Κάποτε υπήρχε ο Ρομπέν των Δασών ο λαϊκός ήρωας που μοίραζε τα χρήμτα που άρπαζε από τους πλούσιους, στους φτωχούς.

Κάποτε υπήρχε ο Ρομπέν των Δασών ο λαϊκός ήρωας που μοίραζε τα χρήμτα που άρπαζε από τους πλούσιους, στους φτωχούς. Σήμερα, υπάρχει το Robin Hood (Ρομπέν των Δασών), ένα ιδιαίτερο εστιατόριο στη Μαδρίτη. Την ημέρα, το κατάστημα ανοίγει κανονικά ως ένα «τυπικό» εστιατόριο που σερβίρει στους πελάτες του πρωινό και μεσημεριανό. Τις βραδινές ώρες όμως, τα πράγματα αλλάζουν και το εστιατόριο γίνεται μία ζεστή «αγκαλιά» για τους αστέγους της περιοχής, σερβίροντας δωρεάν δείπνο. Η χρηματοδότηση των μερίδων φαγητού που μοιράζει γίνεται από τα έσοδα της ημέρας.

Πίσω από τη δράση του εστιατορίου, που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2016, βρίσκεται η τοπική φιλανθρωπική οργάνωση Mensajeros de la Paz, ενώ το εστιατόριο το «τρέχει» ο Άντζελ Γκαρσία Ροντρίγκεζ, ένας 80χρονος ιερέας και ιδρυτής της φιλανθρωπικής οργάνωσης.

Όπως δήλωσε ο 80χρονος ιερέας στο NPR: «Είναι σημαντικό ότι οι άστεγοι σιτίζονται με την ίδια αξιοπρέπεια με την οποία τρώνε και οι υπόλοιποι πελάτες. Με κρυστάλλινα ποτήρια και σε μία ατμόσφαιρα που χαρακτηρίζεται φιλική και τους δίνεται η δυνατότητα να συνομιλούν μεταξύ τους».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το κατάστημα είναι κατάμεστο από πελάτες, οι οποίοι μπαίνουν σε λίστες αναμονής για ένα τραπέζι, αφού μέχρι τέλος Μαρτίου δεν υπάρχει τίποτα διαθέσιμο.

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι τρώνε κάθε βράδυ στο εστιατόριο. Τον καθαρισμό του εστιατορίου και το σερβίρισμα το έχουν αναλάβει εθελοντές.

empty alt

Τα ένοχα λάιτ αναψυκτικά

Ούτε τα λάιτ αναψυκτικά είναι αθώα. Αυτό υποστήρηξαν με δημοσίευσή τους στην Ευρωπαική Επιθεώρηση Ενδοκρινολοφίας (EJE) πριν από λίγες μέρες επιστήμονες από το Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Καρολίνσκα, στη Σουηδία.
empty alt

Cloud eggs: Η νέα μανία του Instagram

To 2016 ήταν η χρονιά του sushi burger- το 2017 φαίνεται να ανήκει στο cloud egg! Αυτά τα αυγά έχουν γίνει το νέο trend που τρως για πρωινό και σου φτιάχνει τη διάθεση καθώς ο κρόκος στη μέση αντιπροσωπεύει τον ήλιο και τα φουσκωμένα ασπράδια μοιάζουν με […]
empty alt

Η μεσογειακή διατροφή κάνει την «καλή» χοληστερίνη… καλύτερη

Ζούμε στη Μεσόγειο, τρεφόμαστε από τα πιο ζηλευτά φρούτα και λαχανικά και σύσσωμη η επιστημονική κοινότητα εκθειάζει τα οφέλη της συγκεκριμένης διατροφής.
empty alt

Μια σάλτσα από την Ανατολή κατακτά την Ευρώπη

Μια σάλτσα που έρχεται από το Χαλέπι της Συρίας και η οποία χρησιμοποιείται συχνά στην τουρκική κουζίνα, η λεγόμενη Muhammara, έχει αρχίσει να εξαπλώνεται και στη δυτική γαστρονομία χάρη στην ιδιαίτερη γεύση και την ευελιξία της, καθώς μπορεί να αναλάβει πολλούς ρόλους: να χρησιμοποιηθεί ως...
empty alt

To Philadelphia Cottage πρωτοπορεί και στην υγιεινή διατροφή

Το Philadelphia, ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης στην κατηγορία του τυριού κρέμα, επεκτείνει και ενδυναμώνει την οικογένεια του Cottage Cheese, απαντώντας στις σύγχρονες ανάγκες των καταναλωτών με το νέο τυρί Philadelphia Cottage ACTIVE, το οποίο είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη με μόνο 2,5% λιπαρά! Το νέο τυρί...
empty alt

Οι Ιάπωνες έφτιαξαν το πρώτο παγωτό που δεν λιώνει

Όχι ότι μέσα στο καταχείμωνο αντιμετωπίζεις τέτοιες ανησυχίες, αλλά σε μερικούς μήνες δεν θα χρειάζεται να κάνεις αγώνα δρόμου με αντίπαλο το χρόνο για να φας το παγωτό σου προτού λιώσει και τρέξει στο χωνάκι και στο χέρι σου.
empty alt

Μια νέα γενιά Αμερικανών δημιουργών συνδυάζει ζαχαροπλαστική και αρχιτεκτονική

Μερικοί από τους καλύτερους σήμερα ζαχαροπλάστες στην Αμερική έχουν ένα αναπάντεχο υπόβαθρο: σπουδές στην αρχιτεκτονική. Στη δημιουργία κάθε γλυκού ακολουθούν τα ίδια βήματα με την κατασκευή ενός κτιρίου.
empty alt

Πώς μπορείς να κερδίσεις χρήματα τρώγοντας αβοκάντο

Αν λατρεύεις την γκουακαμόλε και δεν θα έλεγες «όχι» σε μερικά έξτρα χρήματα, σου έχουμε τη λύση.
Back To Top