Το cheese tea είναι το νέο trend που μετά την Ασία μεταναστεύει και στην Αμερική, με το πρώτο μαγαζί που το σερβίρει να ανοίγει (που αλλού;) στη Νέα Υόρκη.

Το cheese tea είναι το νέο trend που μετά την Ασία μεταναστεύει και στην Αμερική, με το πρώτο μαγαζί που το σερβίρει να ανοίγει (που αλλού;) στη Νέα Υόρκη.

Είναι τσάι. Με τυρί. Και λέγεται cheese tea. Αν ξεπεράσεις το αρχικό σοκ και σκεφτείς ότι θεωρείται απόλυτα φυσιολογικό να προσθέτεις γάλα στο τσάι σου, ίσως δεν σου φανεί και τόσο περίεργο.

Βέβαια και πάλι, αυτή η τάση που φαίνεται να εξαπλώνεται σε Κίνα, Μαλαισία και Ταϊβάν και εσχάτως και στις ΗΠΑ με το πρώτο cheese tea shop να ανοίγει στο Queens, μάλλον δύσκολα θα βρει το δρόμο της για τη δική μας γωνιά. Αλλά ποτέ μη λες ποτέ…

Πάντως, για να σε προετοιμάσω σε περίπτωση που έρθει πρέπει να ξέρεις ότι είναι πράσινο ή φρουτώδες τσάι σε πλαστικό ποτήρι, πάνω από το οποίο προστίθεται μία στρώση αφρώδους cream cheese. Άλλες φορές είναι γλυκό και άλλες αλμυρό, ενώ μπορεί να είναι ανακατεμένο με συμπυκνωμένο γάλα και άλλα συστατικά για να γίνει αφράτο.

Όμως, μη τυχόν και βγάλεις καλαμάκι για να το πιείς! Το point είναι να βγάλεις το καπάκι του ποτηριού από τη μέση και να γύρεις το ποτήρι στη σωστή γωνία, ώστε η γουλιά σου να περιλαμβάνει ίση ποσότητα τσαγιού και τυριού.

Σύμφωνα με ένα food blogger από τη Μαλαισία, τον Ethan Wang, στην Κίνα κάνουν ουρές για να πάρουν ένα ποτήρι cheese tea, και δικαίως, αφού όπως λέει όταν το πίνεις γίνεται μία έκρηξη περίπλοκων αρωμάτων στο στόμα σου.

Εσύ θα το δοκίμαζες αν ερχόταν στην Ελλάδα;

but first ,tea ? . #chizudrink #miniplant #tea

A post shared by Yasmeen (@apriisnow) on

empty alt

Ο μεγαλύτερος πειρασμός σε μια δίαιτα, είναι η… παρέα!

Εντάξει, αυτό είναι γνωστό και χωρίς να το πουν και οι επιστήμονες: ο μεγαλύτερος πειρασμός για όποιον ή όποια προσπαθεί να χάσει κιλά, είναι όταν πρέπει να φάει με παρέα συγγενική, φιλική ή επαγγελματική, σύμφωνα με μια νέα μικρή αμερικανική επιστημονική έρευνα.
empty alt

Ένα νέο θεματικό πάρκο αφιερωμένο στα ζυμαρικά άνοιξε (πού αλλού;) στην Ιταλία

Στην Μπολόνια της βόρειας Ιταλίας, γνωστή και ως «la grassa» («η στρουμπουλή») για τον πλούτο και τις τοπικές λιχουδιές της, πατρίδα για τα τορτελίνια, την Παρμεζάνα, το προσούτο και το βαλσαμικό ξίδι, μόλις άνοιξε τις πόρτες του το πρώτο θεματικό πάρκο που είναι αφιερωμένο στα ζυμαρικά.
empty alt

Η Lady Gaga λανσάρει το δικό της κρασί!

Η Lady Gaga είναι ασταμάτητη! Η σούπερ σταρ λανσάρει το δικό της κρασί που θα φέρει τον κοριτσίστικο τίτλο Grigio Girls, θέλοντας ίσως να υπενθυμίσει σε θαυμαστές αλλά και haters ότι έχει πολλούς κρυμμένους ταλαντούχους άσσους στο μανίκι της.
empty alt

Στο Παρίσι άνοιξε πρόσφατα ένα εστιατόριο γυμνιστών

Το O’Naturel, που άνοιξε πριν από μερικές εβδομάδες στο Παρίσι, σερβίρει ένα μενού κλασικής γαλλικής κουζίνας, που περιλαμβάνει φουά γκρα και κρεμ μπριλέ.
empty alt

Αυτό είναι το καλύτερο τυρί στον κόσμο

Εμφανίστηκε στην αγορά μόλις πριν από δύο χρόνια, αλλά το Cornish Ken, ένα τυρί της βρετανικής εταιρείας Lynher Dairies Cheese Company, κατάφερε να διακριθεί ανάμεσα σε 3.000 άλλα, από 34 χώρες, στον 30ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Τυριού και να κατακτήσει τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή.
empty alt

Όσπρια 3αλφα διά χειρός Ελλήνων παραγωγών

Με σεβασμό στην ελληνική γη και τους καλλιεργητές της, η 3αλφα – ΑΦΟΙ Κ. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Α.Ε.Β.Ε. είναι μία από τις πρώτες εταιρείες που οργάνωσε από το 2009 τους τοπικούς προμηθευτές της, δημιουργώντας την «ομάδα παραγωγών 3αλφα» που σήμερα αριθμεί 330 ενεργά μέλη! Η Καβάλα, οι Σέρρες, το […]
empty alt

Το πρώτο αυτοματοποιημένο μπεργκεράδικο στις ΗΠΑ έχει ελληνική υπογραφή

Φαντάσου το μπέργκερ σου να σου το ετοιμάζει όχι υπάλληλος αλλά ένα μεγάλο ρομπότ. Αυτό το σενάριο γίνεται πραγματικότητα στο πρώτο μπεργκεράδικο με αυτόματο μηχάνημα παρασκευής μπέργκερ, που θα λειτουργεί επίσημα από το Σεπτέμβριο στο Σαν Φρανσίσκο.
empty alt

Μύλοι Λούλη. Μια γιορτή φρέσκου ψωμιού στον Πειραιά

H εταιρεία Μύλοι Λούλη, με βαθιά ιστορία και παράδοση 7 γενιών, σε συνεργασία με το Σωματείο Αρτοποιών Πειραιώς & Νήσων, υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά και με την ευγενική υποστήριξη του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, συνδιοργάνωσε από τις 21-24 Σεπτεμβρίου την Γιορτή Ψωμιού στην πλατεία...
Back To Top