Θριαμβευτής των Χρυσών Σκούφων 2018 αναδείχθηκε το «Etrusco» του Έκτορα Μποτρίνι, ανεβαίνοντας μάλιστα βαθμολογικά σε σχέση με πέρυσι.

Θριαμβευτής των Χρυσών Σκούφων 2018 αναδείχθηκε το «Etrusco» του Έκτορα Μποτρίνι, ανεβαίνοντας μάλιστα βαθμολογικά σε σχέση με πέρυσι.

Το κερκυραϊκό εστιατόριο βαθμολογήθηκε φέτος με 17/20 και δύο Χρυσούς Σκούφους πιστοποιώντας πως ο Έκτορας Μποτρίνι βρίσκεται στην καλύτερή του φόρμα, και ανέβασε τη γαστρονομική του πρόταση στο πιο ψηλό μέχρι σήμερα σημείο.

Όμως αυτή δεν ήταν η μόνη διάκριση για τον σεφ, ο οποίος επιπλέον απόσπασε βαθμολογία 16/20 και έναν Χρυσό Σκούφο για το Botrini’s στο Χαλάνδρι, αλλά και 15,5/20 και έναν Χρυσό Σκούφο ως σεφ του Fresco, στο «Sani Dunes» του Sani Resort.

Δεύτερο αθηναϊκό εστιατόριο αναδείχθηκε το αθηναϊκό «Funky Gourmet» του Νίκου Ρούσσου και της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη.

Η γευσιγνωστική ομάδα του Αθηνοράματος και του Alpha Guide διένυσε πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα και ναυτικά μίλια δοκιμάζοντας σχεδόν 6.500 πιάτα σε εκατοντάδες εστιατόρια και ταβέρνες όλης της χώρας, για να βραβεύσει τελικά με Χρυσό Σκούφo 24 εστιατόρια από όλη την Ελλάδα. Η τελετή απονομής των βραβείων έγινε τη Δευτέρα 26/2 στο Ball Room του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία».

empty alt

Κρύβονται για να φάνε σοκολάτα

Τέσσερις στους δέκα τρώνε κρυφά σοκολάτα! Το ένοχο μυστικό αποκαλύπει δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε σε 3.000 εθελοντές για λογαριασμό του Βρετανικού Ιδρύματος Καρδιάς (BHF), και αποκάλυψε ότι άντρες και γυναίκες χρησιμοποιούν πολλά και διαφορετικά κόλπα για να κρύψουν από τον/την σύντροφό τους πόση...
empty alt

Η γαστρονομική έκθεση «Ελλάδος γεύση» συνεχίζεται

Έχει ξεκινήσει από τις 18 και θα διαρκέσει έως τις 21 Μαΐου, η έκθεση «Ελλάδος Γεύση» που φιλοξενείται στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου. Στην έκθεση συμμετέχουν οι περιφέρειες Αττικής, Νοτίου Αιγαίου, Πελοποννήσου, Ηπείρου και Κεντρικής Μακεδονίας προβάλλοντας τη γαστρονομία των περιοχών τους.
empty alt

Εστιατόριο σερβίρει το πρώτο πιάτο στο χέρι σου!

Σου έχει τύχει να πας σε ένα καλό εστιατόριο και να δεις κάποιον να πιάνει το φαγητό του… με το χέρι; Ετοιμάσου τώρα να μάθεις πώς σε εστιατόριο στην Αγγλία όχι μόνο στο επιτρέπουν αλλά στο επιβάλλουν κιόλας!   Αν πας στο Brown & Bean στο Πλίμουθ, […]
empty alt

Η λιχουδιά που θα σε κάνει περιζήτητο στα sites γνωριμιών

Υπάρχουν διάφοροι υποτιθέμενοι κανόνες επιτυχίας στα διαδικτυακά ραντεβού, αλλά όπως ανακάλυψαν ειδικοί αναλυτές της εφαρμογής γνωριμιών Zoosk, το φαγητό είναι πάντα σέξι.
empty alt

Αν οι ετικέτες του κρασιού έλεγαν την αλήθεια…

Αν το αλκοόλ μάς κάνει πιο ειλικρινείς (μερικές φορές αδυσώπητα ειλικρινείς), η αμερικανική εταιρεία Delicate Estates το έχει πιάσει το νόημα.
empty alt

Το Bahar Project έρχεται στην Αθήνα να σου συστήσει άλλες κουζίνες και πολιτισμούς!

Σε λίγες μέρες έρχεται στην Αθήνα το Bahar Project, ένα ταξίδι ανακάλυψης και γνώσης μέσα από τη μαγειρική.
empty alt

«Wasted»: Το ντοκιμαντέρ του Anthony Bourdain κάνει πρεμιέρα

Tο πάθος του Anthony Bourdain για τη μείωση της σπατάλης του φαγητού (food waste) αποτυπώνεται με τον καλύτερο τρόπο στο ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους «WASTED! The Story of Food Waste», το οποίο κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου στις 21.00, αποκλειστικά στο FOX Life, για να αλλάξει τον […]
empty alt

Πέταξε από σήμερα το χαρταετό της Καθαράς Δευτέρας και βοήθησε την ΕΛΕΠΑΠ!

Φέτος η Καθαρά Δευτέρα ήρθε… τον Ιανουάριο για τον Μακεδονικό Χαλβά, που στις 29/1 μεταμόρφωσε το χώρο του εστιατορίου Hide & Seek All Day Bar-Restaurant στο Χαλάνδρι σε Καθαροδευτεριάτικο τοπίο! Χαρταετοί, συνθέσεις από φρέσκα λουλούδια, νηστίσιμοι μεζέδες και ελληνική μουσική προσκάλεσαν τους...
Back To Top