Η σταρ του ιταλικού σινεμά, Σοφία Λόρεν, είχε πει κάποτε ότι χρωστά τη λυγερή σιλουέτα της στις μακαρονάδες: «Ο,τι βλέπετε, το χρωστάω στο spaghetti».

Η σταρ του ιταλικού σινεμά, Σοφία Λόρεν, είχε πει κάποτε ότι χρωστά τη λυγερή σιλουέτα της στις μακαρονάδες: «Ο,τι βλέπετε, το χρωστάω στο spaghetti». Και αν ένα πιάτο λαχταριστών ζυμαρικών είναι καλό για εκείνη, τότε είναι καλό και για τους υπόλοιπους κοινούς θνητούς. Το ευτύχημα είναι ότι ακόμα και η επιστήμη βρίσκεται στο πλευρό όσων δηλώνουν εραστές της μακαρονάδας…

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Εταιρείας Παχυσαρκίας, το Νοέμβριο, όσοι ενδίδουν στο αγαπημένο ιταλικό έδεσμα τείνουν να έχουν πιο υγιή διατροφή από εκείνους που το αποφεύγουν δια ροπάλου. Και έχει και συνέχεια! Ερευνητές του Nutritional Strategies Inc. συνέκριναν δεδομένα από ενήλικες Αμερικανούς τα έτη 2001 έως 2012, στο πλαίσιο Εθνικής έρευνας για την υγεία και τη διατροφή και διαπίστωσαν ότι όσοι κατανάλωναν ζυμαρικά έτειναν να καταναλώνουν λιγότερα κορεσμένα λιπαρά και ζάχαρη.

Επιπλέον, σε σύγκριση με εκείνους που αποφεύγουν τους υδατάνθρακες, αποδείχθηκε ότι όσοι εντάσσουν στο διαιτολόγιό τους ζυμαρικά, έχουν καλύτερη πρόσληψη των απαραίτητων βιταμινών και των ανόργανων συστατικών, όπως το φυλλικό οξύ και οι φυτικές ίνες. «Τα ζυμαρικά μπορεί να είναι ένα αποτελεσματικό δομικό στοιχείο της καλής διατροφής…,» εξηγεί η διαιτολόγος Diane Welland, από την Εθνική Επιτροπή Ζυμαρικών.

«Η ανάλυση αυτή υπογραμμίζει τη διατροφική αξία των σιτηρών, όπως των ζυμαρικών. Δείχνει ότι όσοι καταναλώνουν ζυμαρικά έχουν καλύτερη ποιότητα διατροφής σε σχέση με όσους δεν τρώνε μακαρόνια».

empty alt

Η τάση στη γαστρονομία που τείνει να γίνει διαχρονική

Μετά το γαλλικό και το ιταλικό φαγητό, μια άλλη εθνική κουζίνα (ή μάλλον… πολυεθνική) κατακτά τα τελευταία χρόνια τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους του κόσμου.
empty alt

Το ελαιόλαδο σε βοηθάει να μη γίνεις…χρυσόψαρο!

Το λένε και «ελληνικό χρυσάφι». Είναι το ελαιόλαδο και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της μεσογειακής διατροφής που έχει πολλές φορές αναγνωριστεί για τη συμβολή της στην καλή υγεία του οργανισμού.
empty alt

Το Bahar Project έρχεται στην Αθήνα να σου συστήσει άλλες κουζίνες και πολιτισμούς!

Σε λίγες μέρες έρχεται στην Αθήνα το Bahar Project, ένα ταξίδι ανακάλυψης και γνώσης μέσα από τη μαγειρική.
empty alt

Πώς είναι ένα σοκολατένιο αυγό αξίας σχεδόν 6.000 ευρώ;

Ένα από τα ακριβότερα (αν όχι το ακριβότερο) σοκολατένια αυγά παρουσίασε η σοκολατοποιία πολυτελείας Godiva διά χειρός της pastry chef Cherish Finden.
empty alt

Η CRETA FARMS τώρα και στα ράφια της αλυσίδας Δ. ΜΑΣΟΥΤΗΣ

Τη στρατηγικής σημασίας συνεργασία για το μεγαλύτερο παραγωγό χοιρινού κρέατος της χώρας μας ανακοίνωσε η CRETA FARMS.
empty alt

H Barilla ενώνει τις δυνάμεις της με τον Roger Federer

Στο νέο διαφημιστικό της Barilla, που προβάλλεται ήδη σε 40 χώρες, ο καταξιωμένος πρωταθλητής του τένις Roger Federer συμμετέχει σε έναν «αγώνα μαγειρικής» με το βραβευμένο με Michelin Star σεφ Davide Oldani, με στόχο να ετοιμάσουν ένα πιάτο σπαγγέτι με κόκκινη σάλτσα υπό τους ήχους του Ζορμπά.
empty alt

Κάνε την κάθε σου μέρα την καλύτερη της ζωής σου!

Kάτσε μέσα. Βγες έξω. Κάνε αυτό. Κάν’ το έτσι. Μην το κάνεις. Πόσες φορές σου έχουν πει τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνεις; Πόσες φορές σου έχουν πει «μα καλά, ποιος βγαίνει πια έξω», ή «τι εννοείς θα κάτσεις μέσα;».
empty alt

ΑΒ Βασιλόπουλος: Δημιουργούμε την ΑΒ του αύριο

Η ΑΒ Βασιλόπουλος επισφραγίζει τη μεγάλη διαδρομή των 80 χρόνων της και δημιουργεί σήμερα την ΑΒ του αύριο.

Back To Top