Πριν από ενάμιση περίπου χρόνο, τον Ιούλιο του 2016, λειτούργησε στη Νέα Υόρκη το λεγόμενο Μουσείο του Παγωτού, που παρά το όνομά του ήταν μια περιοδική έκθεση διάρκειας ενός μήνα.

Πριν από ενάμιση περίπου χρόνο, τον Ιούλιο του 2016, λειτούργησε στη Νέα Υόρκη το λεγόμενο Μουσείο του Παγωτού, που παρά το όνομά του ήταν μια περιοδική έκθεση διάρκειας ενός μήνα. Φέτος το καλοκαίρι, ωστόσο, αναμένεται να ανοίξει ένα αληθινό μουσείο γλυκών στην ίδια πόλη, αυτή τη φορά με μόνιμα εκθέματα, το λεγόμενο Museum of Candy.

Πρότζεκτ της διεθνούς αλυσίδας ζαχαροπλαστείων Sugar Factory –που έχουν στηρίξει κατά καιρούς επώνυμοι όπως οι Kylie Jenner, Kendall Jenner, Britney Spears και Kim Kardashian, στη φωτό το εσωτερικό ενός καταστήματος– το Μουσείο των Γλυκών θα εκτείνεται σε 30.000 τ.μ. και αναμένεται να προσελκύσει «γλυκατζήδες» αλλά και φανατικούς του Instagram από όλο τον κόσμο. Θα περιλαμβάνει 15 διαφορετικές αίθουσες, καθεμία με το δικό της θέμα, διάφορα πωλητήρια γλυκών, ένα εστιατόριο και ένα café.

Όπως σχολίασε σχετικά η δημιουργός των Sugar Factory, Charissa Davidovici, η ιδέα γεννήθηκε όταν παρατήρησε με την ομάδα της ότι πλήθη κόσμου συνέρρεαν σε καταστήματα της αλυσίδας της για να φωτογραφηθούν μπροστά σε τεράστια ομοιώματα ζαχαρωτών.

Η εταιρεία σχεδιάζει ήδη να ανοίξει αντίστοιχα μουσεία και σε άλλες πόλεις της Αμερικής, ωστόσο η επιλογή της Νέας Υόρκης για το πρώτο του είδους τους δεν είναι τυχαία καθώς, όπως τη χαρακτήρισε η Davidovici, «είναι το επίκεντρο της διασκέδασης».

empty alt

Βρώμη για γερή καρδιά

Μια ακόμη ευεργετική επίδραση για όσους έχουν στην διατροφή τους την βρώμη. Δημοσίευση στο επιστημονικό περιοδικό «British Journal of Nutrition» αναφέρει ότι η κατανάλωση βρώμης και τροφών που περιέχουν β γλυκάνη (διαλυτική ίνα) , μπορεί να μειώσει τα επίπεδα της λεγόμενης LDL «κακής» χοληστερόλης και της απολιποπρωτείνης...
empty alt

Η άμυνα της κανέλας

Ένα ακόμη ευεργετικό αποτέλεσμα της κανέλας φέρνουν στο φως επιστήμονες από της Σχολής Μηχανικών του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης.
empty alt

Spaghetti donuts: Τα νέα αγαπημένα των food bloggers

Λίγο τα social media, λίγο η κρίση, οι εστιάτορες ανά τον κόσμο στίβουν το κεφάλι τους για να βρουν πρωτότυπες ιδέες και να προσελκύσουν πελατεία.
empty alt

Robin Hood: Το εστιατόριο όπου πληρώνουν οι πλούσιοι και τρώνε οι φτωχοί

Κάποτε υπήρχε ο Ρομπέν των Δασών ο λαϊκός ήρωας που μοίραζε τα χρήμτα που άρπαζε από τους πλούσιους, στους φτωχούς.
empty alt

Αντίο κόκκινο και λευκό, καλώς ήρθες μπλε κρασί!

«Το ροζέ κρασί είναι ξεπερασμένο. Το λευκό και το κόκκινο ανήκουν στους προηγούμενους αιώνες», με αυτή τη φράση το περιοδικό Time μάς συστήνει το… μπλε κρασί, προϊόν μιας ισπανικής εταιρείας.
empty alt

Μεγάλος νικητής για τους Χρυσούς Σκούφους 2018 ο Έκτορας Μποτρίνι

Θριαμβευτής των Χρυσών Σκούφων 2018 αναδείχθηκε το «Etrusco» του Έκτορα Μποτρίνι, ανεβαίνοντας μάλιστα βαθμολογικά σε σχέση με πέρυσι.
empty alt

Γιατί «ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΧΑΡΑ»;

Γιατί τα ζυμαρικά MISKO είναι πάντα εδώ για να μας προσφέρουν καθημερινές στιγμές απόλαυσης, γεμίζοντάς μας χαρά με την εξαιρετική τους γεύση και τη μοναδική, διαχρονική τους ποιότητα.
empty alt

Τα MISKO Ολικής Άλεσης αγκαλιάζουν τις ενέργειες για την ισορροπημένη διατροφή!

Επιβιβάστηκαν για 2η συνεχόμενη χρονιά στο Magic Diabetes Bus αλλά και έδωσαν δυναμικό παρών στη Διημερίδα «Ημέρες Διαβήτη 2019», στο 15o Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής & Διαιτολογίας και στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κλινικής Διατροφής & Μεταβολισμού.
Back To Top