Ένα μικρό βήμα για το κοτόπουλο, ένα μεγάλο (ίσως) για την ανθρωπότητα! Αυτό τουλάχιστον θέλει να κάνει μία εταιρεία στις ΗΠΑ, η World View Enterprises Ltd, που θα στείλει στις 21 Ιουνίου ένα chicken sandwich της KFC στη στρατόσφαιρα, με τις ειδικές κάψουλες Stratollite! Όσο και αν […]

Ένα μικρό βήμα για το κοτόπουλο, ένα μεγάλο (ίσως) για την ανθρωπότητα! Αυτό τουλάχιστον θέλει να κάνει μία εταιρεία στις ΗΠΑ, η World View Enterprises Ltd, που θα στείλει στις 21 Ιουνίου ένα chicken sandwich της KFC στη στρατόσφαιρα, με τις ειδικές κάψουλες Stratollite!

Όσο και αν σου ακούγεται παρατραβηγμένο, προϊόν φαντασίας ή κάτι βγαλμένο από ταινία των Monty Python, το ταξίδι θα γίνει πραγματικότητα, προκειμένου αφενός να εξεταστεί κατά πόσο η Stratollite, μία ειδική κάψουλα με αερόστατο, μπορεί να μείνει για μέρες σε ύψος σχεδόν 30 χιλιομέτρων και αφετέρου για διαφημιστικούς λόγους.

Όπως είπε η Jane Poynter, CEO της World View, «είναι μία ευκαιρία να δείξουμε στο κοινό την τεχνολογία Stratollite και να χρηματοδοτήσουμε παράλληλα το πρόγραμμα».

Φιλοδοξία της εταιρείας είναι να διοργανώνει ταξίδια για ανθρώπους στη στρατόσφαιρα, σε ύψος 20 χιλιομέτρων, με το πρόγραμμα Voyager, όπου θα μπορούν να παραμείνουν για 5-6 ώρες απολαμβάνοντας τις ανέσεις ενός δωματίου ξενοδοχείου, όπως bar, ντους, WiFi, κλπ. Προς το παρόν τα εισιτήρια για αυτά τα ταξίδια, που είναι άγνωστο πότε θα ξεκινήσουν, κοστίζουν 75.000 δολάρια!

Οι Stratollites αναπτύσσονται για να παρέχουν, μεταξύ άλλων ασύρματη σύνδεση Ίντερνετ σε απομακρυσμένες περιοχές και να παρακολουθούν την εξέλιξη φυσικών φαινομένων.

Το ταξίδι  του sandwich θα είναι το πρώτο του είδους που πραγματοποιείται με τις Stratollites, ενώ θα είναι και το πρώτο ταξίδι που πρόκειται να παραμείνει στη στρατόσφαιρα πάνω από μερικές ώρες και συγκεκριμένα για αρκετές ημέρες.

Όταν ξεκινήσει, το ταξίδι του chicken sandwich θα μεταδίδεται μέσω του link yesweareactuallysendingachickensandwichto.space/

 

 

empty alt

Αυτό το φαγητό, που βρέθηκε σε ένα ναυάγιο 150 ετών, είναι ακόμα βρώσιμο

Το 1856 το ατμόπλοιο Arabia, που ξεκίνησε για ένα ταξίδι στον ποταμό Μιζούρι των ΗΠΑ για να μεταφέρει προμήθειες σε 16 πόλεις, συγκρούστηκε με έναν τεράστιο κορμό δέντρου που είχε πέσει στον ποταμό και βυθίστηκε, ευτυχώς χωρίς μεγάλες απώλειες (εκτός από ένα άτυχο μουλάρι που είχε προσδεθεί στο […]
empty alt

Η Lady Gaga λανσάρει το δικό της κρασί!

Η Lady Gaga είναι ασταμάτητη! Η σούπερ σταρ λανσάρει το δικό της κρασί που θα φέρει τον κοριτσίστικο τίτλο Grigio Girls, θέλοντας ίσως να υπενθυμίσει σε θαυμαστές αλλά και haters ότι έχει πολλούς κρυμμένους ταλαντούχους άσσους στο μανίκι της.
empty alt

Οι Ιάπωνες έφτιαξαν το πρώτο παγωτό που δεν λιώνει

Όχι ότι μέσα στο καταχείμωνο αντιμετωπίζεις τέτοιες ανησυχίες, αλλά σε μερικούς μήνες δεν θα χρειάζεται να κάνεις αγώνα δρόμου με αντίπαλο το χρόνο για να φας το παγωτό σου προτού λιώσει και τρέξει στο χωνάκι και στο χέρι σου.
empty alt

Τα Marks & Spencer Food σε ταξιδεύουν γευστικά στην Ιταλία!

Ο Σεπτέμβριος είναι πλέον εδώ και τα Marks & Spencer Food προτείνουν γεύσεις με ιταλική φινέτσα. Δοκιμάστε σπαγγέτι με λαχταριστή Sause Carbonara, μια συνταγή εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη.
empty alt

Η CRETA FARMS τώρα και στα ράφια της αλυσίδας Δ. ΜΑΣΟΥΤΗΣ

Τη στρατηγικής σημασίας συνεργασία για το μεγαλύτερο παραγωγό χοιρινού κρέατος της χώρας μας ανακοίνωσε η CRETA FARMS.
empty alt

The Bean, the Blend, the Barista

Από την ίδρυση της «Kafea Εμπορική Τεχνική ΑΕ», το 1988, που τα πρώτα στέκια της Αθήνας ανακάλυπταν τον αυθεντικό Ιταλικό espresso illy, έως σήμερα, έχουν κυλήσει πολλές σταγόνες αρωματικού espresso! Όσοι τότε προέβλεπαν ότι ο νέος καφές είναι ένας πειραματισμός, μία εφήμερη, ξενόφερτη μόδα που θα...
empty alt

Τρία νέα πρωτοποριακά προϊόντα προστίθενται στη σειρά τυριών ΗΠΕΙΡΟΣ

Νέες γεύσεις, νέες συσκευασίες που απαντούν στις επιθυμίες και τις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή
empty alt

Η Ροδουλα δυναμώνει την συνεργασία της με τον ΑΒ

Η εταιρεία Ροδούλα με πάνω από 20 χρόνια επιτυχημένης πορείας στον χώρο της ζύμης και του γλυκού προμηθεύοντας καταστήματα εστίασης, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενισχύει την παρουυσία της τα τελευταία 4 χρονιά και στο κομμάτι του Supermarket.
Back To Top