Με ένα άρθρο που τιτλοφορείται «Vegan κρασί: σύντομα κοντά σας» η Guardian κάνει ένα μίνι αφιέρωμα στη νέα αυτή τάση, που έρχεται να προστεθεί στις ολοένα περισσότερες διατροφικές επιλογές των vegans (όσων απέχουν από όλα τα ζωικά προϊόντα) στις μέρες μας.

Με ένα άρθρο που τιτλοφορείται «Vegan κρασί: σύντομα κοντά σας» η Guardian κάνει ένα μίνι αφιέρωμα στη νέα αυτή τάση, που έρχεται να προστεθεί στις ολοένα περισσότερες διατροφικές επιλογές των vegans (όσων απέχουν από όλα τα ζωικά προϊόντα) στις μέρες μας.

Το πρώτο πράγμα που μπορεί να σου κάνει εντύπωση είναι ότι υπάρχει και μη vegan κρασί. Κι όμως, υπάρχει. Γιατί στην παρασκευή του συχνά προστίθενται συστατικά ζωικής προέλευσης όπως η ζελατίνη.

Συνεπώς, τουλάχιστον στη βρετανική αγορά παρουσιάζουν αύξηση οι ετικέτες οίνου (ακόμα και σαμπάνιας!) που δεσμεύονται ότι είναι 100% φυτικής προέλευσης. «Πολλοί προμηθευτές εντυπωσιάστηκαν αληθινά που αυτό ενδιαφέρει ιδιαίτερα τους καταναλωτές», σχολίασε στην Guardian ο διευθυντής εταιρείας οινοπνευματωδών ποτών Simon Cairns, προσθέτοντας: «Δημιουργήσαμε μάλιστα ένα φόρουμ όπου οινοποιοί μοιράζονται τις εμπειρίες τους από τη χρήση νέων τεχνολογιών όπως η πρωτεΐνη του αρακά».

empty alt

Δείτε τι έφαγε παρουσιαστής του CNN και προκάλεσε σοκ!

Παρουσιαστής του CNN αντιμετωπίζει έντονη κριτική μετά την απόφασή του να φάει μέρος από ανθρώπινο εγκέφαλο, στο πλαίσιο ντοκιμαντέρ, για μία ινδουιστική σέκτα, της οποίας τα μέλη κανιβαλίζουν.
empty alt

Τα γλυκά της είναι τόσο όμορφα, που μόλις με 35 posts ξεπέρασε τους 100.000 followers

Αναγκάστηκε να απενεργοποιήσει τις ειδοποιήσεις στο κινητό της, γιατί η μπαταρία της τελειώνει σε χρόνο ρεκόρ. Ο λόγος για τη Lauren Ko, δημιουργό του λογαριασμού Lokokitchen στο Instagram, που στα 35 posts της είχε ξεπεράσει ήδη τους 100.000 followers! Και όχι τυχαία, γιατί τα γλυκά της, που […]
empty alt

Το νεοϋορκέζικο μουσείο φαγητού και ποτού είναι μοναδικό στο είδος του

Ένα νέο είδος μουσείου που «ζωντανεύει τον κόσμο του φαγητού με εκθέματα που μπορείτε να γευτείτε, να αγγίξετε και να μυρίσετε».
empty alt

Γίνε master of pasta από την άνεση της κουζίνας σου

Πώς θα σου φαινόταν να κάνεις μαθήματα μαγειρικής από την άνεση του σπιτιού σου και μάλιστα από τους ειδικούς των ζυμαρικών; Να εκπαιδευτείς πάνω σε αυθεντικά, ιταλικά πιάτα παρέα με έναν από τους πιο καταξιωμένους σεφ του είδους; H Barilla σου δίνει την ευκαιρία να εξελίξεις τις […]
empty alt

Διεθνές βραβείο για το Εν Ελλάδι Pork Steak της Creta Farms

Το ελληνικό προϊόν διακρίθηκε στην κατηγορία της Ανώτερης Γεύσης.
empty alt

Βρώσιμα πιάτα, ποτήρια και καλαμάκια είναι το μέλλον

«Είναι τα βρώσιμα πιάτα, ποτήρια και καλαμάκια το μέλλον της συσκευασίας;». Αυτό τον τίτλο έχει ένα καινούριο, μεγάλο αφιέρωμα της βρετανικής εφημερίδας Telegraph στη νέα τάση που υπόσχεται να μειώσει τη χρήση πλαστικών, ανακουφίζοντας τον πλανήτη από ένα μεγάλο φορτίο.
empty alt

Ηπειρώτικο Στραγγιστό γιαούρτι από την ΔΩΔΩΝΗ

Η ΔΩΔΩΝΗ, η κορυφαία γαλακτοβιομηχανία της Ηπείρου, δημιούργησε το νέο ΔΩΔΩΝΗ Ηπειρώτικο Στραγγιστό, εμπνευσμένη από την παραδοσιακή ηπειρώτικη συνταγή, απαντώντας στις ανάγκες των σύγχρονων καταναλωτών.
empty alt

Healthy Tips από τα ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΑΥΓΑ! Οι 8 πιο χρηστικές συμβουλές υγείας, για να τις εφαρμόσεις από σήμερα κιόλας

Οι 8 πιο χρηστικές συμβουλές υγείας, για να τις εφαρμόσεις από σήμερα κιόλας
Back To Top