Το cheese tea είναι το νέο trend που μετά την Ασία μεταναστεύει και στην Αμερική, με το πρώτο μαγαζί που το σερβίρει να ανοίγει (που αλλού;) στη Νέα Υόρκη.

Το cheese tea είναι το νέο trend που μετά την Ασία μεταναστεύει και στην Αμερική, με το πρώτο μαγαζί που το σερβίρει να ανοίγει (που αλλού;) στη Νέα Υόρκη.

Είναι τσάι. Με τυρί. Και λέγεται cheese tea. Αν ξεπεράσεις το αρχικό σοκ και σκεφτείς ότι θεωρείται απόλυτα φυσιολογικό να προσθέτεις γάλα στο τσάι σου, ίσως δεν σου φανεί και τόσο περίεργο.

Βέβαια και πάλι, αυτή η τάση που φαίνεται να εξαπλώνεται σε Κίνα, Μαλαισία και Ταϊβάν και εσχάτως και στις ΗΠΑ με το πρώτο cheese tea shop να ανοίγει στο Queens, μάλλον δύσκολα θα βρει το δρόμο της για τη δική μας γωνιά. Αλλά ποτέ μη λες ποτέ…

Πάντως, για να σε προετοιμάσω σε περίπτωση που έρθει πρέπει να ξέρεις ότι είναι πράσινο ή φρουτώδες τσάι σε πλαστικό ποτήρι, πάνω από το οποίο προστίθεται μία στρώση αφρώδους cream cheese. Άλλες φορές είναι γλυκό και άλλες αλμυρό, ενώ μπορεί να είναι ανακατεμένο με συμπυκνωμένο γάλα και άλλα συστατικά για να γίνει αφράτο.

Όμως, μη τυχόν και βγάλεις καλαμάκι για να το πιείς! Το point είναι να βγάλεις το καπάκι του ποτηριού από τη μέση και να γύρεις το ποτήρι στη σωστή γωνία, ώστε η γουλιά σου να περιλαμβάνει ίση ποσότητα τσαγιού και τυριού.

Σύμφωνα με ένα food blogger από τη Μαλαισία, τον Ethan Wang, στην Κίνα κάνουν ουρές για να πάρουν ένα ποτήρι cheese tea, και δικαίως, αφού όπως λέει όταν το πίνεις γίνεται μία έκρηξη περίπλοκων αρωμάτων στο στόμα σου.

Εσύ θα το δοκίμαζες αν ερχόταν στην Ελλάδα;

but first ,tea ? . #chizudrink #miniplant #tea

A post shared by Yasmeen (@apriisnow) on

empty alt

Η τάση στη γαστρονομία που τείνει να γίνει διαχρονική

Μετά το γαλλικό και το ιταλικό φαγητό, μια άλλη εθνική κουζίνα (ή μάλλον… πολυεθνική) κατακτά τα τελευταία χρόνια τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους του κόσμου.
empty alt

Διαγωνισμός: Σχεδίασε ένα χώρο εστίασης

Μετά το πρόγραμμα «ROOM18: Το Νέο Αστικό Ξενοδοχείο» (2016) η Διεθνής Επιθεώρηση Αρχιτεκτονικής Δομές προκήρυξε έναν Διεθνή Διαγωνισμού Σχεδιασμού με αντικείμενο το σχεδιασμό ενός εσωτερικού χώρου εστίασης για 8 άτομα, εμβαδού 24-30μ2.
empty alt

25-28 Μαΐου: Η 2η Γιορτή Μπίρας του Βύρωνα

Σε λίγες μέρες η 2η Γιορτή Μπίρας του Βύρωνα ανοίγει τις πύλες της στο θέατρο Βράχων, με ιδιαίτερες γευστικές προτάσεις και μουσικά σχήματα που θα παίξουν ζωντανά και θα μετατρέψουν το beerfest σε μια μεγάλη γιορτή! Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν πάνω από 20 μικροζυθοποιεία από διάφορες περιοχές […]
empty alt

Καφές από μανιτάρια: η νέα τρέλα

Μια νέα τάση έχει αρχίσει να κατακτά την Ευρώπη. Ένα χαρμάνι καφέ που περιέχει «προσαρμογόνα» ή, όπως είναι ευρύτερα γνωστά, μανιτάρια.
empty alt

«Wasted»: Το ντοκιμαντέρ του Anthony Bourdain κάνει πρεμιέρα

Tο πάθος του Anthony Bourdain για τη μείωση της σπατάλης του φαγητού (food waste) αποτυπώνεται με τον καλύτερο τρόπο στο ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους «WASTED! The Story of Food Waste», το οποίο κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου στις 21.00, αποκλειστικά στο FOX Life, για να αλλάξει τον […]
empty alt

Μακεδονικός Χαλβάς: Το πιο θρεπτικό και υγιεινό “boost” του 9ου Spetses Mini Marathon!

Με τη διαχρονική υποστήριξη του Μακεδονικού Χαλβά, που προσέφερε απόλαυση, δύναμη και ενέργεια σε χιλιάδες αθλητές όλων των ηλικιών, πραγματοποιήθηκε και φέτος το μεγαλύτερο multi-sport event της Ελλάδας, το Spetses Mini Marathon! Η φετινή, ένατη κατά σειρά, διοργάνωση έλαβε χώρα το τριήμερο 4-6...
empty alt

Γιατί «ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΧΑΡΑ»;

Γιατί τα ζυμαρικά MISKO είναι πάντα εδώ για να μας προσφέρουν καθημερινές στιγμές απόλαυσης, γεμίζοντάς μας χαρά με την εξαιρετική τους γεύση και τη μοναδική, διαχρονική τους ποιότητα.
empty alt

ΑΒ Βασιλόπουλος & ΣΜΟΕ. Μια αποκλειστική συνεργασία που φέρνει κορυφαία κρασιά από μικρά ελληνικά οινοποιεία, για μεγάλες απολαύσεις!

Η Ελλάδα είναι μια μικρή σε μέγεθος χώρα, που κρύβει όμως μεγάλη ομορφιά, το μέτρο και την αρμονία.
Back To Top