Ένα μικρό βήμα για το κοτόπουλο, ένα μεγάλο (ίσως) για την ανθρωπότητα! Αυτό τουλάχιστον θέλει να κάνει μία εταιρεία στις ΗΠΑ, η World View Enterprises Ltd, που θα στείλει στις 21 Ιουνίου ένα chicken sandwich της KFC στη στρατόσφαιρα, με τις ειδικές κάψουλες Stratollite! Όσο και αν […]

Ένα μικρό βήμα για το κοτόπουλο, ένα μεγάλο (ίσως) για την ανθρωπότητα! Αυτό τουλάχιστον θέλει να κάνει μία εταιρεία στις ΗΠΑ, η World View Enterprises Ltd, που θα στείλει στις 21 Ιουνίου ένα chicken sandwich της KFC στη στρατόσφαιρα, με τις ειδικές κάψουλες Stratollite!

Όσο και αν σου ακούγεται παρατραβηγμένο, προϊόν φαντασίας ή κάτι βγαλμένο από ταινία των Monty Python, το ταξίδι θα γίνει πραγματικότητα, προκειμένου αφενός να εξεταστεί κατά πόσο η Stratollite, μία ειδική κάψουλα με αερόστατο, μπορεί να μείνει για μέρες σε ύψος σχεδόν 30 χιλιομέτρων και αφετέρου για διαφημιστικούς λόγους.

Όπως είπε η Jane Poynter, CEO της World View, «είναι μία ευκαιρία να δείξουμε στο κοινό την τεχνολογία Stratollite και να χρηματοδοτήσουμε παράλληλα το πρόγραμμα».

Φιλοδοξία της εταιρείας είναι να διοργανώνει ταξίδια για ανθρώπους στη στρατόσφαιρα, σε ύψος 20 χιλιομέτρων, με το πρόγραμμα Voyager, όπου θα μπορούν να παραμείνουν για 5-6 ώρες απολαμβάνοντας τις ανέσεις ενός δωματίου ξενοδοχείου, όπως bar, ντους, WiFi, κλπ. Προς το παρόν τα εισιτήρια για αυτά τα ταξίδια, που είναι άγνωστο πότε θα ξεκινήσουν, κοστίζουν 75.000 δολάρια!

Οι Stratollites αναπτύσσονται για να παρέχουν, μεταξύ άλλων ασύρματη σύνδεση Ίντερνετ σε απομακρυσμένες περιοχές και να παρακολουθούν την εξέλιξη φυσικών φαινομένων.

Το ταξίδι  του sandwich θα είναι το πρώτο του είδους που πραγματοποιείται με τις Stratollites, ενώ θα είναι και το πρώτο ταξίδι που πρόκειται να παραμείνει στη στρατόσφαιρα πάνω από μερικές ώρες και συγκεκριμένα για αρκετές ημέρες.

Όταν ξεκινήσει, το ταξίδι του chicken sandwich θα μεταδίδεται μέσω του link yesweareactuallysendingachickensandwichto.space/

 

 

empty alt

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει!

Το 1ο Athens Street Food Festival που πραγματοποιήθηκε πριν από ένα χρόνο είχε γίνει talk of the town, με πάνω από 40.000 επισκέπτες κάθε ηλικίας και κέρδισε επάξια μια θέση στα βασικά φεστιβάλ της πόλης μας, δημιουργώντας παράλληλα ένα ολόκληρο ρεύμα υπέρ του street food! Φέτος, το […]
empty alt

Το fidget spinner στην υπηρεσία της γαστρονομίας

Θα τα βρεις στα χέρια σχεδόν όλων των παιδιών (και πολλών ενηλίκων για να είμαστε ειλικρινείς…) που κάνουν πλέον διαγωνισμό ποιο θα έχει τα πιο πολλά.
empty alt

Go vegan! Φόρεσαν μπικίνι από φύλλα… μαρουλιού και διαδήλωσαν

Καλλίγραμμες κοπέλες, πήραν μαρούλια και αντί να φτιάξουν μια χορταστική σαλάτα, έφτιαξαν μπικίνι! Με αυτά το χορταστικά μπικίνι βγήκαν χθες στους κεντρικούς δρόμους της Αβάνας για να ενθαρρύνουν ντόπιους και επισκέπτες να γίνουν χορτοφάγοι.
empty alt

Γνώρισε την ιταλική γαστρονομία σε ένα μεγάλο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη

Μια πρωτότυπη διοργάνωση φιλοξενεί η Τεχνόπολη στο Γκάζι από τις 13 έως τις 16/4: στο «Φεστιβάλ των δύο πολιτισμών: Ελλάδα-Ιταλία», οι κουλτούρες των δύο γειτονικών χωρών συνομιλούν μέσα από ένα πλήθος δράσεων για τη μουσική, το θέατρο, το χορό, τον κινηματογράφο, τη ζωγραφική, τη γλώσσα, τη μόδα...
empty alt

Αυτή η νέα γεύση παγωτού μάλλον θα συνόδευε τέλεια… μια σαλάτα με θαλασσινά

Με παγωτά που περιέχουν από ενεργό άνθρακα μέχρι τσάι matcha, οι εταιρείες παρασκευής παγωτού φαίνεται να συναγωνίζονται η μία την άλλη για το ποια θα φτιάξει την πιο ασυνήθιστη γεύση.
empty alt

Όσπρια 3αλφα διά χειρός Ελλήνων παραγωγών

Με σεβασμό στην ελληνική γη και τους καλλιεργητές της, η 3αλφα – ΑΦΟΙ Κ. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Α.Ε.Β.Ε. είναι μία από τις πρώτες εταιρείες που οργάνωσε από το 2009 τους τοπικούς προμηθευτές της, δημιουργώντας την «ομάδα παραγωγών 3αλφα» που σήμερα αριθμεί 330 ενεργά μέλη! Η Καβάλα, οι Σέρρες, το […]
empty alt

«Δώρα Αγάπης» από την ΑΒ Βασιλόπουλος

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος φροντίζουμε να είμαστε δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη, μέσα από πράξεις προσφοράς δεμένες με αγάπη και ευαισθησία.
empty alt

Τέσσερα κορυφαία βραβεία για την ΑΒ Βασιλόπουλος

Με τους ανθρώπους μας και τους πελάτες μας, προσφέρουμε στην Κοινωνία και το Περιβάλλον! Να δίνεις τις ευκαιρίες στους ανθρώπους σου να γίνονται καλύτεροι.
Back To Top