Η Ελλάδα είναι μια μικρή σε μέγεθος χώρα, που κρύβει όμως μεγάλη ομορφιά, το μέτρο και την αρμονία.

Η Ελλάδα είναι μια μικρή σε μέγεθος χώρα, που κρύβει όμως μεγάλη ομορφιά, το μέτρο και την αρμονία. Στους μικρούς της τόπους συναντάς μεγάλες αποκαλύψεις, που συνεπαίρνουν τις αισθήσεις. Περίοπτη θέση, ανάμεσά τους, κατέχει ο οίνος, χάρη στα μικρά ελληνικά, οικογενειακά οινοποιεία, που φτιάχνουν «μεγάλα» κρασιά!

Η ΑΒ Βασιλόπουλος μέσα από τη διετή – σε πρώτη φάση- αποκλειστική συνεργασία της με το Σύνδεσμο Μικρών Οινοποιών Ελλάδος (ΣΜΟΕ), φέρνει στο τραπέζι μας μικρούς θησαυρούς του ελληνικού οίνου. Ο ΣΜΟΕ συσπειρώνει 50 μικρά, οικογενειακά και ιδιαίτερα οινοποιεία σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα. Ήδη, σε επιλεγμένα καταστήματα ΑΒ βρίσκουμε σπάνια και μοναδικής ποιότητας κρασιά από 13 μικρά οινοποιεία, που έως τον Σεπτέμβριο θα έχουν γίνει τουλάχιστον 20. Κρασιά από τη Χαλκιδική, το Αμύνταιο Φλώρινας, τη Λάρισα, την Εύβοια, την Κεφαλονιά, την Καβάλα, την Κόρινθο, τη Νάουσα, τη Θεσσαλονίκη, τη Νεμέα, τη Ζάκυνθο και τη Δράμα.

«Χρόνια τώρα όλοι εμείς στην ΑΒ Βασιλόπουλος στηρίζουμε έμπρακτα τους μικρούς Παραγωγούς σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Ειδικά σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για τις μικρές επιχειρήσεις, είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς για τη νέα συνεργασία μας με τον Σύνδεσμο Μικρών Οινοποιών Ελλάδος και τους οινοποιούς του, καθώς μοιραζόμαστε μαζί τους το ίδιο μεράκι για τις εκλεκτές γεύσεις και αρώματα των κρασιών που προέρχονται από τον τόπο μας. Σε αυτό το μεγάλο ταξίδι οινογνωσίας, λοιπόν, σας προσκαλούμε να μοιραστείτε μαζί μας το πάθος και την αγάπη για το σταφύλι και το κρασί, σε μια αυθεντική αποτύπωση της ελληνικής γης», δηλώνει ο Βασίλης Σταύρου, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΒ Βασιλόπουλος.

Οι μικροί οινοποιοί του ΣΜΟΕ «κρύβουν» μέσα στα μπουκάλια τα μυστικά της ελληνικής φύσης και μας καλούν να απολαύσουμε τις δημιουργίες τους. Αξιοποιούν τις πιο ιδιαίτερες ποικιλίες σταφυλιών, γηγενείς και διεθνείς, για να παράξουν εκλεκτά κρασιά: Ασύρτικο, Ξυνόμαυρο, Βραδιανό, Κρασάτο, Μοσχατέλλα, Chardonnay, Μαυροδάφνη, Τσαούσι, Ροδίτης, Λημνιώνα, Μαλαγουζιά, Βοστιλίδι, Σταυρωτό, Muscat Blanc, Syrah, Merlot, Sauvignon Blanc.

Μια ολόκληρη ιστορία μικρών οινοποιών της Ελλάδας μας, μας περιμένει να την «ξετυλίξουμε» στα καταστήματα ΑΒ!

Μάθετε περισσότερα εδώ.

empty alt

Η χρυσή πίτσα «Τραμπ» που θα θρέψει εκατοντάδες άστεγους

Πίτσα πασπαλισμένη με νιφάδες χρυσού και προορίζεται για τους λάτρεις του Ντόναλντ Τραμπ αλλά και για όσους διαθέτουν μεγάλα πορτοφόλια… Η ορκωμοσία του νέου προέδρου των ΗΠΑ, ανήκουν πια στο παρελθόν, αλλά το φαγητό παραμένει πάντα στην πρώτη γραμμή.
empty alt

Τι απειλεί τα γαλλικά κρουασάν;

«Καμπανάκι» έκρουσαν οι αρτοποιοί και οι κατασκευαστές γλυκών και μπισκότων την Γαλλία λόγω της τεράστιας αύξησης στην τιμή του βούτυρου τον τελευταίο χρόνο που φαίνεται να «απειλεί» σοβαρά πλέον τα διάσημα γαλλικά κρουασάν, τα μπριός, τις τάρτες και όλη την παραγωγή γλυκών! Ο Γενικός Γραμματέας...
empty alt

Τουρτίτσα θα πάρετε;

Σε γάμους και γενέθλια η τούρτα παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο. Και καμιά φορά, όσο πιο μεγάλη και εντυπωσιακή είναι, τόσο το καλύτερο.
empty alt

Θυμηθείτε ξανά την πραγματική γεύση της… ντομάτας!

Μπορεί η ντομάτα να ξαναβρεί τον… παλιό καλό εαυτό της; Το αγαπημένο και δημοφιλές λαχανικό, βρήκε έναν καλό σύμμαχο που θα υπερασπιστεί την παλιά της γεύση: την επιστήμη! Οι επιστήμονες λοιπόν ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν το γενετικό «κλειδί» για να αποκαταστήσουν τη γεύση της ντομάτας, η οποία...
empty alt

Καφές ή κρασί; Αυτό το ποτό συνδυάζει και τα δύο μαζί

Κάποιες μέρες που βγαίνεις βόλτα με φίλους, δεν ξέρεις τι να παραγγείλεις: Η ώρα σε εμπνέει και για καφέ και για κρασί.
empty alt

Τα Marks & Spencer Food σε ταξιδεύουν γευστικά στην Ιταλία!

Ο Σεπτέμβριος είναι πλέον εδώ και τα Marks & Spencer Food προτείνουν γεύσεις με ιταλική φινέτσα. Δοκιμάστε σπαγγέτι με λαχταριστή Sause Carbonara, μια συνταγή εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη.
empty alt

Ανοίγει το πρώτο Μουσείο Γλυκών στη Νέα Υόρκη

Πριν από ενάμιση περίπου χρόνο, τον Ιούλιο του 2016, λειτούργησε στη Νέα Υόρκη το λεγόμενο Μουσείο του Παγωτού, που παρά το όνομά του ήταν μια περιοδική έκθεση διάρκειας ενός μήνα.
empty alt

Γίνε κι εσύ Master of Dinner με την Barilla, τον Πάνου Ιωαννίδη & την ομάδα του!

Τι είναι αυτό που κάνει ένα δείπνο μοναδικό; Σίγουρα τα εντυπωσιακά και νόστιμα πιάτα αλλά είναι αυτό αρκετό; Ποιο είναι το κατάλληλο κρασί για το μενού; Πως θα ετοιμάσεις την κατάλληλη ατμόσφαιρα για την περίσταση; Εάν έχεις όλες αυτές τις απορίες, τώρα η Barilla είναι εδώ για […]
Back To Top