Η Γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ, κορυφαία εταιρεία παραγωγής και διάθεσης φέτας ΠΟΠ στην Ελλάδα αλλά και σε 50 χώρες διεθνώς, συμμετέχει στο πρόγραμμα FETA PDO, LET’S GET REAL!, το οποίο υλοποιεί ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ με εκτελεστικό οργανισμό τη Novacert ΕΠΕ, για την προάσπιση της φέτας ΠΟΠ και την εκπαίδευση […]

Η Γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ, κορυφαία εταιρεία παραγωγής και διάθεσης φέτας ΠΟΠ στην Ελλάδα αλλά και σε 50 χώρες διεθνώς, συμμετέχει στο πρόγραμμα FETA PDO, LET’S GET REAL!, το οποίο υλοποιεί ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ με εκτελεστικό οργανισμό τη Novacert ΕΠΕ, για την προάσπιση της φέτας ΠΟΠ και την εκπαίδευση των διεθνών καταναλωτών.

Tο πρόγραμμα τριετούς διάρκειας περιλαμβάνει δράσεις ενημέρωσης και προώθησης της φέτας ΠΟΠ σε ΗΠΑ, Καναδά και Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία και Γερμανία, με στόχο την ενίσχυση της ευαισθητοποίησης και αναγνώρισης του προϊόντος.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, η ΔΩΔΩΝΗ υποδέχτηκε το προηγούμενο διάστημα στο εργοστάσιο της στα Ιωάννινα δημοσιογραφική αποστολή από την Αμερική, δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να ενημερωθούν για τα συστατικά της φέτας ΠΟΠ και να γνωρίσουν τον αυθεντικό τρόπο παραγωγής του προϊόντος.

Η φέτα είναι ένα πολύ ξεχωριστό τυρί, που παράγεται αποκλειστικά με τη χρήση αιγοπρόβειου γάλακτος και συγκεκριμένη διαδικασία που διαφυλάσσει τα θρεπτικά χαρακτηριστικά της και της δίνει αυτή την ιδιαίτερη γεύση και υφή.

Εδώ και 56 χρόνια, η ΔΩΔΩΝΗ δημιουργεί αυθεντικά γαλακτοκομικά προϊόντα με 100% ελληνικό γάλα. Σήμα κατατεθέν της είναι η πασίγνωστη φέτα ΔΩΔΩΝΗ, ένα προϊόν Προστατευμένης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) που αποτελεί συνώνυμο της συγκεκριμένης κατηγορίας τυριού και ξεχωρίζει για την υψηλή διατροφική αξία, την πλούσια γεύση και την ελληνική του ταυτότητα.

Η φέτα ΔΩΔΩΝΗ αποτελεί τη Νο1 φέτα ΠΟΠ σε πωλήσεις στην Ελλάδα και ένα από τα πιο γνωστά ΠΟΠ τυριά παγκοσμίως, με παρουσία σε 50 χώρες διεθνώς και πρωταγωνιστική θέση σε Αυστραλία, ΗΠΑ, Ισπανία, Βέλγιο και Ολλανδία.

Δελτίο τύπου.

empty alt

Η ασπίδα των κράνμπερι

Τα κράνμπερι (φίγγι) μπορούν να ελέγξουν τις λοιμώξεις. Αυτό υποστηρίζουν τα αποτελέσματα της έρευνα επιστημόνων του Πανεπιστημίου Μακ Γκιλ και του Ινστιτούτου «Armand-Frappier», με επικεφαλής τους Δρ Ερικ Ντεζιελ και Ναταλι Τουφενκτζι.
empty alt

Ποιο ελληνικό νησί ψήφισε η Telegraph για το φαγητό του;

Οι ειδικοί της Telegraph ταξίδεψαν, ερεύνησαν και προτείνουν τα 19 καλύτερα ελληνικά νησιά, με κριτήριο τι είδους διακοπές θέλει να κάνει κανείς.
empty alt

Γιατί η Gwyneth Paltrow αρνείται να φάει χταπόδι;

Η 44χρονη ηθοποιός και ιδιοκτήτρια του site Goop ασχολείται επισταμένα με το φαγητό και τις πρώτες ύλες.
empty alt

25-28 Μαΐου: Η 2η Γιορτή Μπίρας του Βύρωνα

Σε λίγες μέρες η 2η Γιορτή Μπίρας του Βύρωνα ανοίγει τις πύλες της στο θέατρο Βράχων, με ιδιαίτερες γευστικές προτάσεις και μουσικά σχήματα που θα παίξουν ζωντανά και θα μετατρέψουν το beerfest σε μια μεγάλη γιορτή! Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν πάνω από 20 μικροζυθοποιεία από διάφορες περιοχές […]
empty alt

Αλλαντικά από 100% φρέσκο ορεινό κοτόπουλο, χωρίς γλουτένη

Αναζητάς ένα νόστιμο και ελαφρύ σνακ για να «κόψει» την πείνα μέχρι το επόμενο γεύμα; Ή ιδέες για το σχολικό κολατσιό των παιδιών σου; Τη λύση θα σου δώσουν τα ολοκαίνουργια αλλαντικά από 100% φρέσκο ορεινό κοτόπουλο, χωρίς γλουτένη, που μόλις κυκλοφόρησε ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός...
empty alt

Τα πιο hot cocktails περιέχουν ρόκα, γιαούρτι και τσάι kombucha

Μπορεί κάποιοι από εμάς να «φάγαμε» τα νιάτα μας ανακατεύοντας κόκα κόλα με ρούμι και μπίρα με σφηνάκια, όμως σήμερα σε πολλά από τα πιο δημοφιλή μπαρ σερβίρονται χυμοί, σμούθι ή, στη «χειρότερη» περίπτωση, μπίρες από μικροζυθοποιίες.
empty alt

Το νεοϋορκέζικο μουσείο φαγητού και ποτού είναι μοναδικό στο είδος του

Ένα νέο είδος μουσείου που «ζωντανεύει τον κόσμο του φαγητού με εκθέματα που μπορείτε να γευτείτε, να αγγίξετε και να μυρίσετε».
empty alt

Τέσσερα κορυφαία βραβεία για την ΑΒ Βασιλόπουλος

Με τους ανθρώπους μας και τους πελάτες μας, προσφέρουμε στην Κοινωνία και το Περιβάλλον! Να δίνεις τις ευκαιρίες στους ανθρώπους σου να γίνονται καλύτεροι.
Back To Top