Μια πρωτότυπη διοργάνωση φιλοξενεί η Τεχνόπολη στο Γκάζι από τις 13 έως τις 16/4: στο «Φεστιβάλ των δύο πολιτισμών: Ελλάδα-Ιταλία», οι κουλτούρες των δύο γειτονικών χωρών συνομιλούν μέσα από ένα πλήθος δράσεων για τη μουσική, το θέατρο, το χορό, τον κινηματογράφο, τη ζωγραφική, τη γλώσσα, τη μόδα […]

Μια πρωτότυπη διοργάνωση φιλοξενεί η Τεχνόπολη στο Γκάζι από τις 13 έως τις 16/4: στο «Φεστιβάλ των δύο πολιτισμών: Ελλάδα-Ιταλία», οι κουλτούρες των δύο γειτονικών χωρών συνομιλούν μέσα από ένα πλήθος δράσεων για τη μουσική, το θέατρο, το χορό, τον κινηματογράφο, τη ζωγραφική, τη γλώσσα, τη μόδα και φυσικά τη γαστρονομία.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά την ιταλική και την ελληνική κουζίνα, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων διοργανώνεται ως εξής:

Σάββατο 14/4

Προαύλιο Μηχανουργείου:
13.00-15.00 Παρουσίαση της κυκλαδίτικης κουζίνας
15.00-17.00 Ιταλική Κουζίνα – καρμπονάρα
17.00-19.00 Παρουσίαση της επτανησιακής κουζίνας
19.00-21.00 Ιταλική Κουζίνα – πίτσα γεμιστή τηγανητή

Παλαιοί Φούρνοι:
15.00-15.45 & 17.30-18.15 Μαθήματα οινογνωσίας από το Sommelier της Alitalia Carlo Attisano

Κυριακή 15/4

Προαύλιο Μηχανουργείου:
13.00-15.00 Παρουσίαση της ηπειρωτικής κουζίνας
15.00-17.00 Ιταλική Κουζίνα – καρμπονάρα
17.00-19.00 Παρουσίαση της μακεδονίτικης κουζίνας
19.00-21.00 Ιταλική Κουζίνα – πίτσα γεμιστή τηγανητή

Παλαιοί Φούρνοι:
15.00-15.45 & 18.00-18.45 Μαθήματα οινογνωσίας από το Sommelier της Alitalia Carlo Attisano

Το φεστιβάλ συνδιοργανώνεται από τους φορείς: Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο στην Αθήνα, Συμβούλιο Απόδημων Ιταλών στην Ελλάδα και Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Βρες το πλήρες πρόγραμμα εδώ.

sideris afisa 1b

empty alt

Βρώμη για γερή καρδιά

Μια ακόμη ευεργετική επίδραση για όσους έχουν στην διατροφή τους την βρώμη. Δημοσίευση στο επιστημονικό περιοδικό «British Journal of Nutrition» αναφέρει ότι η κατανάλωση βρώμης και τροφών που περιέχουν β γλυκάνη (διαλυτική ίνα) , μπορεί να μειώσει τα επίπεδα της λεγόμενης LDL «κακής» χοληστερόλης και της απολιποπρωτείνης...
empty alt

Γιατί η Gwyneth Paltrow αρνείται να φάει χταπόδι;

Η 44χρονη ηθοποιός και ιδιοκτήτρια του site Goop ασχολείται επισταμένα με το φαγητό και τις πρώτες ύλες.
empty alt

Το καλύτερο κρασί στον κόσμο κοστίζει 6 ευρώ

Δεν χρειάζεται να ξοδέψεις μια περιουσία για να απολαύσεις το καλύτερο κρασί στον κόσμο. Αυτό τον τίτλο για το 2017 κατέκτησε μια χιλιανή ετικέτα κόκκινου κρασιού που πωλείται online στην τιμή των 5,5 λιρών (κάτι παραπάνω από 6 ευρώ).
empty alt

Ταξίδεψε στις γεύσεις του κόσμου με το Refugee Food Festival!

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων στις 20 Ιουνίου το Refugee Food Festival έρχεται στην Αθήνα από τις 18 Ιουνίου έως τις 22 Ιουνίου.
empty alt

Αποκλειστικό: Αυτό είναι το μενού που ετοίμασε ο Έκτορας Μποτρίνι για το δείπνο Τσίπρα -Τζεντιλόνι

Ο Έκτορας Μποτρίνι ήταν ο σεφ που επιμελήθηκε το επίσημο δείπνο του πρώτου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Ιταλίας.
empty alt

Η Οξοποιία Ζαφειρόπουλος στην 5η Food Expo με νέα προϊόντα

Στην μεγαλύτερη και σημαντικότερη έκθεση Τροφίμων & Ποτών της Ν.Α. Ευρώπης παρουσίασε η Οξοποιία Ζαφειρόπουλος τα νέα προϊόντα Μουστάρδας και Έξτρα Παρθένου Ελαιόλαδου καθώς και τις νέες επαγγελματικές συσκευασίες της.
empty alt

Τώρα κυκλοφορεί και ροζέ βότκα!

Ενώ το ροζέ κρασί φαίνεται να κερδίζει έδαφος στη γενιά των Μιλένιαλς, μόλις έκανε την εμφάνισή του και ένα ακόμα ποτό στο πιο «θηλυκό» και ρομαντικό χρώμα: η ροζέ βότκα.
empty alt

Barilla Pesto alla Genovese… και έγινε!

Η σάλτσα Barilla Pesto alla Genovese, με την υπογραφή της κορυφαίας εταιρείας ζυμαρικών στον κόσμο, μετέφερε μια μοναδική γευστική εμπειρία δημιουργίας, αποκάλυψης και απόλαυσης στους επισκέπτες του Golden Hall.
Back To Top