Στην Μπολόνια της βόρειας Ιταλίας, γνωστή και ως «la grassa» («η στρουμπουλή») για τον πλούτο και τις τοπικές λιχουδιές της, πατρίδα για τα τορτελίνια, την Παρμεζάνα, το προσούτο και το βαλσαμικό ξίδι, μόλις άνοιξε τις πόρτες του το πρώτο θεματικό πάρκο που είναι αφιερωμένο στα ζυμαρικά.


Στην Μπολόνια της βόρειας Ιταλίας, γνωστή και ως «la grassa» («η στρουμπουλή») για τον πλούτο και τις τοπικές λιχουδιές της, πατρίδα για τα τορτελίνια, την Παρμεζάνα, το προσούτο και το βαλσαμικό ξίδι, μόλις άνοιξε τις πόρτες του το πρώτο θεματικό πάρκο που είναι αφιερωμένο στα ζυμαρικά.

Το FICO Eataly World, ή FICO εν συντομία, το οποίο ιδρύθηκε από τον Γουίλι Γουόνκα των ζυμαρικών, τον Oscar Farinetti, περιλαμβάνει εστιατόρια, καταστήματα, εργαστήρια, προθήκες με προϊόντα, διάφορες εκθέσεις, αλλά και μία φάρμα. Ο επισκέπτης μπορεί να το περιηγηθεί είτε με τα πόδια είτε με ένα τρενάκι είτε με κάποιο από τα εκατοντάδες τρίκυκλα που διατίθενται σε αυτόν το χώρο, εξοπλισμένα με ξύλινα καλαθάκια για να μεταφέρει τα ψώνια του.

Υπάρχει ακόμα και μια καμάρα φτιαγμένη από κουτάκια ντοματοπελτέ, ιδανική για ινσταγκραμικές πόζες.

Σίγουρα όμως το βασικό αξιοθέατο είναι το φαγητό. Εδώ μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει επιδείξεις παρασκευής ζυμαρικών, να δοκιμάσει τοπικά πιάτα αλλά και κρασιά, και να μάθει για τα στάδια ωρίμανσης των τυριών και των αλλαντικών.

«Ο Farinetti στοχεύει σε 6 εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο, 2 εκατομμύρια από αυτούς τουρίστες», γράφει σε σχετικό ρεπορτάζ το Bloomberg, που είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στο χώρο πριν από τα εγκαίνια στα μέσα Νοεμβρίου.

«Μέχρι στιγμής, οι Ιταλοί με τους οποίους έχουμε μιλήσει κρατούν χλιαρή στάση απέναντι σε αυτό το έργο – προσθέτει το ίδιο ειδησεογραφικό πρακτορείο. Εξάλλου, μπορούν να παρακολουθήσουν την παρασκευή ζυμαρικών μέσα στο ίδιο τους το σπίτι. Όμως τα καταστήματα και τα εστιατόρια στο εσωτερικό του είναι ένα δέλεαρ: κάποια προσφέρονται για μια ρομαντική βραδιά, ενώ άλλα για οικογενειακές εξόδους».

empty alt

Τα γονίδια φταίνε

Για τις ιδιοτροπίες που εκδηλώνει το παιδί στο φαγητό φταίνε τα γονίδια. Αυτό υποστηρίζει διεθνή μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Child Psychology and Psyshiatry.
empty alt

Cloud eggs: Η νέα μανία του Instagram

To 2016 ήταν η χρονιά του sushi burger- το 2017 φαίνεται να ανήκει στο cloud egg! Αυτά τα αυγά έχουν γίνει το νέο trend που τρως για πρωινό και σου φτιάχνει τη διάθεση καθώς ο κρόκος στη μέση αντιπροσωπεύει τον ήλιο και τα φουσκωμένα ασπράδια μοιάζουν με […]
empty alt

Τι λέει για την προσωπικότητα του Τραμπ, η… μπριζόλα του!

Δεν αποτελεί μυστικό ότι η δίαιτα του Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι και η πιο υγιεινή του κόσμου! Αν και φυσικά δεν είναι ο μόνο που επιλέγει τις διατροφικές ατασθαλίες, οι άνθρωποι αρέσκονται να αναλύουν και την παραμικρή λεπτομέρεια σε ότι αφορά ένα διάσημο πρόσωπο, πόσο μάλλον αν […]
empty alt

Spaghetti donuts: Τα νέα αγαπημένα των food bloggers

Λίγο τα social media, λίγο η κρίση, οι εστιάτορες ανά τον κόσμο στίβουν το κεφάλι τους για να βρουν πρωτότυπες ιδέες και να προσελκύσουν πελατεία.
empty alt

Ταξίδεψε στις γεύσεις του κόσμου με το Refugee Food Festival!

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων στις 20 Ιουνίου το Refugee Food Festival έρχεται στην Αθήνα από τις 18 Ιουνίου έως τις 22 Ιουνίου.
empty alt

Πώς είναι ένα σοκολατένιο αυγό αξίας σχεδόν 6.000 ευρώ;

Ένα από τα ακριβότερα (αν όχι το ακριβότερο) σοκολατένια αυγά παρουσίασε η σοκολατοποιία πολυτελείας Godiva διά χειρός της pastry chef Cherish Finden.
empty alt

Το γαστρονομικό φεστιβάλ Taste of Athens για πρώτη φορά στην Αθήνα

Το Taste of Athens, ένα γαστρονομικό φεστιβάλ που διοργανώνεται σε περισσότερες από είκοσι μεγάλες μητροπόλεις του πλανήτη, μεταξύ των οποίων σε εμβληματικά γαστρονομικά spots όπως το Λονδίνο, η Νέα Υόρκη, το Παρίσι, το Μιλάνο, το Ντουμπάι, το Μαϊάμι, το Λος Άντζελες, το Χονγκ Κονγκ κ.
empty alt

Η ΔΩΔΩΝΗ συμμετέχει στο πρόγραμμα ενημέρωσης της φέτας ΠΟΠ με τον διακριτικό τίτλο FETA PDO, LET’S GET REAL!

Η Γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ, κορυφαία εταιρεία παραγωγής και διάθεσης φέτας ΠΟΠ στην Ελλάδα αλλά και σε 50 χώρες διεθνώς, συμμετέχει στο πρόγραμμα FETA PDO, LET’S GET REAL!, το οποίο υλοποιεί ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ με εκτελεστικό οργανισμό τη Novacert ΕΠΕ, για την προάσπιση της φέτας ΠΟΠ και την εκπαίδευση […]
Back To Top