Στην παιδική σου ηλικία, το παγωτό ήταν η απόλυτη επιβράβευση και μπορεί να έκανες διαγωνισμό με τους φίλους σου για το πόσα έφαγε ο καθένας στη διάρκεια του καλοκαιριού.

Στην παιδική σου ηλικία, το παγωτό ήταν η απόλυτη επιβράβευση και μπορεί να έκανες διαγωνισμό με τους φίλους σου για το πόσα έφαγε ο καθένας στη διάρκεια του καλοκαιριού.

Πλέον, είναι μία απόλαυση που παραμένει άρρηκτα συνδεδεμένη με το καλοκαίρι αλλά ενδεχομένως και με «ενοχές» για τις πολλές θερμίδες που περιέχει.

Παρόλο, όμως, που γνωρίζεις ότι πρόκειται για μία θερμιδική «βόμβα», δεν μπορείς να πεις όχι στην προοπτική ενός λαχταριστού παγωτού μία ζεστή μέρα ή νύχτα.

Είναι καλό, πάντως, να ξέρεις ότι κάποια παγωτά έχουν περισσότερες θερμίδες από άλλα, όχι για να μην τα προτιμάς αλλά ίσως να μην τα προτιμάς τόσο συχνά.

Οι περισσότεροι άνθρωποι στην ερώτηση ποιο παγωτό έχει τις περισσότερες θερμίδες είναι πιο πιθανό να απαντήσουν το «παρφέ».

Και είναι αλήθεια ότι το παρφέ έχει όντως περισσότερες θερμίδες από τα κοινά παγωτά, αφού φτιάχνεται με περισσότερο βούτυρο γάλακτος από τα άλλα που περιέχουν περισσότερο γάλα.

Για αυτό κατά μέσο όρο, το παρφέ έχει 220-250 θερμίδες ανά μερίδα.

Υπάρχει, όμως, και ένα παγωτό που είναι ο «βασιλιάς» των θερμίδων (αλλά και της απόλαυσης, να τα λέμε κι αυτά). Είναι το παγωτό πραλίνα με κομματάκια σοκολάτας, που μπορεί να φτάσει και τις 250-300 θερμίδες ανά μερίδα!

*alfavita.gr

empty alt

Η διατροφή επηρεάζει τα γονίδια

Αλλη μία έρευνα έρχεται να επιβεβαιώσει την αξία της καλής και ισορροποιημένης διατροφής. Το κακό διαιτολόγιο σύμφωνα με επιστημονική μελέτη μπορεί να προκαλέσει επίμονες βλάβες στα γονίδια, οι οποίες δεν διορθώνονται καν μετά από την υιοθέτηση ενός υγιεινού διαιτολογίου.
empty alt

Ποια τρόφιμα μπορούμε να καταναλώσουμε μετά την ημερομηνία λήξης τους;

Σε γενικές γραμμές, οι άνθρωποι χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: στους σχολαστικούς, που πετούν μια τροφή στα σκουπίδια δευτερόλεπτα αφού παρέλθει η ημερομηνία λήξης της.
empty alt

Πώς να ρίξετε την πίεση σας μέσω της διατροφής

Η καλή και ισορροπημένη διατροφή ακόμα κι αν δεν θεραπεύει συγκεκριμένες παθήσεις, πολλές φορές βοηθάει στην πρόληψη και στο να μη χειροτερέψουν.
empty alt

Strawberry fields forever – ή τα πάντα για τη φράουλα!

  Η φράουλα (Fragaria ananassa) προέρχεται από την Ευρώπη τον 18ο αιώνα. Είναι ένα υβρίδιο δύο ειδών άγριας φράουλας από τη Βόρεια Αμερική και τη Χιλή.
empty alt

Πώς να βάλεις την κινόα (quinoa) στη διατροφή σου

  Το διατροφικό προφίλ της κινόα την κάνει να ξεχωρίζει, καθώς είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και βιταμίνες.
empty alt

6 τρόποι να αντιμετωπίσεις τις λιγούρες πριν από την περίοδο

Νεύρα, αϋπνίες, κόπωση και φουσκώματα είναι μερικά μόνο από τα συμπτώματα που προειδοποιούν κάθε μήνα για την έλευση της περιόδου.
empty alt

Άσκηση και διατροφή – πριν και μετά τη γυμναστική

Η διατροφή παίζει μεγάλο ρόλο και στη γυμναστική και την άσκηση. Η επίτευξη μιας σωστής προπόνησης υπερβαίνει τον αριθμό των επαναλήψεων που κάνετε ή τα μίλια που τρέχετε στον δρόμο ή στον διάδρομο (αν και αυτό βοηθά επίσης).
empty alt

Tροφές πλούσιες σε ψευδάργυρο για να προσθέσετε στη διατροφή σας

Ο ψευδάργυρος είναι ένα απαραίτητο ιχνοστοιχείο για τον οργανισμό μας, που ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα όλες τις εποχές του χρόνου.
Back To Top