Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

Έχεις δοκιμάσει σοκολάτα ηλικίας εκατό χρόνων;

0     

Έχεις δοκιμάσει σοκολάτα ηλικίας εκατό χρόνων;

Chocolate waits to be used for custom-made bars of Chocolate at the Ritter Sport shop in Berlin on December 12, 2013. The German chocolate company was founded in 1912 in Cannstatt, western Germany. AFP PHOTO / DAVID GANNON (Photo credit should read DAVID GANNON/AFP/Getty Images)

Πριν από έναν περίπου αιώνα, κάπου ανάμεσα στο 1910 και το 1914, μια μικρή Βρετανίδα ονόματι Eileen Margaret Elmes πήρε για δώρο Χριστουγέννων ένα κουτί με σοκολάτες οι οποίες είχαν τη μορφή των χαρακτήρων από το παραμύθι της Κοκκινοσκουφίτσας.

Το κοριτσάκι (που τότε υπολογίζεται ότι ήταν μεταξύ τριών και επτά ετών) ενθουσιάστηκε τόσο πολύ με το δώρο του, που δεν έφαγε τις σοκολάτες. Έτσι, το περιεχόμενο του κουτιού ξεπέρασε σε διάρκεια ζωής την ιδιοκτήτριά του, η οποία έφυγε πλήρης ημερών το 2007 σε ηλικία 99 ετών.

Στη συνέχεια, αυτό το kit πέρασε στην ανιψιά της, που πρόσφατα αποφάσισε να το βγάλει σε δημοπρασία. Συγκεκριμένα, το κουτί με τα γλυκίσματα… αντίκες θα δημοπρατηθεί στις 19 Δεκεμβρίου στη Βρετανία, και εκτιμάται να πιάσει περίπου 70-100 λίρες (γύρω στα 93-133 ευρώ).

Οι σοκολατένιες αυτές φιγούρες διατηρούνται σε καλή κατάσταση, αν και μάλλον δύσκολα κάποιος θα έμπαινε στη διαδικασία να τις δοκιμάσει (στη φωτό παρακάτω). Άνετα πάντως μπορεί να γίνουν το αντικείμενο του πόθου κάποιου συλλέκτη-λάτρη της σοκολάτας.

download (1)