Κράτησε στη μνήμη σου αυτό το όνομα, γιατί ίσως να το συναντάς όλο και συχνότερα στο μέλλον: Η νεαρή σεφ Κωνσταντίνα Βούλγαρη Κοντεσοπούλου είναι η νικήτρια του τοπικού διαγωνισμού S.

Κράτησε στη μνήμη σου αυτό το όνομα, γιατί ίσως να το συναντάς όλο και συχνότερα στο μέλλον: Η νεαρή σεφ Κωνσταντίνα Βούλγαρη Κοντεσοπούλου είναι η νικήτρια του τοπικού διαγωνισμού S. Pellegrino Young Chef 2018 που έγινε στο Τελ Αβίβ και αυτή που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα και τις υπόλοιπες μεσογειακές χώρες στο μεγάλο τελικό που θα γίνει στο Μιλάνο το 2018.

Εισιτήριό της για τον τελικό έγινε το signature dish «Ελλήνων Γεύσεις» (κεντρική φωτό), εμπνευσμένο από τα προϊόντα που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Έλληνες στη διατροφή τους, φόρος τιμής στις γαστρονομικές ρίζες της χώρας μας.

Τα πιάτα που παρουσίασαν οι συμμετέχοντες αξιολογήθηκαν σύμφωνα με τα συστατικά, τις ικανότητες, την εφευρετικότητα, την ομορφιά και το μήνυμά τους.

Η κριτική επιτροπή αποτελείτο από τον πολυβραβευμένο Έλληνα σεφ Νίκο Ρούσσο, ιδιοκτήτη του εστιατορίου Funky Gourmet με δύο αστέρια Michelin και του OPSO στο Λονδίνο, τον Ισραλινό σεφ Chaim Cohen, ηγετική φυσιογνωμία στη γαστρονομική σκηνή του Ισραήλ και μέλος της κριτικής επιτροπής του τηλεοπτικού σόου Master Chef, και τον Τούρκο Ismet Saz, σεφ και ιδιοκτήτη του εστιατορίου TOI Akaretler.

Σημαντική ήταν και η παρουσία ενός ακόμη νεαρού Έλληνα σεφ, του Νίκου Μαυρόκωστα, ο οποίος με το signature dish «Μεσογειακή ψυχή με θαλασσινά και αυγοτάραχο» ξεχώρισε για την άριστη τεχνική και τις αυθεντικές γεύσεις.

kontesopoulou

Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη Κοντεσοπούλου.

mavrokostas

Ο Νίκος Μαυρόκωστας.

mesogeiaki_psihi

Το πιάτο του Νίκου Μαυρόκωστα «Μεσογειακή ψυχή».

 

empty alt

Ο λίγος ύπνος παχαίνει

Ο λίγος ύπνος παχαίνει. Η προειδοποίηση έρχεται από βρετανούς επιστήμονες οι οποίοι αναλύοντας συνδυαστικά τα ευρήματα προγενέστερων μελετών ανακάλυψαν πως όσοι δεν ξεκουράζονται επαρκώς, καταναλώνουν σε καθημερινή βάση 385 θερμίδες περισσότερες απ’ ό,τι όσοι κοιμούνται όσο χρειάζεται ο οργανισμός τους.
empty alt

Το λίφτινγκ της φύσης

Τα σημάδια του γήρατος μειώνουν ορισμένα πράσινα λαχανικά χάρη σε μια ουσία που περιέχουν και υπάρχει σε αφθονία στο μπρόκολο, το λάχανο, το αβοκάντο, το αγγούρι, τα φασόλια σόγιας και σε άλλα λαχανικά.
empty alt

Η νηστεία στο μικροσκόπιο

Η νηστεία με βάση τους κανόνες της Ορθόδοξης Εκκλησίας και η παραδοσιακή διατροφή θα βρεθεί στο μικροσκόπιο της επιστημονικής μελέτης που εξασφάλισε χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας (ERC Starting Grant).
empty alt

Στις 6 Ιουνίου πάμε κέντρο για να δοκιμάσουμε κρασιά Χατζημιχάλη

Αν δεν πρόλαβες να πας σε κάποιο Οινοποιείο για να δοκιμάσεις τα αγαπημένα σου κρασιά με τις «Ανοιχτές Πόρτες», την Τρίτη 6 Ιουνίου είναι η επόμενη ευκαιρία σου! Τα κρασιά του Κτήματος Χατζημιχάλη στην Αταλάντη θα πραγματοποιήσουν ένα γευσιγνωστικό δείπνο στο Roof Garden του Monk Wine...
empty alt

Αυτό το παγωτό είναι φτιαγμένο από…σκουπίδια!

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δυτικός κόσμος είναι οι απίστευτες ποσότητες φαγητού που μπορεί να καταναλωθεί αλλά καταλήγει στα σκουπίδια γιατί δεν έχει ωραία εμφάνιση, γιατί πέρασε η ημερομηνία λήξης, κλπ.
empty alt

Διεθνές βραβείο για το Εν Ελλάδι Pork Steak της Creta Farms

Το ελληνικό προϊόν διακρίθηκε στην κατηγορία της Ανώτερης Γεύσης.
empty alt

Κουνουπίδι: διαδέχεται το ρύζι και το αλεύρι;

Ένα πρώην μεγαλοστέλεχος του μάρκετινγκ, η Gail Becker, από τότε που απέκτησε δύο παιδιά με κοιλιοκάκη άρχισε να αναζητά τροφές χωρίς γλουτένη, προσπάθεια που την οδήγησε στην απόφαση να φτιάξει τη δική της ζύμη, αντικαθιστώντας το λευκό αλεύρι με κουνουπίδι.
empty alt

Μακεδονικός Χαλβάς: Το πιο θρεπτικό και υγιεινό “boost” του 9ου Spetses Mini Marathon!

Με τη διαχρονική υποστήριξη του Μακεδονικού Χαλβά, που προσέφερε απόλαυση, δύναμη και ενέργεια σε χιλιάδες αθλητές όλων των ηλικιών, πραγματοποιήθηκε και φέτος το μεγαλύτερο multi-sport event της Ελλάδας, το Spetses Mini Marathon! Η φετινή, ένατη κατά σειρά, διοργάνωση έλαβε χώρα το τριήμερο 4-6...
Back To Top