Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων στις 20 Ιουνίου το Refugee Food Festival έρχεται στην Αθήνα από τις 18 Ιουνίου έως τις 22 Ιουνίου.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων στις 20 Ιουνίου το Refugee Food Festival έρχεται στην Αθήνα από τις 18 Ιουνίου έως τις 22 Ιουνίου.

Το πρώτο αθηναϊκό Φεστιβάλ Μαγειρικής Προσφύγων διοργανώνει το Athens Insider σε συνεργασία με την οργάνωση Food Sweet Food και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και με την υποστήριξη του Ελληνικού Φόρου Προσφύγων και του Solidarity Now.

Πέντε πρόσφυγες σεφ που ζουν τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα θα συνεργαστούν με 5 ελληνικά εστιατόρια σε κεντρικά σημεία της Αθήνας και θα προσθέσουν στο μενού τους πιάτα εμπνευσμένα από τις χώρες καταγωγής τους ή άλλες διεθνείς κουζίνες.

Στόχος είναι εκτός από την κοινωνική και επαγγελματική ένταξη των μεταναστών στα επαγγέλματα που αγαπούν, να αλλάξει ο τρόπος που βλέπουμε τους πρόσφυγες.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ:

Κυριακή 18 Ιουνίου
Ιρανική κουζίνα από την Mahboubeh Tavakoli –Εστιατόριο ΓΗ, Γλυφάδα, τηλ. 210 9648512 (20-25 ευρώ)

Δευτέρα 19 Ιουνίου
Συριακή – Κουρδική κουζίνα από τον Barshank Haj Younes –Εστιατόριο Σεϋχέλλες, Κεραμεικός, τηλ. 211 1834789 (15-20 ευρώ)

Barshank Haj Younes

Τρίτη 20 Ιουνίου – Τετάρτη 21 Ιουνίου
Σομαλική κουζίνα από τον Hassan Hassan –Εστιατόριο Βασίλαινας, περιοχή Χίλτον, τηλ. 210 7210501 (30 ευρώ)

Hassan Hassan

Τετάρτη 21 Ιουνίου
Συριακή κουζίνα από τον Abdulrahman Al Hallak –Εστιατόριο 7 Food Sins, Πλάκα, τηλ. 210 7011108 (15-20 ευρώ)

Abdulrahman Al Hallak

Πέμπτη 22 Ιουνίου
Αφγανική κουζίνα από τον Reza Golami –Εστιατόριο ΙΤ, Κολωνάκι, τηλ. 210 3635773 (15-20 ευρώ)

Reza Golami

Περισσότερες πληροφορίες θα βρεις εδώ.

 

empty alt

«Βιολογική γεωργία και ασφάλεια τροφίμων… απ’ το χωράφι στο ράφι»

Τι είναι τα βιολογικά προϊόντα; Πώς παράγονται; Είναι ασφαλή; Στις διαλέξεις που γίνονται στο ΚΙΠΣΝ μαθαίνουμε τις αρχές της βιολογικής γεωργίας, ενημερωνόμαστε για τους κανόνες παραγωγής των προϊόντων της, τους ελέγχους που γίνονται και πώς να ξεχωρίζουμε τα βιολογικά προϊόντα στο ράφι.
empty alt

Στο Μπρούκλιν άνοιξε ένα εστιατόριο αφιερωμένο στο αβοκάντο

Με το αβοκάντο να αποτελεί σίγουρα μια από τις πιο φωτογραφημένες λιχουδιές στο Instagram, ήταν μάλλον θέμα χρόνου να ανοίξει και το πρώτο εστιατόριο αφιερωμένο σε αυτό.
empty alt

Η είδηση που έλειπε για να φτιάξει η μέρα σου: αβοκάντο χωρίς κουκούτσι

Αν απολαμβάνεις τα αβοκάντο, ξέρεις πολύ καλά ότι ο μεγαλύτερος μπελάς κατά την προετοιμασία τους για το φαγητό είναι η αφαίρεση του πυρήνα.
empty alt

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει!

Το 1ο Athens Street Food Festival που πραγματοποιήθηκε πριν από ένα χρόνο είχε γίνει talk of the town, με πάνω από 40.000 επισκέπτες κάθε ηλικίας και κέρδισε επάξια μια θέση στα βασικά φεστιβάλ της πόλης μας, δημιουργώντας παράλληλα ένα ολόκληρο ρεύμα υπέρ του street food! Φέτος, το […]
empty alt

Ανοίγει το πρώτο Μουσείο Γλυκών στη Νέα Υόρκη

Πριν από ενάμιση περίπου χρόνο, τον Ιούλιο του 2016, λειτούργησε στη Νέα Υόρκη το λεγόμενο Μουσείο του Παγωτού, που παρά το όνομά του ήταν μια περιοδική έκθεση διάρκειας ενός μήνα.
empty alt

Η CRETA FARMS τώρα και στα ράφια της αλυσίδας Δ. ΜΑΣΟΥΤΗΣ

Τη στρατηγικής σημασίας συνεργασία για το μεγαλύτερο παραγωγό χοιρινού κρέατος της χώρας μας ανακοίνωσε η CRETA FARMS.
empty alt

Η νέα τάση; Vegan κρασί!

Με ένα άρθρο που τιτλοφορείται «Vegan κρασί: σύντομα κοντά σας» η Guardian κάνει ένα μίνι αφιέρωμα στη νέα αυτή τάση, που έρχεται να προστεθεί στις ολοένα περισσότερες διατροφικές επιλογές των vegans (όσων απέχουν από όλα τα ζωικά προϊόντα) στις μέρες μας.
empty alt

Ελληνικές γεύσεις με παγκόσμια λάμψη αποκλειστικά στα ΑΒ

Έξι προϊόντα Ελλήνων παραγωγών που ανήκουν στις σειρές «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη» και «ΑΒ Επιλογή», ξεχώρισαν στο φετινό διαγωνισμό του International Taste Institute.
Back To Top