Η Volvo Car Hellas και ο Έκτορας Μποτρίνι γράφουν ένα νέο σημαντικό κεφάλαιο στη συνεργασία τους. Η σουηδική μάρκα και ο βραβευμένος Σεφ παρουσιάζουν το “Chef’s Table by Volvo”.

Η Volvo Car Hellas και ο Έκτορας Μποτρίνι γράφουν ένα νέο σημαντικό κεφάλαιο στη συνεργασία τους. Η σουηδική μάρκα και ο βραβευμένος Σεφ παρουσιάζουν το Chefs Table by Volvo. Πρόκειται για ένα μοναδικό concept που εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Στο Chefs Table by Volvo, οι φίλοι της υψηλής γαστρονομίας έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν ένα δείπνο υψηλής τέχνης και τεχνικής, παρακολουθώντας από κοντά και νιώθοντας οι ίδιοι συμμέτοχοι της όλης δημιουργίας.

 

Επιπλέον, στην περίπτωση του Chefs Table by Volvo η εμπειρία μπορεί να γίνει ακόμα πιο ξεχωριστή και ολοκληρωμένη, καθώς κατόπιν συνεννόησης προσφέρεται στους συνδαιτυμόνες και η δυνατότητα χρήσης ενός μοντέλου της Volvo, για τη μετακίνησή τους προς και από το εστιατόριο.

 

Το «Τραπέζι του Σεφ», όπως αποδίδεται στα ελληνικά, είναι ένας πολύ δημοφιλής θεσμός στο εξωτερικό. Πρόκειται για έναν ιδιαίτερο χώρο που διαμορφώνεται στην κουζίνα μεγάλων εστιατορίων υψηλής γαστρονομίας, ο οποίος προσφέρει τη δυνατότητα να απολαύσει ένα ζευγάρι ή μια παρέα εκ του σύνεγγυς όλη τη δημιουργική μυσταγωγία που χαρακτηρίζει το σχεδιασμό, προετοιμασία και εκτέλεση ενός τέτοιου δείπνου.

 

Στην κουζίνα του εστιατορίου Botrini’s στο Χαλάνδρι, έχει διαμορφωθεί ένας πολύ φιλόξενος χώρος που μπορεί να φιλοξενήσει έως τέσσερα άτομα. Το Chefs Table by Volvo, το σχεδιασμό του οποίου επιμελήθηκε ο Δημήτρης Κολιαδήμας της Semiotik Design, προσφέρει όσο το δυνατόν πιο στενή οπτική επαφή με όσα εκτυλίσσονται στην κουζίνα, και ειδικότερα με το τελικό στάδιο προετοιμασίας των πιάτων, το «στήσιμό» τους, λίγο πριν φύγουν από το «πάσο» για να σερβιριστούν στους πελάτες.

Όμως το Chefs Table by Volvo στου Botrini’s ξεχωρίζει και για κάτι ακόμα. Προσφέρεται ένα ιδιαίτερο menu, το οποίο όχι μόνο έχει επιμεληθεί προσωπικά ο Έκτορας Μποτρίνι ειδικά για την περίσταση, με στόχο να επιδείξει όλη του την τέχνη, αλλά είναι και ο ίδιος παρών για να παρουσιάσει τα πιάτα με το μοναδικό του τρόπο. Εξάλλου, αυτή είναι η πεμπτουσία κάθε “Chef’s Table”. Ο Σεφ υποδέχεται, φιλοξενεί του καλεσμένους του, προσφέροντας μία ολιστική προσέγγιση στον κόσμο της υψηλής γαστρονομίας. Για το λόγο αυτό εξάλλου το Chefs Table by Volvo δεν είναι διαθέσιμο όλες τις μέρες της λειτουργίας του εστιατορίου αλλά μόνο όταν είναι δεδομένη και η παρουσία του Σεφ.

VOLVO XC90 vf

Σχετικά με το Chefs Table by Volvo, ο βραβευμένος Σεφ δήλωσε: «Εδώ και καιρό θεωρούσα ότι η χώρα μας είναι έτοιμη “γαστρονομικά” να υποδεχθεί και να αγκαλιάσει ένα τέτοιο concept. Η υψηλή γαστρονομία έχει κάνει τεράστια βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια και ο Έλληνας, διαθέτοντας πλέον την απαραίτητη παιδεία, αναζητά συνειδητά ξεχωριστές εμπειρίες γεύσης. Είμαι ευτυχής που μου δίνεται η δυνατότητα με το Chefs Table by Volvo να προσφέρουμε μία τέτοια εμπειρία στο ελληνικό κοινό».

empty alt

Η μεσογειακή διατροφή κάνει την «καλή» χοληστερίνη… καλύτερη

Ζούμε στη Μεσόγειο, τρεφόμαστε από τα πιο ζηλευτά φρούτα και λαχανικά και σύσσωμη η επιστημονική κοινότητα εκθειάζει τα οφέλη της συγκεκριμένης διατροφής.
empty alt

Έρχεται τον Ιούνιο το Sani Gourmet

Η γνωστή ετήσια γαστρονομική διοργάνωση, το Sani Gourmet έρχεται φέτος στη Χαλκιδική, από τις 23 μέχρι τις 27 Ιουνίου, με ταλαντούχους σεφ από την Ελλάδα και το εξωτερικό! Η διοργάνωση διαρκεί πέντε ημέρες που θα περιλαμβάνουν αφιερώματα σε πολλές και διαφορετικές κουζίνες.
empty alt

Μια σάλτσα από την Ανατολή κατακτά την Ευρώπη

Μια σάλτσα που έρχεται από το Χαλέπι της Συρίας και η οποία χρησιμοποιείται συχνά στην τουρκική κουζίνα, η λεγόμενη Muhammara, έχει αρχίσει να εξαπλώνεται και στη δυτική γαστρονομία χάρη στην ιδιαίτερη γεύση και την ευελιξία της, καθώς μπορεί να αναλάβει πολλούς ρόλους: να χρησιμοποιηθεί ως...
empty alt

Είναι λάθος η αποφυγή της γλουτένης;

Σύμφωνα με νέα αμερικανική έρευνα, οι άνθρωποι που αποφεύγουν τη γλουτένη, μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2, ενώ η κατανάλωση περισσότερης γλουτένης μειώνει αυτό τον κίνδυνο.
empty alt

Ποιο ελληνικό νησί ψήφισε η Telegraph για το φαγητό του;

Οι ειδικοί της Telegraph ταξίδεψαν, ερεύνησαν και προτείνουν τα 19 καλύτερα ελληνικά νησιά, με κριτήριο τι είδους διακοπές θέλει να κάνει κανείς.
empty alt

Μακεδονικός Χαλβάς: Το πιο θρεπτικό και υγιεινό “boost” του 9ου Spetses Mini Marathon!

Με τη διαχρονική υποστήριξη του Μακεδονικού Χαλβά, που προσέφερε απόλαυση, δύναμη και ενέργεια σε χιλιάδες αθλητές όλων των ηλικιών, πραγματοποιήθηκε και φέτος το μεγαλύτερο multi-sport event της Ελλάδας, το Spetses Mini Marathon! Η φετινή, ένατη κατά σειρά, διοργάνωση έλαβε χώρα το τριήμερο 4-6...
empty alt

Tα 5 νέα συναρπαστικά προϊόντα ρυζιού Uncle Ben’s

Πέντε νέες και συναρπαστικές γεύσεις ρυζιού παρουσίασε χθες το Uncle Ben’s, σε μια ξεχωριστή εκδήλωση με live cooking από τον Chef Νικόλα Σακελλαρίου και παρουσιαστές το μοναδικό δίδυμο των Μάκη Παπαδημητρίου και Γιώργο Χρυσοστόμου.
empty alt

Το S.Pellegrino & Acqua Panna στους Χρυσούς Σκούφους 2020

Το light sparkling φυσικό μεταλλικό νερό S.Pellegrino & το φυσικό μεταλλικό νερό Acqua Panna έδωσαν το δυναμικό «παρών» για 11η χρονιά ως επίσημος χορηγός στους «Χρυσούς Σκούφους».
Back To Top