Με ένα άρθρο που τιτλοφορείται «Vegan κρασί: σύντομα κοντά σας» η Guardian κάνει ένα μίνι αφιέρωμα στη νέα αυτή τάση, που έρχεται να προστεθεί στις ολοένα περισσότερες διατροφικές επιλογές των vegans (όσων απέχουν από όλα τα ζωικά προϊόντα) στις μέρες μας.
Το πρώτο πράγμα που μπορεί να σου κάνει εντύπωση είναι ότι υπάρχει και μη vegan κρασί. Κι όμως, υπάρχει. Γιατί στην παρασκευή του συχνά προστίθενται συστατικά ζωικής προέλευσης όπως η ζελατίνη.
Συνεπώς, τουλάχιστον στη βρετανική αγορά παρουσιάζουν αύξηση οι ετικέτες οίνου (ακόμα και σαμπάνιας!) που δεσμεύονται ότι είναι 100% φυτικής προέλευσης. «Πολλοί προμηθευτές εντυπωσιάστηκαν αληθινά που αυτό ενδιαφέρει ιδιαίτερα τους καταναλωτές», σχολίασε στην Guardian ο διευθυντής εταιρείας οινοπνευματωδών ποτών Simon Cairns, προσθέτοντας: «Δημιουργήσαμε μάλιστα ένα φόρουμ όπου οινοποιοί μοιράζονται τις εμπειρίες τους από τη χρήση νέων τεχνολογιών όπως η πρωτεΐνη του αρακά».