Στην Μπολόνια της βόρειας Ιταλίας, γνωστή και ως «la grassa» («η στρουμπουλή») για τον πλούτο και τις τοπικές λιχουδιές της, πατρίδα για τα τορτελίνια, την Παρμεζάνα, το προσούτο και το βαλσαμικό ξίδι, μόλις άνοιξε τις πόρτες του το πρώτο θεματικό πάρκο που είναι αφιερωμένο στα ζυμαρικά.


Στην Μπολόνια της βόρειας Ιταλίας, γνωστή και ως «la grassa» («η στρουμπουλή») για τον πλούτο και τις τοπικές λιχουδιές της, πατρίδα για τα τορτελίνια, την Παρμεζάνα, το προσούτο και το βαλσαμικό ξίδι, μόλις άνοιξε τις πόρτες του το πρώτο θεματικό πάρκο που είναι αφιερωμένο στα ζυμαρικά.

Το FICO Eataly World, ή FICO εν συντομία, το οποίο ιδρύθηκε από τον Γουίλι Γουόνκα των ζυμαρικών, τον Oscar Farinetti, περιλαμβάνει εστιατόρια, καταστήματα, εργαστήρια, προθήκες με προϊόντα, διάφορες εκθέσεις, αλλά και μία φάρμα. Ο επισκέπτης μπορεί να το περιηγηθεί είτε με τα πόδια είτε με ένα τρενάκι είτε με κάποιο από τα εκατοντάδες τρίκυκλα που διατίθενται σε αυτόν το χώρο, εξοπλισμένα με ξύλινα καλαθάκια για να μεταφέρει τα ψώνια του.

Υπάρχει ακόμα και μια καμάρα φτιαγμένη από κουτάκια ντοματοπελτέ, ιδανική για ινσταγκραμικές πόζες.

Σίγουρα όμως το βασικό αξιοθέατο είναι το φαγητό. Εδώ μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει επιδείξεις παρασκευής ζυμαρικών, να δοκιμάσει τοπικά πιάτα αλλά και κρασιά, και να μάθει για τα στάδια ωρίμανσης των τυριών και των αλλαντικών.

«Ο Farinetti στοχεύει σε 6 εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο, 2 εκατομμύρια από αυτούς τουρίστες», γράφει σε σχετικό ρεπορτάζ το Bloomberg, που είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στο χώρο πριν από τα εγκαίνια στα μέσα Νοεμβρίου.

«Μέχρι στιγμής, οι Ιταλοί με τους οποίους έχουμε μιλήσει κρατούν χλιαρή στάση απέναντι σε αυτό το έργο – προσθέτει το ίδιο ειδησεογραφικό πρακτορείο. Εξάλλου, μπορούν να παρακολουθήσουν την παρασκευή ζυμαρικών μέσα στο ίδιο τους το σπίτι. Όμως τα καταστήματα και τα εστιατόρια στο εσωτερικό του είναι ένα δέλεαρ: κάποια προσφέρονται για μια ρομαντική βραδιά, ενώ άλλα για οικογενειακές εξόδους».

empty alt

Υδατάνθρακες για την άσκηση

Η σημαντικότερη πηγή ενέργειας για όσους αθλούνται είναι το γλυκογόνο λένε οι έρευνες. Τροφές που περιέχουν υδατάνθρακες είναι πολύ βασικές, αφού βοηθούν στην καλύτερη απόδοση της αερόβιας άσκησης.
empty alt

Τα «καυτερά» είναι για τους άντρες

Είναι γενναίοι αυτοί οι άντρες που μπορούν να φάνε καυτερά φαγητά. Αυτό τώρα έχει και την επιστημονική σφραγίδα και μάλιστα από το Πανεπιστήμιο της Γκρενόμπλ.
empty alt

Το καλύτερο εστιατόριο για… μοναχικούς!

Φίλοι, συγγενείς, γνωστοί, συνάδελφοι, γείτονες, συμμαθητές, τέλος πάντων όσοι γνωρίζετε είναι απασχολημένοι, αλλά εσείς παρόλα αυτά θέλετε να δειπνήσετε και γιατί όχι, αν προκύψει θα γνωρίσετε και νέους φίλους! Λοιπόν ένα εστιατόριο στην Φινλανδία έχει τη λύση.
empty alt

Σε ποια χώρα απαγορεύεται να πίνεις έξω πάνω από ένα αναψυκτικό;

Tα εστιατόρια και άλλοι χώροι εστίασης και πώλησης αναψυκτικών στη Γαλλία απαγορεύεται εφεξής να διαθέτουν απεριόριστο αριθμό αναψυκτικών που περιέχουν ζάχαρη, με την αγορά ενός μόνο τέτοιου προϊόντος, σε μία προσπάθεια καταπολέμησης της παχυσαρκίας, όπως αναφέρει το BBC.
empty alt

Τα ανθισμένα ντόνατς!

  Γλυκά ή λουλούδια; Αν αναρωτιέσαι τι να προσφέρεις σε κάποιον που αγαπάς, η νέα τάση έρχεται να σου δώσει την απάντηση! Θέλεις να πάρεις κάτι όμορφο στη μαμά σου για τη Γιορτή της Μητέρας, και δεν ξέρεις τι.
empty alt

Yayoi Kusama: Η διάσημη Γιαπωνέζα εικαστικός και σε ζαχαρωτό

H Yayoi Kusama, η 89χρονη Γιαπωνέζα εικαστικός που τα τελευταία χρόνια έγινε διάσημη στο ευρύ κοινό από τις συνεργασίες της με οίκους μόδας όπως οι Marc Jacobs και Louis Vuitton, έδωσε την αναγνωρίσιμη πλέον φιγούρα της και σε ζαχαρωτά.
empty alt

Το πρώτο αυτοματοποιημένο μπεργκεράδικο στις ΗΠΑ έχει ελληνική υπογραφή

Φαντάσου το μπέργκερ σου να σου το ετοιμάζει όχι υπάλληλος αλλά ένα μεγάλο ρομπότ. Αυτό το σενάριο γίνεται πραγματικότητα στο πρώτο μπεργκεράδικο με αυτόματο μηχάνημα παρασκευής μπέργκερ, που θα λειτουργεί επίσημα από το Σεπτέμβριο στο Σαν Φρανσίσκο.
empty alt

Τέσσερα κορυφαία βραβεία για την ΑΒ Βασιλόπουλος

Με τους ανθρώπους μας και τους πελάτες μας, προσφέρουμε στην Κοινωνία και το Περιβάλλον! Να δίνεις τις ευκαιρίες στους ανθρώπους σου να γίνονται καλύτεροι.

Back To Top