Στην Μπολόνια της βόρειας Ιταλίας, γνωστή και ως «la grassa» («η στρουμπουλή») για τον πλούτο και τις τοπικές λιχουδιές της, πατρίδα για τα τορτελίνια, την Παρμεζάνα, το προσούτο και το βαλσαμικό ξίδι, μόλις άνοιξε τις πόρτες του το πρώτο θεματικό πάρκο που είναι αφιερωμένο στα ζυμαρικά.


Στην Μπολόνια της βόρειας Ιταλίας, γνωστή και ως «la grassa» («η στρουμπουλή») για τον πλούτο και τις τοπικές λιχουδιές της, πατρίδα για τα τορτελίνια, την Παρμεζάνα, το προσούτο και το βαλσαμικό ξίδι, μόλις άνοιξε τις πόρτες του το πρώτο θεματικό πάρκο που είναι αφιερωμένο στα ζυμαρικά.

Το FICO Eataly World, ή FICO εν συντομία, το οποίο ιδρύθηκε από τον Γουίλι Γουόνκα των ζυμαρικών, τον Oscar Farinetti, περιλαμβάνει εστιατόρια, καταστήματα, εργαστήρια, προθήκες με προϊόντα, διάφορες εκθέσεις, αλλά και μία φάρμα. Ο επισκέπτης μπορεί να το περιηγηθεί είτε με τα πόδια είτε με ένα τρενάκι είτε με κάποιο από τα εκατοντάδες τρίκυκλα που διατίθενται σε αυτόν το χώρο, εξοπλισμένα με ξύλινα καλαθάκια για να μεταφέρει τα ψώνια του.

Υπάρχει ακόμα και μια καμάρα φτιαγμένη από κουτάκια ντοματοπελτέ, ιδανική για ινσταγκραμικές πόζες.

Σίγουρα όμως το βασικό αξιοθέατο είναι το φαγητό. Εδώ μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει επιδείξεις παρασκευής ζυμαρικών, να δοκιμάσει τοπικά πιάτα αλλά και κρασιά, και να μάθει για τα στάδια ωρίμανσης των τυριών και των αλλαντικών.

«Ο Farinetti στοχεύει σε 6 εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο, 2 εκατομμύρια από αυτούς τουρίστες», γράφει σε σχετικό ρεπορτάζ το Bloomberg, που είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στο χώρο πριν από τα εγκαίνια στα μέσα Νοεμβρίου.

«Μέχρι στιγμής, οι Ιταλοί με τους οποίους έχουμε μιλήσει κρατούν χλιαρή στάση απέναντι σε αυτό το έργο – προσθέτει το ίδιο ειδησεογραφικό πρακτορείο. Εξάλλου, μπορούν να παρακολουθήσουν την παρασκευή ζυμαρικών μέσα στο ίδιο τους το σπίτι. Όμως τα καταστήματα και τα εστιατόρια στο εσωτερικό του είναι ένα δέλεαρ: κάποια προσφέρονται για μια ρομαντική βραδιά, ενώ άλλα για οικογενειακές εξόδους».

empty alt

“Chef’s Table by Volvo” σε συνεργασία με τον Έκτορα Μποτρίνι

Η Volvo Car Hellas και ο Έκτορας Μποτρίνι γράφουν ένα νέο σημαντικό κεφάλαιο στη συνεργασία τους. Η σουηδική μάρκα και ο βραβευμένος Σεφ παρουσιάζουν το “Chef’s Table by Volvo”.
empty alt

Παράδοση κατ’ οίκον από έναν ανατριχιαστικό κλόουν

Για δύο ημέρες η αμερικανική εταιρεία ντόνατς Hurts Donut Company ανάθεσε τις παραδόσεις κατ’ οίκον όχι στο «κλασικό» delivery boy, αλλά στον… Pennywise από το It.
empty alt

Βρετανική αλυσίδα σουπερμάρκετ αρχίζει να πουλάει «ληγμένα» προϊόντα

Μεγάλη βρετανική αλυσίδα σουπερμάρκετ ανακοίνωσε ότι αρχίζει να πουλάει προϊόντα ακόμα και ένα μήνα αφού έχει περάσει η ημερομηνία που αναγράφεται στην ένδειξη «Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από…».
empty alt

27-28 Μαΐου: Αυτό το Σαββατοκύριακο θα είναι γεμάτο κρασί!

Άκρως οινικό θα είναι αυτό το Σαββατοκύριακο, καθώς τα οινοποιεία της Ελλάδας συμμετέχουν στην καμπάνια του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων του Κρασιού «Ανοιχτές Πόρτες 2017».
empty alt

Η νέα τάση στο Instagram που μπορεί να αντικαταστήσει τα mason jars

Ξεκίνησαν από –πού αλλού; – την Ιαπωνία και την Κορέα και δεν αποκλείεται να αντικαταστήσουν τα mason jars.
empty alt

Τα Marks & Spencer Food σε ταξιδεύουν γευστικά στην Ιταλία!

Ο Σεπτέμβριος είναι πλέον εδώ και τα Marks & Spencer Food προτείνουν γεύσεις με ιταλική φινέτσα. Δοκιμάστε σπαγγέτι με λαχταριστή Sause Carbonara, μια συνταγή εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη.
empty alt

Η νέα τρέλα; «Υγιεινά πάρτι» που συνδυάζουν το δείπνο με επιτόπια ιατρικά τσεκάπ

Σε κάθε πάρτι που σέβεται τον εαυτό του, οι καλεσμένοι καταναλώνουν σεβαστές ποσότητες αλκοόλ και φαγητού και χορεύουν μέχρι το πρωί, σωστά; Αυτή η περιγραφή θεωρείται ξεπερασμένη, τουλάχιστον για τους οπαδούς της τάσης #healthyliving, που διαρκώς κερδίζει έδαφος ακόμα και σε νεότερες ηλικίες.
empty alt

«Δώρα Αγάπης» από την ΑΒ Βασιλόπουλος

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος φροντίζουμε να είμαστε δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη, μέσα από πράξεις προσφοράς δεμένες με αγάπη και ευαισθησία.
Back To Top