Σε λίγες μέρες έρχεται στην Αθήνα το Bahar Project, ένα ταξίδι ανακάλυψης και γνώσης μέσα από τη μαγειρική.

Σε λίγες μέρες έρχεται στην Αθήνα το Bahar Project, ένα ταξίδι ανακάλυψης και γνώσης μέσα από τη μαγειρική. Καλεί ανθρώπους κάθε ηλικίας να μοιραστούν συνταγές και ιστορίες από διάφορες γωνιές του κόσμου.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του Bahar Project μετανάστες θα ετοιμάζουν ένα παραδοσιακό φαγητό από τη χώρα τους, ενώ δίπλα τους ένας ελληνόφωνος παρατηρητής θα καταγράφει τη συνταγή στα ελληνικά. Στη συνέχεια θα γίνεται το αντίστροφο: ένας μετανάστης θα παρατηρεί και θα καταγράφει μια ελληνική συνταγή στη γλώσσα του. Κάθε δράση θα κλείνει με μια μικρή γιορτή, όπου όλοι μαζί θα μοιράζονται το φαγητό και τις ιστορίες που τους συνδέουν με τις συνταγές.

Πρώτος σταθμός το Αφγανιστάν, με αφετηρία μία αφγανική και μία ελληνική συνταγή. Η πρώτη δράση θα γίνει την Πέμπτη 21/6 στις 5 το απόγευμα, στο «Επίκεντρο» της ActionAid (Πέτρας 93, Κολωνός), με τη συνεργασία και την υποστήριξη της ActionAid. Στην εκδήλωση συμμετέχει η Κοινότητα Αφγανών Μεταναστών και Προσφύγων στην Ελλάδα.

Το Bahar Project είναι μια πρωτοβουλία του Κέντρου Συντονισμού για θέματα Μεταναστών και Προσφύγων (ACCMR) και της Almasar NGO, στο πλαίσιο της διοργάνωσης Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα του Βιβλίου του Δήμου Αθηναίων, με μέγα δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

empty alt

Η γιαπωνέζα μπλόγκερ που καταβροχθίζει μπροστά από μια κάμερα!

Μικρή στο μάτι… Η μικροσκοπική γιαπωνέζα μπλόγκερ Kinoshita Yuka, κατέγραψε σε βίντεο τον εαυτό της να καταβροχθίζει μέσα σε ελάχιστα λεπτά,  4.307 θερμίδες επιλέγοντας ένα άκρως ανθυγιεινό μενού.
empty alt

Επιτέλους! Το ΑΤΜ μπύρας έγινε πραγματικότητα!

Υπάρχει καλύτερο πράγμα από το να απολαμβάνεις ένα ζεστό καλοκαιρινό απόγευμα μία παγωμένη μπύρα; Ή να μπορείς να πιείς την εν λόγω μπύρα όταν τη θες χωρίς να χρειάζεται να υπομείνεις ουρές και καθυστερήσεις; Μάλλον κάτι τέτοιο είχαν στο μυαλό τους και οι ιθύνοντες ενός μπαρ στο […]
empty alt

Η είδηση που έλειπε για να φτιάξει η μέρα σου: αβοκάντο χωρίς κουκούτσι

Αν απολαμβάνεις τα αβοκάντο, ξέρεις πολύ καλά ότι ο μεγαλύτερος μπελάς κατά την προετοιμασία τους για το φαγητό είναι η αφαίρεση του πυρήνα.
empty alt

Το κρασί κινδυνεύει να γίνει είδος πολυτελείας;

Οι τρεις κορυφαίες χώρες στην οινοποιία έχουν δει τα τελευταία χρόνια την παραγωγή κρασιού να πέφτει κατακόρυφα, προσεγγίζοντας το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων πενήντα χρόνων, σύμφωνα με την Independent.
empty alt

Στις ΗΠΑ ανοίγει ένα μουσείο για το αβοκάντο

Και εκεί που νομίζαμε ότι τα είχαμε δει όλα για το αβοκάντο, το απόλυτο φρούτο της γενιάς των Millennials, έρχονται το καλοκαίρι τα εγκαίνια ενός Μουσείου του Αβοκάντο (του λεγόμενου CADO Museum) στις ΗΠΑ και πιο συγκεκριμένα στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια.
empty alt

Κοζανίτικη Πρωτόπιτα από την alfa

Μια πολύ ξεχωριστή αλμυρή βασιλόπιτα, με παραμυθένια γεύση και μαγική ιστορία κυκλοφορεί η alfa: λέγεται Κοζανίτικη Πρωτόπιτα και διαδίδει σε όλη την Ελλάδα ένα πρωτοχρονιάτικο έθιμο της Κοζάνης – της πόλης όπου, έφηβος ακόμη, ο Αθανάσιος Κουκουτάρης έβαλε τα θεμέλια για την ίδρυση της...
empty alt

Γίνε κι εσύ Master of Dinner με την Barilla, τον Πάνου Ιωαννίδη & την ομάδα του!

Τι είναι αυτό που κάνει ένα δείπνο μοναδικό; Σίγουρα τα εντυπωσιακά και νόστιμα πιάτα αλλά είναι αυτό αρκετό; Ποιο είναι το κατάλληλο κρασί για το μενού; Πως θα ετοιμάσεις την κατάλληλη ατμόσφαιρα για την περίσταση; Εάν έχεις όλες αυτές τις απορίες, τώρα η Barilla είναι εδώ για […]
empty alt

ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΙΑΤΟ ΣΟΥ!

Πανδαισία  χρωμάτων, ανατρεπτικοί συνδυασμοί  λαχανικών και οσπρίων, ασυνήθιστα συστατικά όπως γλυκοπατάτες, ρομανέσκο και ραντίτσιο σε εμπνευστικές συνταγές, πρωταγωνιστούν στη νέα τηλεοπτική ταινία της Knorr με μήνυμα «Κάτι καλό ξεκινάει από το πιάτο σου»! Στόχος της Knorr είναι να εμπνεύσει τους...
Back To Top