Σε λίγες μέρες έρχεται στην Αθήνα το Bahar Project, ένα ταξίδι ανακάλυψης και γνώσης μέσα από τη μαγειρική.

Σε λίγες μέρες έρχεται στην Αθήνα το Bahar Project, ένα ταξίδι ανακάλυψης και γνώσης μέσα από τη μαγειρική. Καλεί ανθρώπους κάθε ηλικίας να μοιραστούν συνταγές και ιστορίες από διάφορες γωνιές του κόσμου.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του Bahar Project μετανάστες θα ετοιμάζουν ένα παραδοσιακό φαγητό από τη χώρα τους, ενώ δίπλα τους ένας ελληνόφωνος παρατηρητής θα καταγράφει τη συνταγή στα ελληνικά. Στη συνέχεια θα γίνεται το αντίστροφο: ένας μετανάστης θα παρατηρεί και θα καταγράφει μια ελληνική συνταγή στη γλώσσα του. Κάθε δράση θα κλείνει με μια μικρή γιορτή, όπου όλοι μαζί θα μοιράζονται το φαγητό και τις ιστορίες που τους συνδέουν με τις συνταγές.

Πρώτος σταθμός το Αφγανιστάν, με αφετηρία μία αφγανική και μία ελληνική συνταγή. Η πρώτη δράση θα γίνει την Πέμπτη 21/6 στις 5 το απόγευμα, στο «Επίκεντρο» της ActionAid (Πέτρας 93, Κολωνός), με τη συνεργασία και την υποστήριξη της ActionAid. Στην εκδήλωση συμμετέχει η Κοινότητα Αφγανών Μεταναστών και Προσφύγων στην Ελλάδα.

Το Bahar Project είναι μια πρωτοβουλία του Κέντρου Συντονισμού για θέματα Μεταναστών και Προσφύγων (ACCMR) και της Almasar NGO, στο πλαίσιο της διοργάνωσης Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα του Βιβλίου του Δήμου Αθηναίων, με μέγα δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

empty alt

Αυγό: η υπερτροφή

Ποια μπορεί να είναι η πιο πλήρης και ισορροπημένη τροφή; Η απάντηση είναι είναι το αυγό σύμφνωνα με τους ειδικούς αφου αποτελεί την σημαντικότερη φυσική πηγή πρωτεϊνης για τον ανθρώπινο οργανισμό.
empty alt

«Κοιμήθηκα με τα μαλλιά μου μέσα σ’ ένα άδειο κουτί πίτσας»

Έχεις διαβάσει άρθρα, έχεις ακούσει ειδικούς, έχεις ίσως ζήσει μια εμπειρία διατροφικής διαταραχής. Έχεις όμως δει ποτέ ένα θεατρικό έργο που να πραγματεύεται αυτό το φλέγον ζήτημα; Το έργο «Κοιμήθηκα με τα μαλλιά μου μέσα σ’ ένα άδειο κουτί πίτσας» της Έρσης Νιαώτη ανεβαίνει από τον Θεατρικό […]
empty alt

Δες γιατί πρέπει να τρως μπροστά σε καθρέφτη

Σου έχει κοπεί η όρεξη; Νιώθεις ότι το φαγητό σου είναι άνοστο και δεν είσαι ευχαριστημένος με τίποτα; Φάε μπροστά σε ένα καθρέφτη! Η όρεξη σου θα επανέλθει και το φαγητό σου θα σου φαίνεται πεντανόστιμο.
empty alt

Επιτέλους! Ήρθε ο goth latte για τις μέρες που έχεις τις «μαύρες» σου

Είναι κάποιες μέρες που έχεις τις «μαύρες» σου και το δείχνεις με όποιο τρόπο μπορείς. Μαύρα ρούχα, διάθεση «προσοχή, δαγκώνει» και σκέψεις απαισιοδοξίας.
empty alt

Γνώρισε την ιταλική γαστρονομία σε ένα μεγάλο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη

Μια πρωτότυπη διοργάνωση φιλοξενεί η Τεχνόπολη στο Γκάζι από τις 13 έως τις 16/4: στο «Φεστιβάλ των δύο πολιτισμών: Ελλάδα-Ιταλία», οι κουλτούρες των δύο γειτονικών χωρών συνομιλούν μέσα από ένα πλήθος δράσεων για τη μουσική, το θέατρο, το χορό, τον κινηματογράφο, τη ζωγραφική, τη γλώσσα, τη μόδα...
empty alt

Έρχεται το αβοκάντο-γίγας

Αν δεν έχεις σιχαθεί ακόμα τα αβοκάντο, τώρα είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα το κάνεις. Γιατί μόλις εθεάθη στη μακρινή γη της Αυστραλίας ένα αβοκάντο γίγας ονόματι Avozilla, που πήρε το όνομά του από το avocado και το κινηματογραφικό τέρας Godzilla.
empty alt

Ο Μάγειρας του Αιώνα

Αποχαιρετάμε τον Paul Bocuse, τον «μάγειρα του αιώνα» όπως τον χαρακτήρισε το 2011 ο οδηγός Gault et Millau, που πέθανε πριν λίγες ώρες σε ηλικία 91 ετών.
empty alt

Πολλαπλές βραβεύσεις για την ΑΒ Βασιλόπουλος στα World Quality Awards 2024

Τα 9 Gold και 5 Silver Βραβεία που απέσπασε η ΑΒ Βασιλόπουλος αναδεικνύουν την πλούσια ποικιλία και την ποιότητα των εκλεκτών προϊόντων από όλη τη χώρα που προσφέρει στους πελάτες της.
Back To Top