Αυτό το σάντουιτς θέλεις να το δοκιμάσεις. Πώς το ξέρω; Μα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γαστρονομικά trends διεθνώς.

Αυτό το σάντουιτς θέλεις να το δοκιμάσεις. Πώς το ξέρω; Μα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γαστρονομικά trends διεθνώς. Ένα δημιουργικό και απόλυτα γευστικό πάντρεμα βιετναμέζικης κουζίνας με ολίγη από γαλλική κουλτούρα.

Bánh mì σημαίνει σε απλά βιετναμέζικα «ψωμί», αλλά είναι πολλά περισσότερα από ψωμί. Είναι το απόλυτο street food έδεσμα που μπερδεύει δημιουργικά Ασία και Ευρώπη και έρχεται για να μας συναντήσει στο Street Food and Tunes πάρτυ του deBόp και του six d.o.g.s., με συνοδεία τις εξωτικές μουσικές του DJ Super Mario.

Το ραντεβού είναι στο γνωστό και αγαπημένο πεζόδρομο της Αβραμιώτου για να γνωρίσουμε τον πιο διάσημο εκπρόσωπο της γαλλοβιετναμέζικης γαστρονομίας.

Για να σε προετοιμάσω, να ξέρεις ότι θα δεις και θα δοκιμάσεις sous vide μαγειρικές και ποικιλία κρεατικών και λαχανικών με εμπνευσμένες σάλτσες και όλα αυτά «ντυμένα» με αχνιστές μπαγκέτες σε ένα μοναδικό street party.

Είδα ήδη το μενού και μου έχει εξάψει τη φαντασία (και τον ουρανίσκο) το Pad Kra Pao, με thai-style κιμά, βασιλικό και ραπανάκι daikon, και το Panang Curry Beef, με μοσχάρι σε panang κάρυ, μαγειρεμένο σε γάλα καρύδας. Από τα cocktail, μου φαίνεται θα προτιμήσω το Good Morning Vietnam που περιέχει τεκίλα, σάκε, ανανά και γάλα αμυγδάλου με chips καρύδας με καραμέλα.

Σκέφτεσαι κάτι καλύτερο για το βράδυ της Τετάρτης;

 

empty alt

Τα «καυτερά» είναι για τους άντρες

Είναι γενναίοι αυτοί οι άντρες που μπορούν να φάνε καυτερά φαγητά. Αυτό τώρα έχει και την επιστημονική σφραγίδα και μάλιστα από το Πανεπιστήμιο της Γκρενόμπλ.
empty alt

“Chef’s Table by Volvo” σε συνεργασία με τον Έκτορα Μποτρίνι

Η Volvo Car Hellas και ο Έκτορας Μποτρίνι γράφουν ένα νέο σημαντικό κεφάλαιο στη συνεργασία τους. Η σουηδική μάρκα και ο βραβευμένος Σεφ παρουσιάζουν το “Chef’s Table by Volvo”.
empty alt

H λύση στο πρόβλημα της πείνας στον κόσμο;

Πώς μπορούμε να χορτάσουμε εκατομμύρια ανθρώπους στον πλανήτη; Αυτό το ερώτημα βασανίζει επιστήμονες, οικονομολόγους και πολιτικούς. Η απάντηση ίσως να είναι να πάρουμε στοιχεία από τον αέρα, να προσθέσουμε λίγη ηλιακή ενέργεια και να τα μετατρέψουμε σε μια ιδιαίτερα θρεπτική πρωτεΐνη.
empty alt

Γίνε master of pasta από την άνεση της κουζίνας σου

Πώς θα σου φαινόταν να κάνεις μαθήματα μαγειρικής από την άνεση του σπιτιού σου και μάλιστα από τους ειδικούς των ζυμαρικών; Να εκπαιδευτείς πάνω σε αυθεντικά, ιταλικά πιάτα παρέα με έναν από τους πιο καταξιωμένους σεφ του είδους; H Barilla σου δίνει την ευκαιρία να εξελίξεις τις […]
empty alt

Στην Αυστραλία, πίνουν καφέ… από μπρόκολο

Τελευταία κάνουν την εμφάνισή τους όλο και περισσότερα ροφήματα «καφέ» που μόνο καφέ δεν περιέχουν – για παράδειγμα φτιάχνονται από σκόνες φρούτων και λαχανικών όπως από αβοκάντο ή καρότο.
empty alt

Αυτή η νέα γεύση παγωτού μάλλον θα συνόδευε τέλεια… μια σαλάτα με θαλασσινά

Με παγωτά που περιέχουν από ενεργό άνθρακα μέχρι τσάι matcha, οι εταιρείες παρασκευής παγωτού φαίνεται να συναγωνίζονται η μία την άλλη για το ποια θα φτιάξει την πιο ασυνήθιστη γεύση.
empty alt

Ένα vegan φεστιβάλ στην Αθήνα

Το Vegan Life Festival, που επιστρέφει, την Κυριακή 7/10, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, είναι μια επιβεβαίωση ότι αυτή η διατροφική τάση κερδίζει έδαφος όχι μόνο στο εξωτερικό αλλά και στη χώρα μας.
empty alt

Τα ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΑΥΓΑ με νέα ταυτότητα!

Τα Ηπειρώτικα Αυγά, της Πτηνοτροφικής Ιωαννίνων Α.Ε., που για περισσότερα από 50 χρόνια προσφέρουν σε κάθε ελληνικό νοικοκυριό φρέσκα αυγά από κότες ταϊσμένες με αγνές πρώτες ύλες, μας συστήνονται ξανά με νέο λογότυπο και νέο tagline καθώς και νέες συσκευασίες δίνοντας έμφαση στον τόπο προέλευσης...
Back To Top