Εδώ και ογδόντα χρόνια μεσουρανούν στην αγορά η σοκολάτα γάλακτος, η λευκή και η μαύρη. Τώρα όμως έρχεται ένα νέο είδος σοκολάτας να διεκδικήσει ένα μερίδιο από τη δόξα τους.

Εδώ και ογδόντα χρόνια μεσουρανούν στην αγορά η σοκολάτα γάλακτος, η λευκή και η μαύρη. Τώρα όμως έρχεται ένα νέο είδος σοκολάτας να διεκδικήσει ένα μερίδιο από τη δόξα τους. Ο λόγος για την κόκκινη σοκολάτα, που δημιουργήθηκε από Ελβετούς.

Με κρεμώδη υφή και φρουτώδη γεύση που παραπέμπει σε μούρα, η ruby chocolate, όπως ονομάστηκε από το ρουμπινί (κόκκινο) χρώμα της, υπόσχεται να προσφέρει «έντονη απόλαυση στις αισθήσεις» ή αλλιώς «μια εντελώς νέα γευστική εμπειρία, που δεν είναι πικρή, γαλακτώδης ή γλυκιά» σύμφωνα με ανακοίνωση του ελβετικού οίκου σοκολατοποιίας Barry Callebaut που τη λανσάρισε.

Η κόκκινη σοκολάτα δεν περιέχει πρόσθετα γεύσης και χρωστικές ουσίες, αλλά οφείλει τα χαρακτηριστικά της στους ρουμπινί κόκκους κακάο που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή της.

Πρόκειται για ένα κόλπο του μάρκετινγκ ή για ένα είδος σοκολάτας που θα γνωρίσει την ίδια επιτυχία με τις υπόλοιπες; Ο χρόνος θα δείξει. Το ενθαρρυντικό είναι ότι φέρει την υπογραφή ενός ελβετικού κολοσσού στην αγορά των προϊόντων σοκολάτας και κακάο.

empty alt

Η νηστεία στο μικροσκόπιο

Η νηστεία με βάση τους κανόνες της Ορθόδοξης Εκκλησίας και η παραδοσιακή διατροφή θα βρεθεί στο μικροσκόπιο της επιστημονικής μελέτης που εξασφάλισε χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας (ERC Starting Grant).
empty alt

Η πιο γλυκιά δουλειά στον κόσμο; Δηλώστε συμμετοχή!

Είναι η ιδανική δουλειά για έναν εθισμένο στη σοκολάτα… Το όνειρο λοιπόν γίνεται πραγματικότητα από την Mondelez International, την εταιρεία πίσω από μερικά διάσημα brands όπως Oreo και Cadbury, η οποία ανακοίνωσε την πρόθεσή της να εντάξει στην ομάδα έναν δοκιμαστή σοκολάτας.
empty alt

Μια Ελληνίδα γιαγιά σεφ στη Νέα Υόρκη

Στο Στάτεν Άιλαντ της Νέας Υόρκης λειτουργεί ένα ξεχωριστό εστιατόριο. Στο Enoteca Maria, του Ιταλού Τζόντι Σκαραβέλα, δεν μαγειρεύει κάποιος φημισμένος σεφ αλλά γιαγιάδες από όλο τον κόσμο, από τις Φιλιππίνες μέχρι και την Αργεντινή.
empty alt

Η Οξοποιία Ζαφειρόπουλος στην 5η Food Expo με νέα προϊόντα

Στην μεγαλύτερη και σημαντικότερη έκθεση Τροφίμων & Ποτών της Ν.Α. Ευρώπης παρουσίασε η Οξοποιία Ζαφειρόπουλος τα νέα προϊόντα Μουστάρδας και Έξτρα Παρθένου Ελαιόλαδου καθώς και τις νέες επαγγελματικές συσκευασίες της.
empty alt

Καφές από μανιτάρια: η νέα τρέλα

Μια νέα τάση έχει αρχίσει να κατακτά την Ευρώπη. Ένα χαρμάνι καφέ που περιέχει «προσαρμογόνα» ή, όπως είναι ευρύτερα γνωστά, μανιτάρια.
empty alt

Μακεδονικός Χαλβάς: Το πιο θρεπτικό και υγιεινό “boost” του 9ου Spetses Mini Marathon!

Με τη διαχρονική υποστήριξη του Μακεδονικού Χαλβά, που προσέφερε απόλαυση, δύναμη και ενέργεια σε χιλιάδες αθλητές όλων των ηλικιών, πραγματοποιήθηκε και φέτος το μεγαλύτερο multi-sport event της Ελλάδας, το Spetses Mini Marathon! Η φετινή, ένατη κατά σειρά, διοργάνωση έλαβε χώρα το τριήμερο 4-6...
empty alt

Απονεμήθηκαν τα Αριστεία Εταιρικής Υπευθυνότητας του Συνδέσμου Διαφημιζομένων Ελλάδος

Ο Σύνδεσμος Διαφημιζομένων Ελλάδος (ΣΔΕ) πραγματοποίησε την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019, στη γεμάτη αίθουσα του Φάρου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, την Τελετή Απονομής της 8ης διοργάνωσης των Αριστείων Εταιρικής Υπευθυνότητας, όπου επιβράβευσε προγράμματα που υλοποιήθηκαν την περίοδο 2017-2018.
empty alt

Αυτό το καλοκαίρι απολαμβάνουμε την pizza μετα…μουσικής!

Ξέρουμε πως αυτό το καλοκαίρι θα είναι διαφορετικό.  Αλλά αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι ότι θα το ζήσουμε! Οι νέες καταστάσεις έχουν επηρεάσει την καθημερινότητα μας αλλά και κάποιες από τις αγαπημένες μας δραστηριότητες, όπως τις μουσικές σκηνές, τις συναυλίες, τους κινηματογράφους.
Back To Top