρετικά το ψάρι και τα λευκά κρέατα.
Back To Top