Μέχρι τώρα ξέραμε ότι επιδέξιοι baristas μπορούν να κάνουν διάφορα σχέδια στον αφρό του καφέ, όπως καρδούλες, δεντράκια, κλπ.

Μέχρι τώρα ξέραμε ότι επιδέξιοι baristas μπορούν να κάνουν διάφορα σχέδια στον αφρό του καφέ, όπως καρδούλες, δεντράκια, κλπ.

Μία 17χρονη από τη Σιγκαπούρη, όμως,  καταφέρνει να δημιουργήσει πραγματικά έργα τέχνης με τον αφρό του latte, πηγαίνοντας την τέχνη του καφέ σε άλλο επίπεδο.

Η Daphne Tan κάνει 3D latte art στην κουζίνα του σπιτιού της και μοιράζεται τα έργα της με τους fan της στο Instagram.

Ανακάλυψε το ταλέντο της μετά από ένα σεμινάριο για τον καφέ που έκανε το σχολείο της.

«Ήμουν περίεργη για το πώς δημιουργείται ο αφρός για τους latte και τουςcappuccino και έψαξα στο Ίντερνετ τρόπους να τον φτιάχνω στο σπίτι. Ψάχνοντας, ανακάλυψα την τέχνη του 3D latte».

Αν και το αποτέλεσμα δείχνει εξαιρετικά πολύπλοκο τις περισσότερες φορές, τα εργαλεία που χρησιμοποιεί είναι πολύ απλά, κυρίως κουτάλια και καλαμάκια, και προσθέτει λεπτομέρειες με λιωμένη σοκολάτα. Όλο το κόλπο είναι στον αφρό, τον οποίο φτιάχνει είτε με ειδική μηχανή για γάλα είτε με την γαλλική κανάτα για καφέ φίλτρου.

Where is the giraffe emoji?

A post shared by DAPHNE T. (@periperipeng) on

Needed to add some colour to my feed

A post shared by DAPHNE T. (@periperipeng) on

May the Froth be with you

A post shared by DAPHNE T. (@periperipeng) on

empty alt

«Cucina amore mio» παρουσίαση του νέου μου βιβλίου.

Χθες το βράδυ ήταν όμορφα. Υποδέχτηκα στο Botrini’s τους φίλους μου, προσωπικούς κι επαγγελματικούς: συναδέλφους σεφ, δημοσιογράφους, φωτογράφους, ανθρώπους που με στηρίζουν τόσα χρόνια… Ήμουν χαρούμενος, όχι μόνο γιατί παρουσιάσαμε το καινούργιο μου site www.botrini.gr και το καινούργιο μου...
empty alt

Μια σάλτσα από την Ανατολή κατακτά την Ευρώπη

Μια σάλτσα που έρχεται από το Χαλέπι της Συρίας και η οποία χρησιμοποιείται συχνά στην τουρκική κουζίνα, η λεγόμενη Muhammara, έχει αρχίσει να εξαπλώνεται και στη δυτική γαστρονομία χάρη στην ιδιαίτερη γεύση και την ευελιξία της, καθώς μπορεί να αναλάβει πολλούς ρόλους: να χρησιμοποιηθεί ως...
empty alt

Η CRETA FARMS τώρα και στα ράφια της αλυσίδας Δ. ΜΑΣΟΥΤΗΣ

Τη στρατηγικής σημασίας συνεργασία για το μεγαλύτερο παραγωγό χοιρινού κρέατος της χώρας μας ανακοίνωσε η CRETA FARMS.
empty alt

Ανοίγει το πρώτο Μουσείο Γλυκών στη Νέα Υόρκη

Πριν από ενάμιση περίπου χρόνο, τον Ιούλιο του 2016, λειτούργησε στη Νέα Υόρκη το λεγόμενο Μουσείο του Παγωτού, που παρά το όνομά του ήταν μια περιοδική έκθεση διάρκειας ενός μήνα.
empty alt

Τα Marks & Spencer Food σε ταξιδεύουν γευστικά στην Ιταλία!

Ο Σεπτέμβριος είναι πλέον εδώ και τα Marks & Spencer Food προτείνουν γεύσεις με ιταλική φινέτσα. Δοκιμάστε σπαγγέτι με λαχταριστή Sause Carbonara, μια συνταγή εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη.
empty alt

Αυτά τα κρεμμύδια δεν θα σε κάνουν να κλαις

Αν το σκέφτεσαι διπλά προτού χρησιμοποιήσεις κρεμμύδια σε μια συνταγή επειδή το καθάρισμά τους πάντα σε κάνει να κλαις, ίσως ζηλέψεις τους Αμερικανούς διαβάζοντας αυτή την είδηση.
empty alt

ΑΒ Βασιλόπουλος: 80 χρόνια και του πουλιού το γάλα

Η ΑΒ Βασιλόπουλος, 80 χρόνια τώρα, αναζητά με μεράκι τα πιο εκλεκτά προϊόντα από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο και μοιράζεται με όλους όσοι την εμπιστεύονται καθημερινά, την ίδια αγάπη για ποιότητα, ποικιλία και ανώτερη γεύση.
empty alt

Μύλοι Λούλη. Μια γιορτή φρέσκου ψωμιού στον Πειραιά

H εταιρεία Μύλοι Λούλη, με βαθιά ιστορία και παράδοση 7 γενιών, σε συνεργασία με το Σωματείο Αρτοποιών Πειραιώς & Νήσων, υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά και με την ευγενική υποστήριξη του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, συνδιοργάνωσε από τις 21-24 Σεπτεμβρίου την Γιορτή Ψωμιού στην πλατεία...
Back To Top