Κατά τη διάρκεια των κυρίως γευμάτων, το έντονο αίσθημα πείνας, ειδικά σε περιπτώσεις που έχει προηγηθεί πολύωρη νηστεία, ο τρόπος που συνηθίζουμε να σερβίρουμε το φαγητό, καθώς και διάφοροι παράγοντες που μπορεί να αποσπάσουν την προσοχή μας, είναι πιθανό να οδηγήσουν σε υπερκατανάλωση φαγητού και αυξημένη πρόσληψη θερμίδων, […]

Κατά τη διάρκεια των κυρίως γευμάτων, το έντονο αίσθημα πείνας, ειδικά σε περιπτώσεις που έχει προηγηθεί πολύωρη νηστεία, ο τρόπος που συνηθίζουμε να σερβίρουμε το φαγητό, καθώς και διάφοροι παράγοντες που μπορεί να αποσπάσουν την προσοχή μας, είναι πιθανό να οδηγήσουν σε υπερκατανάλωση φαγητού και αυξημένη πρόσληψη θερμίδων, που μακροπρόθεσμα μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στο σωματικό βάρος.

 

Ωστόσο, η υιοθέτηση ορισμένων συνηθειών για την ώρα του φαγητού, μπορεί να συμβάλλει στον καλύτερο έλεγχο της πρόσληψης τροφής. Παρακάτω, θα δείτε μερικές από αυτές:

Ξεκινήστε το γεύμα σας με σαλάτα. Εκτός από τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά που προσφέρουν τα λαχανικά, οι φυτικές τους ίνες συμβάλλουν στην επίτευξη υψηλότερου αισθήματος κορεσμού και θα σας βοηθήσουν να χορτάσετε καταναλώνοντας μικρότερη ποσότητα φαγητού.

Περιορίστε τους διαθέσιμους «πειρασμούς». Σκεφτείτε πως εάν έχετε στη μέση του τραπεζιού ένα πιάτο με τυρί, ελιές ή άλλα συνοδευτικά, ή μια ολόκληρη φραντζόλα ψωμιού, είναι πιθανότερο να καταναλώσετε μεγαλύτερη ποσότητα από αυτά. Επομένως, εάν θέλετε να συνοδεύσετε το γεύμα σας με τυρί, σερβίρετε ένα μικρό κομμάτι στο πιάτο σας και φροντίστε να μην έχετε στο τραπέζι μεγάλη ποσότητα ψωμιού.

Καταναλώστε το γεύμα σας αργά. Το σήμα του κορεσμού χρειάζεται περίπου 20 λεπτά για να φτάσει στον εγκέφαλο. Συνεπώς, φροντίστε να απολαύσετε το φαγητό σας τρώγοντας αργά, ώστε να περάσει ο απαραίτητος χρόνος για να αντιληφθείτε ότι έχετε χορτάσει.

Κλείστε την τηλεόραση. Η παρακολούθηση τηλεόρασης κατά τη διάρκεια του γεύματος μπορεί να αποσπάσει την προσοχή από το φαγητό, οδηγώντας σε ασυναίσθητη κατανάλωση τροφής. Το ίδιο ισχύει βέβαια και για τη χρήση υπολογιστή, tablet ή κινητού τηλεφώνου.

Πηγή: neadiatrofis.gr

empty alt

Να τι κάνουμε λάθος με το καθάρισμα των φρούτων!

Παίρνεις στο χέρι σου ένα πορτοκάλι, το κόβεις, αφαιρείς τη φλούδα του, το μοιράζεις σε κομμάτια και το απολαμβάνεις.
empty alt

Μπορεί η φάβα να αναπληρώσει το κρέας;

Έχεις αρχίσει τη νηστεία ή ούτως ή άλλως αποφάσισες να μην τρως κρέας εφεξής. Πολύ ωραία. Και τώρα, πώς μπορείς να αναπληρώσεις το κενό του κρέατος; Τρώγε φάβα! Είναι πολύ θρεπτική και πλέον απαραίτητη για την καλή λειτουργία του οργανισμού σου.
empty alt

Τι να τρως και τι όχι μετά το γυμναστήριο

Η αίσθηση που έχεις μετά τη γυμναστική δεν συγκρίνεται. Μόνο ίσως με το σεξ. Και τα δύο σε κάνουν αφού ολοκληρώσεις να πεινάς απίστευτα! Δεν θα σου πω τι να τρως μετά το σεξ.
empty alt

Honey love: Μάθε τα εκπληκτικά οφέλη του μελιού

Από την αρχαιότητα, το μέλι χρησιμοποιείται τόσο ως τροφή όσο και ως φάρμακο. Έχει πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ενώσεις και προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία.
empty alt

Sex και διατροφή: Πώς οι διατροφικές συνήθειες επιδρούν στην σεξουαλική μας ζωή;

  Η παχυσαρκία και το μεταβολικό σύνδρομο έχουν ήδη συσχετιστεί με πολλά προβλήματα υγείας όπως τα καρδιαγγειακά νοσήματα και ο διαβήτης.
empty alt

Oh my Goji Berries

Όλα όσα θες να ξέρεις για τα οφέλη που σου προσφέρουν αυτά τα ιδιαίτερα μούρα
empty alt

Αγγούρι: η απόλυτα υγιεινή απόλαυση του καλοκαιριού

  Αν και συνήθως θεωρείται λαχανικό, το αγγούρι είναι στην πραγματικότητα ένα φρούτο. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά, καθώς και ορισμένες φυτικές ενώσεις και αντιοξειδωτικά που μπορούν να βοηθήσουν στη θεραπεία και ακόμη και στην πρόληψη ορισμένων προβλημάτων υγείας.
empty alt

Τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν τρώτε κρεμμύδια κάθε μέρα

Τα κρεμμύδια μπορούν να σας δώσουν μια ώθηση γεύσης και θρεπτικής αξίας σε κάθε μπουκιά
Back To Top