Το cheese tea είναι το νέο trend που μετά την Ασία μεταναστεύει και στην Αμερική, με το πρώτο μαγαζί που το σερβίρει να ανοίγει (που αλλού;) στη Νέα Υόρκη.

Το cheese tea είναι το νέο trend που μετά την Ασία μεταναστεύει και στην Αμερική, με το πρώτο μαγαζί που το σερβίρει να ανοίγει (που αλλού;) στη Νέα Υόρκη.

Είναι τσάι. Με τυρί. Και λέγεται cheese tea. Αν ξεπεράσεις το αρχικό σοκ και σκεφτείς ότι θεωρείται απόλυτα φυσιολογικό να προσθέτεις γάλα στο τσάι σου, ίσως δεν σου φανεί και τόσο περίεργο.

Βέβαια και πάλι, αυτή η τάση που φαίνεται να εξαπλώνεται σε Κίνα, Μαλαισία και Ταϊβάν και εσχάτως και στις ΗΠΑ με το πρώτο cheese tea shop να ανοίγει στο Queens, μάλλον δύσκολα θα βρει το δρόμο της για τη δική μας γωνιά. Αλλά ποτέ μη λες ποτέ…

Πάντως, για να σε προετοιμάσω σε περίπτωση που έρθει πρέπει να ξέρεις ότι είναι πράσινο ή φρουτώδες τσάι σε πλαστικό ποτήρι, πάνω από το οποίο προστίθεται μία στρώση αφρώδους cream cheese. Άλλες φορές είναι γλυκό και άλλες αλμυρό, ενώ μπορεί να είναι ανακατεμένο με συμπυκνωμένο γάλα και άλλα συστατικά για να γίνει αφράτο.

Όμως, μη τυχόν και βγάλεις καλαμάκι για να το πιείς! Το point είναι να βγάλεις το καπάκι του ποτηριού από τη μέση και να γύρεις το ποτήρι στη σωστή γωνία, ώστε η γουλιά σου να περιλαμβάνει ίση ποσότητα τσαγιού και τυριού.

Σύμφωνα με ένα food blogger από τη Μαλαισία, τον Ethan Wang, στην Κίνα κάνουν ουρές για να πάρουν ένα ποτήρι cheese tea, και δικαίως, αφού όπως λέει όταν το πίνεις γίνεται μία έκρηξη περίπλοκων αρωμάτων στο στόμα σου.

Εσύ θα το δοκίμαζες αν ερχόταν στην Ελλάδα;

but first ,tea ? . #chizudrink #miniplant #tea

A post shared by Yasmeen (@apriisnow) on

empty alt

Τα γονίδια φταίνε

Για τις ιδιοτροπίες που εκδηλώνει το παιδί στο φαγητό φταίνε τα γονίδια. Αυτό υποστηρίζει διεθνή μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Child Psychology and Psyshiatry.
empty alt

Αποκλειστικό: Αυτό είναι το μενού που ετοίμασε ο Έκτορας Μποτρίνι για το δείπνο Τσίπρα -Τζεντιλόνι

Ο Έκτορας Μποτρίνι ήταν ο σεφ που επιμελήθηκε το επίσημο δείπνο του πρώτου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Ιταλίας.
empty alt

Χρυσό βραβείο για την Μπατζίνα της Χρυσής Ζύμης

Χρυσό βραβείο απέσπασε η Μπατζίνα της Χρυσής Ζύμης για την Καμπάνια Λανσαρίσματος στα Σελφ Σέρβις Excellence Awards 2018.
empty alt

Μεγάλος νικητής για τους Χρυσούς Σκούφους 2018 ο Έκτορας Μποτρίνι

Θριαμβευτής των Χρυσών Σκούφων 2018 αναδείχθηκε το «Etrusco» του Έκτορα Μποτρίνι, ανεβαίνοντας μάλιστα βαθμολογικά σε σχέση με πέρυσι.
empty alt

Μακεδονικός Χαλβάς: Το πιο θρεπτικό και υγιεινό “boost” του 9ου Spetses Mini Marathon!

Με τη διαχρονική υποστήριξη του Μακεδονικού Χαλβά, που προσέφερε απόλαυση, δύναμη και ενέργεια σε χιλιάδες αθλητές όλων των ηλικιών, πραγματοποιήθηκε και φέτος το μεγαλύτερο multi-sport event της Ελλάδας, το Spetses Mini Marathon! Η φετινή, ένατη κατά σειρά, διοργάνωση έλαβε χώρα το τριήμερο 4-6...
empty alt

Αυτά τα κρεμμύδια δεν θα σε κάνουν να κλαις

Αν το σκέφτεσαι διπλά προτού χρησιμοποιήσεις κρεμμύδια σε μια συνταγή επειδή το καθάρισμά τους πάντα σε κάνει να κλαις, ίσως ζηλέψεις τους Αμερικανούς διαβάζοντας αυτή την είδηση.
empty alt

Μύλοι Λούλη. Μια γιορτή φρέσκου ψωμιού στον Πειραιά

H εταιρεία Μύλοι Λούλη, με βαθιά ιστορία και παράδοση 7 γενιών, σε συνεργασία με το Σωματείο Αρτοποιών Πειραιώς & Νήσων, υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά και με την ευγενική υποστήριξη του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, συνδιοργάνωσε από τις 21-24 Σεπτεμβρίου την Γιορτή Ψωμιού στην πλατεία...
empty alt

Η MISKO στηρίζει τα παιδικά χωριά SOS

Η MISKO, που εδώ και 92 χρόνια αποτελεί την αγαπημένη μάρκα ζυμαρικών και συντροφεύει γευστικά τους Έλληνες καταναλωτές σε όλες τους τις στιγμές, αποδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον της προς την κοινωνία στηρίζοντας το έργο των Παιδικών Χωριών SOS.
Back To Top