Καθώς, όπως λένε, ο έρωτας περνάει από το στομάχι, το γαλλικό brand Le Creuset λανσάρισε ενόψει της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου μια σειρά από είδη κουζίνας με άκρως ρομαντική διάθεση και ευρηματικό design.

Καθώς, όπως λένε, ο έρωτας περνάει από το στομάχι, το γαλλικό brand Le Creuset λανσάρισε ενόψει της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου μια σειρά από είδη κουζίνας με άκρως ρομαντική διάθεση και ευρηματικό design.

Κατσαρόλες, φόρμες γλυκών, σετ φοντύ και άλλα, δέκα συνολικά αντικείμενα δίνουν στο –ομολογουμένως πολυφορεμένο- σχήμα της καρδιάς νέα πνοή, ντύνονται σε αισθησιακά χρώματα όπως το απαλό ροζ και το κόκκινο της φωτιάς και μας εμπνέουν να ετοιμάσουμε για το έτερον ήμισυ ένα γεύμα με το οποίο θα γιορτάσουμε δεόντως την ημέρα του έρωτα.

Τι θα μαγειρέψουμε, όμως; Ένα πλήθος από γευστικές προτάσεις που εκτοξεύουν τη λίμπιντο θα ανακαλύψουμε σε αυτό το θέμα, από το βιβλίο «Cucina Amore Mio. Οι ερωτικές συνταγές μου» του Έκτορα Μποτρίνι, εκδ. Brainfood.

empty alt

«Πώς πίνεις τον καφέ σου; Με αβοκάντο!»

Πάνε οι καφέδες που τους σερβίρουμε σε βαρετά ποτήρια και φλυτζάνια! Το νέο trend (??) έρχεται με ορμή από τη Αυστραλία και λέγεται avolatte! Είναι αυτό που λέει το όνομά του, ένας latte σερβιρισμένος σε skin αβοκάντο, και διακοσμημένος με τα απαραίτητα σχέδια.
empty alt

Δημιουργήθηκε ένα νέο είδος σοκολάτας!

Εδώ και ογδόντα χρόνια μεσουρανούν στην αγορά η σοκολάτα γάλακτος, η λευκή και η μαύρη. Τώρα όμως έρχεται ένα νέο είδος σοκολάτας να διεκδικήσει ένα μερίδιο από τη δόξα τους.
empty alt

“Reversed Volumes”

Τα ανακάλυψα πρόσφατα, μου έχουν γίνει εμμονή και τα βρίσκω τέλειο δώρο που θα χαροποιήσει σίγουρα φίλους και γνωστούς που γιορτάζουν! Η εναλλακτική του να πας ακόμα ένα σοκολατένιο αυγό, ένα τσουρέκι ή έστω μια πάβλοβα στο σπίτι του εορτάζοντα είναι ένα έργο Τέχνης εμπνευσμένο από τροφές! […]
empty alt

Διαγωνισμός: Σχεδίασε ένα χώρο εστίασης

Μετά το πρόγραμμα «ROOM18: Το Νέο Αστικό Ξενοδοχείο» (2016) η Διεθνής Επιθεώρηση Αρχιτεκτονικής Δομές προκήρυξε έναν Διεθνή Διαγωνισμού Σχεδιασμού με αντικείμενο το σχεδιασμό ενός εσωτερικού χώρου εστίασης για 8 άτομα, εμβαδού 24-30μ2.
empty alt

Το ελαιόλαδο σε βοηθάει να μη γίνεις…χρυσόψαρο!

Το λένε και «ελληνικό χρυσάφι». Είναι το ελαιόλαδο και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της μεσογειακής διατροφής που έχει πολλές φορές αναγνωριστεί για τη συμβολή της στην καλή υγεία του οργανισμού.
empty alt

Μια σάλτσα από την Ανατολή κατακτά την Ευρώπη

Μια σάλτσα που έρχεται από το Χαλέπι της Συρίας και η οποία χρησιμοποιείται συχνά στην τουρκική κουζίνα, η λεγόμενη Muhammara, έχει αρχίσει να εξαπλώνεται και στη δυτική γαστρονομία χάρη στην ιδιαίτερη γεύση και την ευελιξία της, καθώς μπορεί να αναλάβει πολλούς ρόλους: να χρησιμοποιηθεί ως...
empty alt

Μεγάλος νικητής για τους Χρυσούς Σκούφους 2018 ο Έκτορας Μποτρίνι

Θριαμβευτής των Χρυσών Σκούφων 2018 αναδείχθηκε το «Etrusco» του Έκτορα Μποτρίνι, ανεβαίνοντας μάλιστα βαθμολογικά σε σχέση με πέρυσι.
empty alt

«Wasted»: Το ντοκιμαντέρ του Anthony Bourdain κάνει πρεμιέρα

Tο πάθος του Anthony Bourdain για τη μείωση της σπατάλης του φαγητού (food waste) αποτυπώνεται με τον καλύτερο τρόπο στο ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους «WASTED! The Story of Food Waste», το οποίο κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου στις 21.00, αποκλειστικά στο FOX Life, για να αλλάξει τον […]
Back To Top