Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δυτικός κόσμος είναι οι απίστευτες ποσότητες φαγητού που μπορεί να καταναλωθεί αλλά καταλήγει στα σκουπίδια γιατί δεν έχει ωραία εμφάνιση, γιατί πέρασε η ημερομηνία λήξης, κλπ.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δυτικός κόσμος είναι οι απίστευτες ποσότητες φαγητού που μπορεί να καταναλωθεί αλλά καταλήγει στα σκουπίδια γιατί δεν έχει ωραία εμφάνιση, γιατί πέρασε η ημερομηνία λήξης, κλπ.

Και τα εκατομμύρια τόνοι φαγητού που πετιούνται στα σκουπίδια δεν συμβάλλουν μόνο στην παραγωγή μεθανίου που καταστρέφει το περιβάλλον αλλά γεμίζουν και τις χωματερές, την ώρα που χιλιάδες κόσμου δεν έχει να φάει ούτε τα στοιχειώδη.

Αυτό το πρόβλημα θέλησε να λύσει μία ομάδα ανθρώπων στο Πόρτλαντ των ΗΠΑ και έφτιαξαν παγωτό από υλικά που θα κατέληγαν στο σκουπιδοτενεκέ!

Η εταιρεία Salt & Straw συνεργάστηκε με την ΜΚΟ Urban Gleaners και δημιούργησαν ένα limited edition μενού παγωτών που φαίνεται (και είναι σύμφωνα με όσους το δοκίμασαν) πεντανόστιμο.

Τα υλικά συλλέγονται από την Urban Gleaners από εστιατόρια, μανάβικα, σούπερ μάρκετ, κλπ και είναι τρόφιμα που σε άλλη περίπτωση θα πετιούνταν. Η συλλογή γίνεται στην Νέα Υόρκη, το Πόρτλαντ και το Σαν Φρανσίσκο και για αυτό οι γεύσεις παγωτού που τελικά παράγονται έχουν κάτι από τον τόπο τους. Για παράδειγμα, λόγω της αγροτικής παραγωγής της Καλιφόρνια, στο Σαν Φρανσίσκο σερβίρονται διάφορες γεύσεις εσπεριδοειδών.

Βέβαια, πολλές φορές οι γεύσεις προκύπτουν ανάλογα και με τα διαθέσιμα υλικά. Π.χ. η Urban Gleaners απέκτησε μία τεράστια ποσότητα ψωμιού. Αποτέλεσμα; Η γεύση «ψημένη μπαγκέτα με φυστικοβούτυρο και μαρμελάδα»!

Θα το δοκίμαζες;

empty alt

5,6,7/5: Η 2η Gourmet Exhibition στη Θεσσαλονίκη

Μετά από την επιτυχία της πρώτης έκθεσης πριν από έναν χρόνο, η 2η Gourmet Exhibition επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη! Πρόκειται για μια έκθεση που στόχο έχει την ανάδειξη και προώθηση εκλεκτών προϊόντων και αξίζει να τη μάθουν τόσο επαγγελματίες όσο και λάτρεις της γεύσης.
empty alt

Νέα σειρά κουζινικών από την Dolce & Gabbana

Ο διάσημος ιταλικός οίκος Dolce & Gabbana δεν κάνει μόνο θραύση στις πασαρέλες αλλά και στις…κουζίνες! Και όταν συνεργάζεται με έναν άλλο οίκο, γνωστό για το απαράμιλλο design του στις συσκευές κουζίνας, τη Smeg, το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι χάρμα οφθαλμών! Αποτέλεσμα της συνεργασίας, η […]
empty alt

Ο Έκτορας Μποτρίνι κατέκτησε και πάλι το χρυσό

Ο σκούφος αποτελεί το κατεξοχήν σήμα κατατεθέν ενός σεφ. Αν είσαι ο Έκτορας Μποτρίνι, οι σκούφοι είναι ατελείωτοι και μάλιστα φτιαγμένοι από χρυσάφι.
empty alt

Το μυστικό που βοήθησε την Oprah Winfrey να χάσει 20 κιλά

Η Oprah Winfrey πάλευε με τη ζυγαριά της για πολλά χρόνια. Μέχρι που, επιτέλους κατάφερε να χάσει 20 ολόκληρα κιλά.
empty alt

Οι τάρτες που φτιάχνει μια Γερμανίδα είναι τόσο όμορφες, που κάποιος θα δίσταζε να τις φάει

Για τη Γερμανίδα εικαστικό, φωτογράφο και ζαχαροπλάστη Karin Pfeiff Boscheck, τα γλυκά δεν είναι απλώς νόστιμες δημιουργίες αλλά βρώσιμα έργα τέχνης.
empty alt

Πώς μπορείς να κάνεις πρόταση γάμου με ένα αβοκάντο

Είναι γνωστό ότι το αβοκάντο γνωρίζει μεγάλες δόξες διεθνώς, αλλά πλέον η υπόθεση φαίνεται να… έχει ξεφεύγει. Γιατί η νέα τάση που κυκλοφορεί τις τελευταίες μέρες στο διαδίκτυο είναι να κάνεις πρόταση γάμου με ένα αβοκάντο! Όχι, δεν πρόκειται για φάρσα: ο ερωτευμένος, αφού κόψει στα δύο το...
empty alt

«Δώρα Αγάπης» από την ΑΒ Βασιλόπουλος

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος φροντίζουμε να είμαστε δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη, μέσα από πράξεις προσφοράς δεμένες με αγάπη και ευαισθησία.
empty alt

Αμοργιανές Μυρωδιές

Έχετε σκεφτεί πόσες παραδοσιακές συνταγές έχουν τα νησιά μας; Κάθε νησί έχει και την δική του μυρωδιά, τα δικά του χρώματα, έτσι και η Αμοργός.
Back To Top