Πλέον στην αγορά θα βρεις μια μεγάλη ποικιλία σε γάλα φυτικής προέλευσης, όπως γάλα αμυγδάλου, γάλα φουντουκιού και γάλα σόγιας.


Πλέον στην αγορά θα βρεις μια μεγάλη ποικιλία σε γάλα φυτικής προέλευσης, όπως γάλα αμυγδάλου, γάλα φουντουκιού και γάλα σόγιας. Το ήξερες όμως ότι μια από τις πρόσφατες αφίξεις είναι το γάλα βρόμης;

Ουσιαστικά πρόκειται για νερό και αλεσμένη βρόμη, αλλά προτιμάται από τους vegans και όσους προσέχουν τη διατροφή τους, αφενός γιατί δεν περιέχει ζωικά προϊόντα, αφετέρου επειδή ένα φλιτζάνι δίνει μόλις 130 θερμίδες και είναι εξαιρετική πηγή ασβεστίου (περίπου 350 mg ασβεστίου, ενώ π.χ. το γάλα σόγιας δίνει 300 mg ασβεστίου).

Το μειονέκτημά του; Περιέχει περισσότερους υδατάνθρακες και ζάχαρη από άλλα φυτικά γάλατα, εκτός αν αναγράφεται κάτι διαφορετικό στη συσκευασία του (υπάρχουν και σχετικά προϊόντα χωρίς ζάχαρη).

Πώς καταναλώνεται όμως; Ελαφρώς πιο λεπτόρρευστο από το γάλα αμυγδάλου, ταιριάζει ιδιαίτερα στον καφέ, καθώς δίνει μια αφρώδη υφή, όμως καταναλώνεται και σε συνδυασμό με βρόμη και δημητριακά για γάλα. Μπορείς να το αγοράσεις τυποποιημένο ή ακόμα και να το φτιάξεις στο σπίτι, χτυπώντας νιφάδες βρόμης και αναμειγνύοντάς τις με νερό.

empty alt

Τι λέει για την προσωπικότητα του Τραμπ, η… μπριζόλα του!

Δεν αποτελεί μυστικό ότι η δίαιτα του Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι και η πιο υγιεινή του κόσμου! Αν και φυσικά δεν είναι ο μόνο που επιλέγει τις διατροφικές ατασθαλίες, οι άνθρωποι αρέσκονται να αναλύουν και την παραμικρή λεπτομέρεια σε ότι αφορά ένα διάσημο πρόσωπο, πόσο μάλλον αν […]
empty alt

«Χρώματα και Αρώματα» στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Τι υπέροχο να ανακαλύπτει κανείς τον μοναδικό κόσμο των μπαχαρικών μέσα από ένα ταξίδι σε πολιτισμούς και κουλτούρες! Στο εργαστήρι «Χρώματα και Αρώματα» που διοργανώνει το Ίδρυμα Θεοχαράκη, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν, να δημιουργήσουν και να «ταξιδέψουν»! Μια συνάντηση πολιτισμών...
empty alt

Η μεσογειακή δίαιτα, ασπίδα κατά του καρκίνου του στήθους

Μικρότερο κίνδυνο για καρκίνο του μαστού, αντιμετωπίζουν όσες γυναίκες ακολουθούν συστηματικά τη μεσογειακή διατροφή, σύμφωνα με νέα έρευνα από Ολλανδούς.
empty alt

Επιστρέφει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ζυμαρικών!

Το Pasta World Championship της διάσημης και πολυαγαπημένης ιταλικής μάρκας ζυμαρικών Barilla επιστρέφει στις 24 – 25 Οκτωβρίου και υπόσχεται να σου… γαργαλίσει τον ουρανίσκο! Για 7η συνεχόμενη χρονιά, 18 ταλαντούχοι σεφ ηλικίας μέχρι 35 ετών θα λάβουν μέρος στη διήμερη γαστριμαργική πρόκληση,...
empty alt

H Barilla ενώνει τις δυνάμεις της με τον Roger Federer

Στο νέο διαφημιστικό της Barilla, που προβάλλεται ήδη σε 40 χώρες, ο καταξιωμένος πρωταθλητής του τένις Roger Federer συμμετέχει σε έναν «αγώνα μαγειρικής» με το βραβευμένο με Michelin Star σεφ Davide Oldani, με στόχο να ετοιμάσουν ένα πιάτο σπαγγέτι με κόκκινη σάλτσα υπό τους ήχους του Ζορμπά.
empty alt

Τριήμερο Φεστιβάλ με «ΓΕΥΣΗ από το ΜΕΛΛΟΝ» στο ΑΒ Ελληνικό

Με οδηγό τη «χαρά να προσφέρει το καλύτερο», η ΑΒ Βασιλόπουλος γιορτάζει τα 80 της χρόνια και μας προσκαλεί στο κατάστημα του μέλλοντος στο ΑΒ Ελληνικό, για να ανακαλύψουμε ολοκαίνουρια τμήματα και νέες ψηφιακές υπηρεσίες.
empty alt

Τα ΑΒ Food Tours ξεκίνησαν και μας φέρνουν γλυκιές κι αλμυρές επιλογές για snacking, μόνο στα ΑΒ!

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος, εδώ και 80 χρόνια, ξεχωρίζουμε για την άριστη ποιότητα και την ποικιλία των προϊόντων μας, ενώ συνεχίζουμε να ανακαλύπτουμε νέες και μοναδικές γεύσεις για κάθε γούστο.
empty alt

Κάθε μέρα δώρα από τη Misko. O μεγάλος νικητής του Smart fortwo!

Η MISKO, η πιο αγαπημένη μάρκα ζυμαρικών στην Ελλάδα εδώ και 92 χρόνια, προσφέρει «ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΧΑΡΑ» αλλά και ΔΩΡΑ! Ο απολαυστικός διαγωνισμός «ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΔΩΡΑ», που έτρεξε μέσα από τις ειδικές συσκευασίες στα σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα από τον Απρίλιο μέχρι και τον Αύγουστο, […]
Back To Top