Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

Δύο λόγοι για να προτιμάς το φραπέ

0     

Δύο λόγοι για να προτιμάς το φραπέ

Μπορεί οι περισσότεροι να προτιμούν πλέον εσπρέσσο, καπουτσίνο, freddo, latte, κλπ, υπάρχουν όμως ακόμα αρκετοί που δεν αλλάζουν τον στιγμιαίο καφέ, και δη το φραπέ, ειδικά τώρα που ο καιρός ζεσταίνει!

Και σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχει και επιστημονικοί λόγοι να προτιμά κάποιος το στιγμιαίο καφέ. Δες ποιοι είναι:

-ο στιγμιαίος καφές έχει λιγότερη καφεστόλη από τον καφέ φίλτρου που φτιάχνεται σε ατομική κανάτα ή τον ελληνικό, σύμφωνα με τον δρ Rob Van Dam, επίκουρο καθηγητή στο Τμήμα Διατροφής στην Σχολή Δημόσιας Υγείας του Harvard. Η καφεστόλη είναι μία ουσία που μπορεί να αυξήσει τη χοληστερόλη. Για αυτό οι ειδικοί προτείνουν αν υπάρχει ιστορικό στην οικογένεια ή έχεις υψηλή χοληστερόλη να προτιμάς τον στιγμιαίο καφέ.

– ο στιγμιαίος καφές έχει χαμηλότερη περιεκτικότητα σε καφεΐνη από άλλα είδη καφέ. Μπορεί, φυσικά να μην ισχύει για όλες τις μάρκες, αλλά υπάρχει για παράδειγμα στιγμιαίος καφές που έχει μόλις 27 mg καφεΐνης ανά μερίδα (δηλαδή ένα κουταλάκι γλυκού), ενώ μία κούπα ενός μέσου καφέ μπορεί να έχει τουλάχιστον 95 mf καφεΐνης.

Βέβαια, θα πρέπει να τον καταναλώνεις με μέτρο, αφού μία έρευνα του 2009 από το Πανεπιστήμιο Durham έδειξε ότι όσοι πίνουν 7 κούπες ή παραπάνω στιγμιαίου καφέ έχουν αυξημένες πιθανότητες να έχουν παραισθήσεις!

*πηγή