Μια πρωτότυπη διοργάνωση φιλοξενεί η Τεχνόπολη στο Γκάζι από τις 13 έως τις 16/4: στο «Φεστιβάλ των δύο πολιτισμών: Ελλάδα-Ιταλία», οι κουλτούρες των δύο γειτονικών χωρών συνομιλούν μέσα από ένα πλήθος δράσεων για τη μουσική, το θέατρο, το χορό, τον κινηματογράφο, τη ζωγραφική, τη γλώσσα, τη μόδα […]

Μια πρωτότυπη διοργάνωση φιλοξενεί η Τεχνόπολη στο Γκάζι από τις 13 έως τις 16/4: στο «Φεστιβάλ των δύο πολιτισμών: Ελλάδα-Ιταλία», οι κουλτούρες των δύο γειτονικών χωρών συνομιλούν μέσα από ένα πλήθος δράσεων για τη μουσική, το θέατρο, το χορό, τον κινηματογράφο, τη ζωγραφική, τη γλώσσα, τη μόδα και φυσικά τη γαστρονομία.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά την ιταλική και την ελληνική κουζίνα, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων διοργανώνεται ως εξής:

Σάββατο 14/4

Προαύλιο Μηχανουργείου:
13.00-15.00 Παρουσίαση της κυκλαδίτικης κουζίνας
15.00-17.00 Ιταλική Κουζίνα – καρμπονάρα
17.00-19.00 Παρουσίαση της επτανησιακής κουζίνας
19.00-21.00 Ιταλική Κουζίνα – πίτσα γεμιστή τηγανητή

Παλαιοί Φούρνοι:
15.00-15.45 & 17.30-18.15 Μαθήματα οινογνωσίας από το Sommelier της Alitalia Carlo Attisano

Κυριακή 15/4

Προαύλιο Μηχανουργείου:
13.00-15.00 Παρουσίαση της ηπειρωτικής κουζίνας
15.00-17.00 Ιταλική Κουζίνα – καρμπονάρα
17.00-19.00 Παρουσίαση της μακεδονίτικης κουζίνας
19.00-21.00 Ιταλική Κουζίνα – πίτσα γεμιστή τηγανητή

Παλαιοί Φούρνοι:
15.00-15.45 & 18.00-18.45 Μαθήματα οινογνωσίας από το Sommelier της Alitalia Carlo Attisano

Το φεστιβάλ συνδιοργανώνεται από τους φορείς: Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο στην Αθήνα, Συμβούλιο Απόδημων Ιταλών στην Ελλάδα και Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Βρες το πλήρες πρόγραμμα εδώ.

sideris afisa 1b

empty alt

Πώς μια γιαγιά μαγείρισσα από τη Χίο έγινε viral σε όλο τον κόσμο

Όσα γκουρμέ πιάτα κι αν δοκιμάσεις, πάντα θα επιζητάς το ζεστό, καλομαγειρεμένο φαγητάκι της γιαγιάς σου. Αυτό που έχεις συνδέσει με τις παιδικές σου αναμνήσεις, τα ροζιασμένα της χέρια και την ανιδιοτελή της αγάπη.
empty alt

Τα ανθισμένα ντόνατς!

  Γλυκά ή λουλούδια; Αν αναρωτιέσαι τι να προσφέρεις σε κάποιον που αγαπάς, η νέα τάση έρχεται να σου δώσει την απάντηση! Θέλεις να πάρεις κάτι όμορφο στη μαμά σου για τη Γιορτή της Μητέρας, και δεν ξέρεις τι.
empty alt

Cloud eggs: Η νέα μανία του Instagram

To 2016 ήταν η χρονιά του sushi burger- το 2017 φαίνεται να ανήκει στο cloud egg! Αυτά τα αυγά έχουν γίνει το νέο trend που τρως για πρωινό και σου φτιάχνει τη διάθεση καθώς ο κρόκος στη μέση αντιπροσωπεύει τον ήλιο και τα φουσκωμένα ασπράδια μοιάζουν με […]
empty alt

Μια σειρά αντικειμένων κουζίνας που είναι αφιερωμένη στον Άγιο Βαλεντίνο!

Καθώς, όπως λένε, ο έρωτας περνάει από το στομάχι, το γαλλικό brand Le Creuset λανσάρισε ενόψει της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου μια σειρά από είδη κουζίνας με άκρως ρομαντική διάθεση και ευρηματικό design.
empty alt

Οι τάρτες που φτιάχνει μια Γερμανίδα είναι τόσο όμορφες, που κάποιος θα δίσταζε να τις φάει

Για τη Γερμανίδα εικαστικό, φωτογράφο και ζαχαροπλάστη Karin Pfeiff Boscheck, τα γλυκά δεν είναι απλώς νόστιμες δημιουργίες αλλά βρώσιμα έργα τέχνης.
empty alt

Διεθνές βραβείο για το Εν Ελλάδι Pork Steak της Creta Farms

Το ελληνικό προϊόν διακρίθηκε στην κατηγορία της Ανώτερης Γεύσης.
empty alt

To Philadelphia Cottage πρωτοπορεί και στην υγιεινή διατροφή

Το Philadelphia, ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης στην κατηγορία του τυριού κρέμα, επεκτείνει και ενδυναμώνει την οικογένεια του Cottage Cheese, απαντώντας στις σύγχρονες ανάγκες των καταναλωτών με το νέο τυρί Philadelphia Cottage ACTIVE, το οποίο είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη με μόνο 2,5% λιπαρά! Το νέο τυρί...
empty alt

CRI: Διπλή (επι)βράβευση της ΑΒ Βασιλόπουλος!

Αργυρό βραβείο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη & Τιμητικός Έπαινος στις δράσεις «για τον Άνθρωπο»
Δεν υπάρχουν άρθρα για προβολή
Back To Top