Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

Αυτός είναι ο λόγος που ένα sandwich θα ταξιδέψει στο διάστημα

0     

Αυτός είναι ο λόγος που ένα sandwich θα ταξιδέψει στο διάστημα

Ένα μικρό βήμα για το κοτόπουλο, ένα μεγάλο (ίσως) για την ανθρωπότητα! Αυτό τουλάχιστον θέλει να κάνει μία εταιρεία στις ΗΠΑ, η World View Enterprises Ltd, που θα στείλει στις 21 Ιουνίου ένα chicken sandwich της KFC στη στρατόσφαιρα, με τις ειδικές κάψουλες Stratollite!

Όσο και αν σου ακούγεται παρατραβηγμένο, προϊόν φαντασίας ή κάτι βγαλμένο από ταινία των Monty Python, το ταξίδι θα γίνει πραγματικότητα, προκειμένου αφενός να εξεταστεί κατά πόσο η Stratollite, μία ειδική κάψουλα με αερόστατο, μπορεί να μείνει για μέρες σε ύψος σχεδόν 30 χιλιομέτρων και αφετέρου για διαφημιστικούς λόγους.

Όπως είπε η Jane Poynter, CEO της World View, «είναι μία ευκαιρία να δείξουμε στο κοινό την τεχνολογία Stratollite και να χρηματοδοτήσουμε παράλληλα το πρόγραμμα».

Φιλοδοξία της εταιρείας είναι να διοργανώνει ταξίδια για ανθρώπους στη στρατόσφαιρα, σε ύψος 20 χιλιομέτρων, με το πρόγραμμα Voyager, όπου θα μπορούν να παραμείνουν για 5-6 ώρες απολαμβάνοντας τις ανέσεις ενός δωματίου ξενοδοχείου, όπως bar, ντους, WiFi, κλπ. Προς το παρόν τα εισιτήρια για αυτά τα ταξίδια, που είναι άγνωστο πότε θα ξεκινήσουν, κοστίζουν 75.000 δολάρια!

Οι Stratollites αναπτύσσονται για να παρέχουν, μεταξύ άλλων ασύρματη σύνδεση Ίντερνετ σε απομακρυσμένες περιοχές και να παρακολουθούν την εξέλιξη φυσικών φαινομένων.

Το ταξίδι  του sandwich θα είναι το πρώτο του είδους που πραγματοποιείται με τις Stratollites, ενώ θα είναι και το πρώτο ταξίδι που πρόκειται να παραμείνει στη στρατόσφαιρα πάνω από μερικές ώρες και συγκεκριμένα για αρκετές ημέρες.

Όταν ξεκινήσει, το ταξίδι του chicken sandwich θα μεταδίδεται μέσω του link yesweareactuallysendingachickensandwichto.space/