Ένα μικρό βήμα για το κοτόπουλο, ένα μεγάλο (ίσως) για την ανθρωπότητα! Αυτό τουλάχιστον θέλει να κάνει μία εταιρεία στις ΗΠΑ, η World View Enterprises Ltd, που θα στείλει στις 21 Ιουνίου ένα chicken sandwich της KFC στη στρατόσφαιρα, με τις ειδικές κάψουλες Stratollite! Όσο και αν […]

Ένα μικρό βήμα για το κοτόπουλο, ένα μεγάλο (ίσως) για την ανθρωπότητα! Αυτό τουλάχιστον θέλει να κάνει μία εταιρεία στις ΗΠΑ, η World View Enterprises Ltd, που θα στείλει στις 21 Ιουνίου ένα chicken sandwich της KFC στη στρατόσφαιρα, με τις ειδικές κάψουλες Stratollite!

Όσο και αν σου ακούγεται παρατραβηγμένο, προϊόν φαντασίας ή κάτι βγαλμένο από ταινία των Monty Python, το ταξίδι θα γίνει πραγματικότητα, προκειμένου αφενός να εξεταστεί κατά πόσο η Stratollite, μία ειδική κάψουλα με αερόστατο, μπορεί να μείνει για μέρες σε ύψος σχεδόν 30 χιλιομέτρων και αφετέρου για διαφημιστικούς λόγους.

Όπως είπε η Jane Poynter, CEO της World View, «είναι μία ευκαιρία να δείξουμε στο κοινό την τεχνολογία Stratollite και να χρηματοδοτήσουμε παράλληλα το πρόγραμμα».

Φιλοδοξία της εταιρείας είναι να διοργανώνει ταξίδια για ανθρώπους στη στρατόσφαιρα, σε ύψος 20 χιλιομέτρων, με το πρόγραμμα Voyager, όπου θα μπορούν να παραμείνουν για 5-6 ώρες απολαμβάνοντας τις ανέσεις ενός δωματίου ξενοδοχείου, όπως bar, ντους, WiFi, κλπ. Προς το παρόν τα εισιτήρια για αυτά τα ταξίδια, που είναι άγνωστο πότε θα ξεκινήσουν, κοστίζουν 75.000 δολάρια!

Οι Stratollites αναπτύσσονται για να παρέχουν, μεταξύ άλλων ασύρματη σύνδεση Ίντερνετ σε απομακρυσμένες περιοχές και να παρακολουθούν την εξέλιξη φυσικών φαινομένων.

Το ταξίδι  του sandwich θα είναι το πρώτο του είδους που πραγματοποιείται με τις Stratollites, ενώ θα είναι και το πρώτο ταξίδι που πρόκειται να παραμείνει στη στρατόσφαιρα πάνω από μερικές ώρες και συγκεκριμένα για αρκετές ημέρες.

Όταν ξεκινήσει, το ταξίδι του chicken sandwich θα μεταδίδεται μέσω του link yesweareactuallysendingachickensandwichto.space/

 

 

empty alt

Αυγό: η υπερτροφή

Ποια μπορεί να είναι η πιο πλήρης και ισορροπημένη τροφή; Η απάντηση είναι είναι το αυγό σύμφνωνα με τους ειδικούς αφου αποτελεί την σημαντικότερη φυσική πηγή πρωτεϊνης για τον ανθρώπινο οργανισμό.
empty alt

Ραβιόλια εμπνευσμένα από το Star Wars

Ήταν αναμενόμενο. Με αφορμή την πρόσφατη πρεμιέρα της τελευταίας ταινίας Star Wars (Star Wars: Οι τελευταίοι Jedi), μια αμερικανική πιτσαρία στο Όστιν του Τέξας, σέρβιρε ραβιόλια στο σχήμα του Άστρου του Θανάτου (Death Star), τα οποία μάλιστα κάποιος μπορούσε να συνοδεύσει με ποτά εμπνευσμένα από...
empty alt

«Χρώματα και Αρώματα» στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Τι υπέροχο να ανακαλύπτει κανείς τον μοναδικό κόσμο των μπαχαρικών μέσα από ένα ταξίδι σε πολιτισμούς και κουλτούρες! Στο εργαστήρι «Χρώματα και Αρώματα» που διοργανώνει το Ίδρυμα Θεοχαράκη, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν, να δημιουργήσουν και να «ταξιδέψουν»! Μια συνάντηση πολιτισμών...
empty alt

Επιτέλους! Ήρθε ο goth latte για τις μέρες που έχεις τις «μαύρες» σου

Είναι κάποιες μέρες που έχεις τις «μαύρες» σου και το δείχνεις με όποιο τρόπο μπορείς. Μαύρα ρούχα, διάθεση «προσοχή, δαγκώνει» και σκέψεις απαισιοδοξίας.
empty alt

Διεθνές βραβείο για το Εν Ελλάδι Pork Steak της Creta Farms

Το ελληνικό προϊόν διακρίθηκε στην κατηγορία της Ανώτερης Γεύσης.
empty alt

Εκτοξεύονται οι πωλήσεις των vegan προϊόντων

Μέσα στην τελευταία δεκαετία έχει τετραπλασιαστεί ο αριθμός των ανθρώπων που ακολουθεί μια vegan διατροφή (δηλαδή απέχει όχι μόνο από το κρέας, αλλά από κάθε τροφή ζωικής προέλευσης).
empty alt

Ηπειρώτικα Αυγά: Παστεριωμένο 100% Ασπράδι Αυγού…με Ονομασία Προέλευσης!

Τα Ηπειρώτικα Αυγά της Πτηνοτροφικής Ιωαννίνων Α.Ε. προσφέρουν στην ελληνική αγορά τη Νο1 πηγή πρωτεΐνης από φρέσκα αυγά με ονομασία προέλευσης! Το παστεριωμένο 100% ασπράδι αυγού κυκλοφορεί στην αγορά από τα Ηπειρώτικα Αυγά σε χαρτοκυτίο Pure Pak για τη διασφάλιση της ασφάλειας του προϊόντος και...
empty alt

Η «Ημέρα Εθελοντισμού ΑΒ» 2019 και οι 5.000 εθελοντές της βραβεύονται στα Corporate Affairs Excellence Awards 2020

Διάκριση της εταιρείας στην κατηγορία Εσωτερική Επικοινωνία
Back To Top