Η σταρ του ιταλικού σινεμά, Σοφία Λόρεν, είχε πει κάποτε ότι χρωστά τη λυγερή σιλουέτα της στις μακαρονάδες: «Ο,τι βλέπετε, το χρωστάω στο spaghetti».

Η σταρ του ιταλικού σινεμά, Σοφία Λόρεν, είχε πει κάποτε ότι χρωστά τη λυγερή σιλουέτα της στις μακαρονάδες: «Ο,τι βλέπετε, το χρωστάω στο spaghetti». Και αν ένα πιάτο λαχταριστών ζυμαρικών είναι καλό για εκείνη, τότε είναι καλό και για τους υπόλοιπους κοινούς θνητούς. Το ευτύχημα είναι ότι ακόμα και η επιστήμη βρίσκεται στο πλευρό όσων δηλώνουν εραστές της μακαρονάδας…

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Εταιρείας Παχυσαρκίας, το Νοέμβριο, όσοι ενδίδουν στο αγαπημένο ιταλικό έδεσμα τείνουν να έχουν πιο υγιή διατροφή από εκείνους που το αποφεύγουν δια ροπάλου. Και έχει και συνέχεια! Ερευνητές του Nutritional Strategies Inc. συνέκριναν δεδομένα από ενήλικες Αμερικανούς τα έτη 2001 έως 2012, στο πλαίσιο Εθνικής έρευνας για την υγεία και τη διατροφή και διαπίστωσαν ότι όσοι κατανάλωναν ζυμαρικά έτειναν να καταναλώνουν λιγότερα κορεσμένα λιπαρά και ζάχαρη.

Επιπλέον, σε σύγκριση με εκείνους που αποφεύγουν τους υδατάνθρακες, αποδείχθηκε ότι όσοι εντάσσουν στο διαιτολόγιό τους ζυμαρικά, έχουν καλύτερη πρόσληψη των απαραίτητων βιταμινών και των ανόργανων συστατικών, όπως το φυλλικό οξύ και οι φυτικές ίνες. «Τα ζυμαρικά μπορεί να είναι ένα αποτελεσματικό δομικό στοιχείο της καλής διατροφής…,» εξηγεί η διαιτολόγος Diane Welland, από την Εθνική Επιτροπή Ζυμαρικών.

«Η ανάλυση αυτή υπογραμμίζει τη διατροφική αξία των σιτηρών, όπως των ζυμαρικών. Δείχνει ότι όσοι καταναλώνουν ζυμαρικά έχουν καλύτερη ποιότητα διατροφής σε σχέση με όσους δεν τρώνε μακαρόνια».

empty alt

Έρχεται τον Ιούνιο το Sani Gourmet

Η γνωστή ετήσια γαστρονομική διοργάνωση, το Sani Gourmet έρχεται φέτος στη Χαλκιδική, από τις 23 μέχρι τις 27 Ιουνίου, με ταλαντούχους σεφ από την Ελλάδα και το εξωτερικό! Η διοργάνωση διαρκεί πέντε ημέρες που θα περιλαμβάνουν αφιερώματα σε πολλές και διαφορετικές κουζίνες.
empty alt

Οι τάρτες που φτιάχνει μια Γερμανίδα είναι τόσο όμορφες, που κάποιος θα δίσταζε να τις φάει

Για τη Γερμανίδα εικαστικό, φωτογράφο και ζαχαροπλάστη Karin Pfeiff Boscheck, τα γλυκά δεν είναι απλώς νόστιμες δημιουργίες αλλά βρώσιμα έργα τέχνης.
empty alt

Αυτή η νέα γεύση παγωτού μάλλον θα συνόδευε τέλεια… μια σαλάτα με θαλασσινά

Με παγωτά που περιέχουν από ενεργό άνθρακα μέχρι τσάι matcha, οι εταιρείες παρασκευής παγωτού φαίνεται να συναγωνίζονται η μία την άλλη για το ποια θα φτιάξει την πιο ασυνήθιστη γεύση.
empty alt

Γνώρισε την ιταλική γαστρονομία σε ένα μεγάλο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη

Μια πρωτότυπη διοργάνωση φιλοξενεί η Τεχνόπολη στο Γκάζι από τις 13 έως τις 16/4: στο «Φεστιβάλ των δύο πολιτισμών: Ελλάδα-Ιταλία», οι κουλτούρες των δύο γειτονικών χωρών συνομιλούν μέσα από ένα πλήθος δράσεων για τη μουσική, το θέατρο, το χορό, τον κινηματογράφο, τη ζωγραφική, τη γλώσσα, τη μόδα...
empty alt

Τρία νέα πρωτοποριακά προϊόντα προστίθενται στη σειρά τυριών ΗΠΕΙΡΟΣ

Νέες γεύσεις, νέες συσκευασίες που απαντούν στις επιθυμίες και τις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή
empty alt

Έχεις δοκιμάσει σοκολάτα ηλικίας εκατό χρόνων;

Πριν από έναν περίπου αιώνα, κάπου ανάμεσα στο 1910 και το 1914, μια μικρή Βρετανίδα ονόματι Eileen Margaret Elmes πήρε για δώρο Χριστουγέννων ένα κουτί με σοκολάτες οι οποίες είχαν τη μορφή των χαρακτήρων από το παραμύθι της Κοκκινοσκουφίτσας.
empty alt

Κουνουπίδι: διαδέχεται το ρύζι και το αλεύρι;

Ένα πρώην μεγαλοστέλεχος του μάρκετινγκ, η Gail Becker, από τότε που απέκτησε δύο παιδιά με κοιλιοκάκη άρχισε να αναζητά τροφές χωρίς γλουτένη, προσπάθεια που την οδήγησε στην απόφαση να φτιάξει τη δική της ζύμη, αντικαθιστώντας το λευκό αλεύρι με κουνουπίδι.
empty alt

Γιατί «ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΧΑΡΑ»;

Γιατί τα ζυμαρικά MISKO είναι πάντα εδώ για να μας προσφέρουν καθημερινές στιγμές απόλαυσης, γεμίζοντάς μας χαρά με την εξαιρετική τους γεύση και τη μοναδική, διαχρονική τους ποιότητα.

Back To Top