Ο Έκτορας Μποτρίνι ήταν ο σεφ που επιμελήθηκε το επίσημο δείπνο του πρώτου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Ιταλίας.

Ο Έκτορας Μποτρίνι ήταν ο σεφ που επιμελήθηκε το επίσημο δείπνο του πρώτου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Ιταλίας. Το δείπνο, με καλεσμένο του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Πάολο Τζεντιλόνι, πραγματοποιήθηκε στην κεντρική αίθουσα της Πινακοθήκης του Δήμου Κέρκυρας.

Σε συνεργασία με την ομάδα του πολυβραβευμένου Etrusco του, ο γνωστός σεφ επέλεξε να προβάλει την κουζίνα του Ιονίου, χρησιμοποιώντας προϊόντα της αγαπημένης του Κέρκυρας.

Το μενού περιελάμβανε: Σφαίρα Ελιάς, Καρπάτσιο Ψαριών, Μπουρδέτο. Ο Έκτορας Μποτρίνι συνόδευσε όλα τα πιάτα του με ελληνικά κρασιά, ενώ για γλυκό επέλεξε να προσφέρει στους κ.κ. Τσίπρα και Τζεντιλόνι «Αναμνήσεις από την Κέρκυρα», με φράουλες, σορμπέ φράουλας, παγωτό βανίλια και μαρέγκα.

Παρακάτω, μπορείς να δεις το μενού στη σχετική φωτογραφία:

ettores
Όπως εκμυστηρεύτηκε ο Έκτορας Μποτρίνι, αυτό το μενού το έφτιαξε με την ελπίδα πως έτσι ίσως καταφέρει να διακόψει τη μακρόχρονη «παράδοση» όλων εκείνων των μενού διεθνούς κουζίνας «με τα άψυχα και απρόσωπα φαγητά, που σερβίρανε μέχρι πρότινος στα επίσημα δείπνα ακολουθώντας μια βαρετή πεπατημένη κι απαξιώνοντας τις τοπικές μας κουζίνες αλλά και την ίδια μας την ελληνική μαγειρική ταυτότητα».

botrini_tsipras_00
Ο Έκτορας Μποτρίνι με τους στενούς συνεργάτες του, Νίκο Λίτση και Ρούλα Μερκούρη.

Κατά τα άλλα, η ατμόσφαιρα ανάμεσα στον κ. Τσίπρα και τον κ. Τζεντιλόνι ήταν άκρως φιλική και θερμή.

Οι δυο πρωθυπουργοί, καθώς και οι 40 Έλληνες και Ιταλοί υψηλοί καλεσμένοι τους (υπουργοί, στελέχη και συνεργάτες τους) απόλαυσαν τα εκλεκτά εδέσματα του executive chef Ettore Botrini, γεύτηκαν τις γεύσεις από το Ιόνιο και ευφράνθηκαν με τα εκλεκτά ελληνικά κρασιά.

empty alt

Γιατί η Gwyneth Paltrow αρνείται να φάει χταπόδι;

Η 44χρονη ηθοποιός και ιδιοκτήτρια του site Goop ασχολείται επισταμένα με το φαγητό και τις πρώτες ύλες.
empty alt

Τα ανθισμένα ντόνατς!

  Γλυκά ή λουλούδια; Αν αναρωτιέσαι τι να προσφέρεις σε κάποιον που αγαπάς, η νέα τάση έρχεται να σου δώσει την απάντηση! Θέλεις να πάρεις κάτι όμορφο στη μαμά σου για τη Γιορτή της Μητέρας, και δεν ξέρεις τι.
empty alt

«Wasted»: Το ντοκιμαντέρ του Anthony Bourdain κάνει πρεμιέρα

Tο πάθος του Anthony Bourdain για τη μείωση της σπατάλης του φαγητού (food waste) αποτυπώνεται με τον καλύτερο τρόπο στο ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους «WASTED! The Story of Food Waste», το οποίο κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου στις 21.00, αποκλειστικά στο FOX Life, για να αλλάξει τον […]
empty alt

Κάνε την κάθε σου μέρα την καλύτερη της ζωής σου!

Kάτσε μέσα. Βγες έξω. Κάνε αυτό. Κάν’ το έτσι. Μην το κάνεις. Πόσες φορές σου έχουν πει τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνεις; Πόσες φορές σου έχουν πει «μα καλά, ποιος βγαίνει πια έξω», ή «τι εννοείς θα κάτσεις μέσα;».
empty alt

Tα 5 νέα συναρπαστικά προϊόντα ρυζιού Uncle Ben’s

Πέντε νέες και συναρπαστικές γεύσεις ρυζιού παρουσίασε χθες το Uncle Ben’s, σε μια ξεχωριστή εκδήλωση με live cooking από τον Chef Νικόλα Σακελλαρίου και παρουσιαστές το μοναδικό δίδυμο των Μάκη Παπαδημητρίου και Γιώργο Χρυσοστόμου.
empty alt

Εταιρική Υπευθυνότητα: Περιβάλλον ώρα μηδέν. Ανοιχτή συζήτηση στο πλαίσιο των Αριστείων Εταιρικής Υπευθυνότητας 2019

Ο Σύνδεσμος Διαφημιζομένων Ελλάδος (ΣΔΕ), στο πλαίσιο της 8ης διοργάνωσης των Αριστείων Εταιρικής Υπευθυνότητας, πραγματοποίησε την Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 20196, ανοιχτή συζήτηση με θέμα: «Εταιρική Υπευθυνότητα: Περιβάλλον ώρα μηδέν».
empty alt

Τα ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΑΥΓΑ με νέα ταυτότητα!

Τα Ηπειρώτικα Αυγά, της Πτηνοτροφικής Ιωαννίνων Α.Ε., που για περισσότερα από 50 χρόνια προσφέρουν σε κάθε ελληνικό νοικοκυριό φρέσκα αυγά από κότες ταϊσμένες με αγνές πρώτες ύλες, μας συστήνονται ξανά με νέο λογότυπο και νέο tagline καθώς και νέες συσκευασίες δίνοντας έμφαση στον τόπο προέλευσης...
empty alt

Τα MISKO Ολικής Άλεσης αγκαλιάζουν τις ενέργειες για την ισορροπημένη διατροφή!

Επιβιβάστηκαν για 2η συνεχόμενη χρονιά στο Magic Diabetes Bus αλλά και έδωσαν δυναμικό παρών στη Διημερίδα «Ημέρες Διαβήτη 2019», στο 15o Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής & Διαιτολογίας και στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κλινικής Διατροφής & Μεταβολισμού.

Back To Top