Οι περισσότεροι από εμάς από τη μία αναζητούμε την υγιεινή διατροφή, με πολλά λαχανικά, άπαχο κρέας και λίγα λίπη.

Οι περισσότεροι από εμάς από τη μία αναζητούμε την υγιεινή διατροφή, με πολλά λαχανικά, άπαχο κρέας και λίγα λίπη. Από την άλλη, δυσκολευόμαστε να μαγειρέψουμε κάτι αντίστοιχο χωρίς να γίνει άνοστο, ενώ συνεχώς δοκιμάζουμε νέες συνταγές. Η μάχη εντείνεται τις «δύσκολες» εποχές, λίγο πριν από τις γιορτές, ή το καλοκαίρι, ενώ συνήθως «νικάμε» τις πρώτες μέρες, για να τα παρατήσουμε λίγο αργότερα.

Υπάρχει λύση; Η Candy λέει ναι, και σου την προσφέρει σε ένα ολοκληρωμένο πακέτο, καθώς ήδη κυκλοφορούν στην αγορά οι νέοι εντοιχιζόμενοι φούρνοι της, Smart Steam, που προσφέρουν εκτός από όλες τις κλασικές λειτουργίες -αέρα, γκριλ, θέρμανση- και μαγείρεμα με υποβοήθηση ατμού.

Έτσι μπορούμε να μαγειρέψουμε ό,τι θέλουμε με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Για παράδειγμα, το κρέας με τον ατμό παραμένει ζουμερό, χωρίς τη «στεγνή» εξωτερική υφή, ενώ οι ζύμες φουσκώνουν καλύτερα. Και βέβαια ο ατμός μπορεί να συνδυαστεί με τη λειτουργία γκριλ ή το θερμό αέρα, πετυχαίνοντας ιδιαίτερες φυσικές γεύσεις.

Κουμπί «Steam»: Υγεία με ένα πάτημα

Οι νέοι φούρνοι Smart Steam με υποβοήθηση ατμού της Candy είναι ότι πιο απλό στη λειτουργία τους. Απλώς ρίχνουμε λίγο νερό (300 ml) στην ειδικά σχεδιασμένη κοιλότητα του φούρνου, διαλέγουμε το πρόγραμμα μαγειρέματος με ατμό που θέλουμε και πατάμε το κουμπί «Steam».

Τι μας προσφέρει όμως αυτό το κουμπί;

• Λαχανικά που ψήνονται χωρίς να χάνουν το χρώμα και το φυσικό άρωμα τους, παραμένοντας φρέσκα στην όψη.

• Πολύ σημαντικό για τη υγεία μας: Τα λαχανικά που ψήνονται στον ατμό διατηρούν 20% περισσότερο φολικό οξύ και γενικότερα 10% περισσότερες βιταμίνες Β από ό,τι στο βράσιμο. Αυτό είναι μια βασική διαφορά του ψησίματος στον ατμό, που βοηθά στη διατήρηση περισσότερων αντιοξειδωτικών συστατικών.

Ψάρι και κρέας τρυφερό, που λιώνει στο στόμα. Μάλιστα, αν συνδυάσουμε τον ατμό με γκριλ μπορεί να έχουμε μαλακή υφή στο εσωτερικό και τραγανό εξωτερικό για ακόμη καλύτερη γεύση.

Ζύμες που φουσκώνουν ακόμη περισσότερο και παραμένουν αφράτες. Έτσι ψωμί, πίτες και γλυκά γίνονται πιο νόστιμα και εντυπωσιακά.

Μαγείρεμα χωρίς λάδι και άλλα λιπαρά. Δεν χρειάζεται πλέον το φαγητό μας να λούζεται με λάδι για να μαγειρευτεί.

Φούρνος καθαρός με λίγο νερό

Οι νέοι φούρνοι της Candy εκμεταλλεύονται τη λειτουργία του ατμού και για τον εύκολο, γρήγορο και οικολογικό καθαρισμό τους. Το σύστημα καθαρισμού με υδρατμούς ονομάζεται Aquactiva και μπορούμε να το χρησιμοποιούμε όσο συχνά θέλουμε, διατηρώντας έτσι την συσκευή μας σε άριστη κατάσταση. Απλώς βάζουμε ένα ποτήρι αποσταγμένο νερό στην ειδική εσοχή του φούρνου και τον θερμαίνουμε για 30 λεπτά στους 90 βαθμούς Κελσίου. Στη συνέχεια καθαρίζουμε με ένα πανί, κρατώντας τον αστραφτερό για πολλά χρόνια!

Δύο μοντέλα για όλους

Οι νέοι φούρνοι της Candy, Smart Steam, δεν διαθέτουν μόνο υποβοήθηση ατμού. Προσφέρουν όλα τα προγράμματα ψησίματος που ζητάμε, δηλαδή πάνω-κάτω θέρμανση, αέρα και γκριλ, αλλά και ειδικό πρόγραμμα για παρασκευή πίτσας.

Επίσης, είναι ιδιαίτερα κομψοί, έχουν ψηφιακή οθόνη αφής, μεγάλη χωρητικότητα 70 λίτρων, ενώ η κατανάλωση ρεύματος είναι χαμηλή – ενεργειακής κατηγορίας Α.

Και βέβαια οι τιμές τους, παρά τα όσα προσφέρουν, παραμένουν προσιτές. Έτσι, αν αναζητάς φούρνο, ζήτησε να δεις τα νέα μοντέλα της Candy που κάνουν τα πάντα ατμό -εκτός από τα χρήματά σου!

• FCPS 815 XL: Με 4 προγράμματα Smart Steam. Προτεινόμενη λιανική τιμή τα €489.
• FCPS 615 XL: Με 3 προγράμματα Smart Steam. Προτεινόμενη λιανική τιμή τα €429.

empty alt

“Reversed Volumes”

Τα ανακάλυψα πρόσφατα, μου έχουν γίνει εμμονή και τα βρίσκω τέλειο δώρο που θα χαροποιήσει σίγουρα φίλους και γνωστούς που γιορτάζουν! Η εναλλακτική του να πας ακόμα ένα σοκολατένιο αυγό, ένα τσουρέκι ή έστω μια πάβλοβα στο σπίτι του εορτάζοντα είναι ένα έργο Τέχνης εμπνευσμένο από τροφές! […]
empty alt

Η νέα hot vlogger μαγειρικής στο YouTube είναι 106 ετών

Αν πιστεύεις ότι είσαι υπερβολικά μεγάλος σε ηλικία για να φτιάξεις ένα vlog, δεν έχεις γνωρίσει ακόμα τη Mastanamma.
empty alt

Καφές ή κρασί; Αυτό το ποτό συνδυάζει και τα δύο μαζί

Κάποιες μέρες που βγαίνεις βόλτα με φίλους, δεν ξέρεις τι να παραγγείλεις: Η ώρα σε εμπνέει και για καφέ και για κρασί.
empty alt

Yayoi Kusama: Η διάσημη Γιαπωνέζα εικαστικός και σε ζαχαρωτό

H Yayoi Kusama, η 89χρονη Γιαπωνέζα εικαστικός που τα τελευταία χρόνια έγινε διάσημη στο ευρύ κοινό από τις συνεργασίες της με οίκους μόδας όπως οι Marc Jacobs και Louis Vuitton, έδωσε την αναγνωρίσιμη πλέον φιγούρα της και σε ζαχαρωτά.
empty alt

Στις ΗΠΑ ανοίγει ένα μουσείο για το αβοκάντο

Και εκεί που νομίζαμε ότι τα είχαμε δει όλα για το αβοκάντο, το απόλυτο φρούτο της γενιάς των Millennials, έρχονται το καλοκαίρι τα εγκαίνια ενός Μουσείου του Αβοκάντο (του λεγόμενου CADO Museum) στις ΗΠΑ και πιο συγκεκριμένα στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια.
empty alt

Μια Ελληνίδα γιαγιά σεφ στη Νέα Υόρκη

Στο Στάτεν Άιλαντ της Νέας Υόρκης λειτουργεί ένα ξεχωριστό εστιατόριο. Στο Enoteca Maria, του Ιταλού Τζόντι Σκαραβέλα, δεν μαγειρεύει κάποιος φημισμένος σεφ αλλά γιαγιάδες από όλο τον κόσμο, από τις Φιλιππίνες μέχρι και την Αργεντινή.
empty alt

Τρία νέα πρωτοποριακά προϊόντα προστίθενται στη σειρά τυριών ΗΠΕΙΡΟΣ

Νέες γεύσεις, νέες συσκευασίες που απαντούν στις επιθυμίες και τις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή
empty alt

Ηπειρώτικα Αυγά: Παστεριωμένο 100% Ασπράδι Αυγού…με Ονομασία Προέλευσης!

Τα Ηπειρώτικα Αυγά της Πτηνοτροφικής Ιωαννίνων Α.Ε. προσφέρουν στην ελληνική αγορά τη Νο1 πηγή πρωτεΐνης από φρέσκα αυγά με ονομασία προέλευσης! Το παστεριωμένο 100% ασπράδι αυγού κυκλοφορεί στην αγορά από τα Ηπειρώτικα Αυγά σε χαρτοκυτίο Pure Pak για τη διασφάλιση της ασφάλειας του προϊόντος και...
Back To Top