Η σταρ του ιταλικού σινεμά, Σοφία Λόρεν, είχε πει κάποτε ότι χρωστά τη λυγερή σιλουέτα της στις μακαρονάδες: «Ο,τι βλέπετε, το χρωστάω στο spaghetti».

Η σταρ του ιταλικού σινεμά, Σοφία Λόρεν, είχε πει κάποτε ότι χρωστά τη λυγερή σιλουέτα της στις μακαρονάδες: «Ο,τι βλέπετε, το χρωστάω στο spaghetti». Και αν ένα πιάτο λαχταριστών ζυμαρικών είναι καλό για εκείνη, τότε είναι καλό και για τους υπόλοιπους κοινούς θνητούς. Το ευτύχημα είναι ότι ακόμα και η επιστήμη βρίσκεται στο πλευρό όσων δηλώνουν εραστές της μακαρονάδας…

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Εταιρείας Παχυσαρκίας, το Νοέμβριο, όσοι ενδίδουν στο αγαπημένο ιταλικό έδεσμα τείνουν να έχουν πιο υγιή διατροφή από εκείνους που το αποφεύγουν δια ροπάλου. Και έχει και συνέχεια! Ερευνητές του Nutritional Strategies Inc. συνέκριναν δεδομένα από ενήλικες Αμερικανούς τα έτη 2001 έως 2012, στο πλαίσιο Εθνικής έρευνας για την υγεία και τη διατροφή και διαπίστωσαν ότι όσοι κατανάλωναν ζυμαρικά έτειναν να καταναλώνουν λιγότερα κορεσμένα λιπαρά και ζάχαρη.

Επιπλέον, σε σύγκριση με εκείνους που αποφεύγουν τους υδατάνθρακες, αποδείχθηκε ότι όσοι εντάσσουν στο διαιτολόγιό τους ζυμαρικά, έχουν καλύτερη πρόσληψη των απαραίτητων βιταμινών και των ανόργανων συστατικών, όπως το φυλλικό οξύ και οι φυτικές ίνες. «Τα ζυμαρικά μπορεί να είναι ένα αποτελεσματικό δομικό στοιχείο της καλής διατροφής…,» εξηγεί η διαιτολόγος Diane Welland, από την Εθνική Επιτροπή Ζυμαρικών.

«Η ανάλυση αυτή υπογραμμίζει τη διατροφική αξία των σιτηρών, όπως των ζυμαρικών. Δείχνει ότι όσοι καταναλώνουν ζυμαρικά έχουν καλύτερη ποιότητα διατροφής σε σχέση με όσους δεν τρώνε μακαρόνια».

empty alt

Cloud eggs: Η νέα μανία του Instagram

To 2016 ήταν η χρονιά του sushi burger- το 2017 φαίνεται να ανήκει στο cloud egg! Αυτά τα αυγά έχουν γίνει το νέο trend που τρως για πρωινό και σου φτιάχνει τη διάθεση καθώς ο κρόκος στη μέση αντιπροσωπεύει τον ήλιο και τα φουσκωμένα ασπράδια μοιάζουν με […]
empty alt

«Μεθύστε» με τον νέο καφέ με άρωμα… Jack Daniel’s

Λατρεύεις το ουίσκι, σου αρέσει και ο καφές… Τώρα μπορείς να τα κάνεις ταυτόχρονα, χωρίς τις άσχημες συνέπειες ενός hangover.
empty alt

Η χρυσή πίτσα «Τραμπ» που θα θρέψει εκατοντάδες άστεγους

Πίτσα πασπαλισμένη με νιφάδες χρυσού και προορίζεται για τους λάτρεις του Ντόναλντ Τραμπ αλλά και για όσους διαθέτουν μεγάλα πορτοφόλια… Η ορκωμοσία του νέου προέδρου των ΗΠΑ, ανήκουν πια στο παρελθόν, αλλά το φαγητό παραμένει πάντα στην πρώτη γραμμή.
empty alt

Το νεοϋορκέζικο μουσείο φαγητού και ποτού είναι μοναδικό στο είδος του

Ένα νέο είδος μουσείου που «ζωντανεύει τον κόσμο του φαγητού με εκθέματα που μπορείτε να γευτείτε, να αγγίξετε και να μυρίσετε».
empty alt

Τα πιο hot cocktails περιέχουν ρόκα, γιαούρτι και τσάι kombucha

Μπορεί κάποιοι από εμάς να «φάγαμε» τα νιάτα μας ανακατεύοντας κόκα κόλα με ρούμι και μπίρα με σφηνάκια, όμως σήμερα σε πολλά από τα πιο δημοφιλή μπαρ σερβίρονται χυμοί, σμούθι ή, στη «χειρότερη» περίπτωση, μπίρες από μικροζυθοποιίες.
empty alt

Το ροζ μαρούλι είναι η νέα τάση

Στην εποχή που οι ζωηρόχρωμες τροφές κερδίζουν πόντους προτίμησης απλώς και μόνο για τη φωτογένειά τους, από το μαύρο παγωτό με ενεργό άνθρακα μέχρι τα καταπράσινα σμούθι με σπιρουλίνα, έρχεται το ροζ μαρούλι να προστεθεί στην παλέτα της διατροφής μας.
empty alt

Βρώσιμα πιάτα, ποτήρια και καλαμάκια είναι το μέλλον

«Είναι τα βρώσιμα πιάτα, ποτήρια και καλαμάκια το μέλλον της συσκευασίας;». Αυτό τον τίτλο έχει ένα καινούριο, μεγάλο αφιέρωμα της βρετανικής εφημερίδας Telegraph στη νέα τάση που υπόσχεται να μειώσει τη χρήση πλαστικών, ανακουφίζοντας τον πλανήτη από ένα μεγάλο φορτίο.
empty alt

Ηπειρώτικα Αυγά: Παστεριωμένο 100% Ασπράδι Αυγού…με Ονομασία Προέλευσης!

Τα Ηπειρώτικα Αυγά της Πτηνοτροφικής Ιωαννίνων Α.Ε. προσφέρουν στην ελληνική αγορά τη Νο1 πηγή πρωτεΐνης από φρέσκα αυγά με ονομασία προέλευσης! Το παστεριωμένο 100% ασπράδι αυγού κυκλοφορεί στην αγορά από τα Ηπειρώτικα Αυγά σε χαρτοκυτίο Pure Pak για τη διασφάλιση της ασφάλειας του προϊόντος και...
Back To Top