Η θερμιδική αξία ενός μανταρινιού είναι σχεδόν αμελητέα για τον οργανισμό μας, γεγονός που το καθιστά στο απόλυτο σνακ για τους μήνες του φθινοπώρου και του χειμώνα που αυτό ευδοκιμεί.

Η θερμιδική αξία ενός μανταρινιού είναι σχεδόν αμελητέα για τον οργανισμό μας, γεγονός που το καθιστά στο απόλυτο σνακ για τους μήνες του φθινοπώρου και του χειμώνα που αυτό ευδοκιμεί. Όμως πέρα από το γεγονός ότι είναι ελαφρύ και γευστικό, το μανταρίνι είναι και μια σπουδαία διατροφική επιλογή χάρη στα οφέλη που υπόσχεται για την υγεία μας. να ποια είναι αυτά.

Είναι γεμάτο φυτικές ίνες

Κάθε φλιτζάνι μανταρίνια (περίπου 2 μέτρια μανταρίνια) παρέχει 3,5 γραμμάρια φυτικών ινών. Οι φυτικές ίνες καταπολεμούν την παχυσαρκία και επίσης βοηθούν να μειωθούν τα επίπεδα της χοληστερόλης στο αίμα, κάτι που με τη σειρά του βοηθά στη μείωση του κινδύνου στεφανιαίας νόσου. Κάθε φλιτζάνι (μερίδα) μανταρίνια παρέχει 14% και 9% αντίστοιχα της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης φυτικών ινών.

Είναι πλούσιο σε ασβέστιο

Τα μανταρίνια είναι πλούσια σε ασβέστιο, καθώς κάθε 100g αυτών παρέχουν περίπου 37 mg ασβεστίου. Το ασβέστιο προάγει την υγεία των οστών και βοηθά  στην απώλεια βάρους.

Χτίζει γερό ανοσοποιητικό σύστημα

Η συχνή κατανάλωση του μανταρινιού προστατεύει τον οργανισμό μας από τα κοινά κρυολογήματα και τη γρίπη ενώ η ισχυρή δράση του, καταπολεμά και σοβαρότερες ασθένειες όταν καταναλώνεται συστηματικά, όπως η στεφανιαία νόσος και ο διαβήτης.

Είναι ένα φυσικό ηρεμιστικό

Το μανταρίνι διαθέτει ηρεμιστική-καταπραϋντική δράση και γι’ αυτό καταπολεμά τις αϋπνίες όσων το επιλέγουν σαν επιδόρπιο τις απογευματινές ώρες.

Προστατεύει από τον καρκίνο

Τα μανταρίνια, όπως και τα υπόλοιπα εσπεριδοειδή, αποτελούν πολύτιμες πηγές σε φλαβονοειδή αντιοξειδωτικά, όπως η νεραντζινίνη, η εσπερετίνη, η βιταμίνη Α, τα καροτένια, η ξανθίνη και η λουτεΐνη. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο είναι και μια ασπίδα του οργανισμού μας από τον καρκίνο.

Περιορίζει την πρωινή ναυτία στην εγκυμοσύνη

Το μανταρίνι ανακουφίζει από την πρωινή ναυτία κατά την κύηση, γι’ αυτό και προτείνεται ανεπιφύλακτα σε εγκύους.

empty alt

Αυγό: να φάω μόνο το ασπράδι ή και τον κρόκο;

Μήπως τρως μόνο το ασπράδι από το αυγό, επειδή θεωρείς ότι είναι πιο υγιεινό; Μια διατροφολόγος, η Jo Hollington, έχει διαφορετική άποψη.
empty alt

Μήπως καταναλώνεις περισσότερες θερμίδες από όσες νομίζεις;

Το ένα τρίτο των ανθρώπων υποτιμά των αριθμό των θερμίδων που καταναλώνει καθημερινά, σύμφωνα με μια νέα βρετανική έρευνα.
empty alt

Πώς θα υπολογίζεις εύκολα τις μερίδες του φαγητού που πρέπει να τρως;

Κάποιες φορές αρκεί να κάνεις μια τόσο απλή αλλαγή στην καθημερινότητά σου όσο το να αρχίσεις να χρησιμοποιείς μικρότερο πιάτο για να χάσεις κιλά και να βελτιώσεις την υγεία και τη σιλουέτα σου.
empty alt

Τάσεις στη μαγειρική εν μέσω Πανδημίας

Ποιες είναι οι διατροφικές συνήθειες που τελικά έμειναν στην καθημερινότητά μας;
empty alt

Παγκόσμια Μέρα Μπίρας και σου έχουμε 7 λόγους για να πιείς μια «στην υγειά» σου

Μερικές φορές δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από την απόλαυση μιας παγωμένης μπίρας – ειδικά τώρα που ο καιρός αρχίζει να ζεσταίνει και να προχωράμε προς το καλοκαίρι.
empty alt

Γιατί να βάλεις τα σπαράγγια στη διατροφή σου

Αυτό το δημοφιλές λαχανικό διατίθεται σε διάφορα χρώματα, όπως πράσινο, λευκό και μοβ. Χρησιμοποιείται σε πιάτα σε όλο τον κόσμο, όπως φριτάτες, ζυμαρικά και πατάτες.
empty alt

Τα σημαντικά οφέλη των χουρμάδων για την υγεία

Με καταγωγή από τη Μέση Ανατολή, αλλά και εύκολο να καλλιεργηθούν στη Μεσόγειο, τις ΗΠΑ και το Μεξικό, οι χουρμάδες είναι ένα ιδιαίτερα γευστικό φρούτο, που καταναλώνεται κυρίως αποξηραμένο, αλλά και φρέσκο από τον Νοέμβριο μέχρι τον Ιανουάριο.
empty alt

8 σημαντικά οφέλη που προσφέρει στον οργανισμό σου ο χυμός Cranberry

Από την πρόληψη των ουρολοιμώξεων μέχρι την προαγωγή της οδοντικής υγείας, ο χυμός cranberry είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε κάθε υγιεινή διατροφή.
Back To Top