Μεγάλη βρετανική αλυσίδα σουπερμάρκετ ανακοίνωσε ότι αρχίζει να πουλάει προϊόντα ακόμα και ένα μήνα αφού έχει περάσει η ημερομηνία που αναγράφεται στην ένδειξη «Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από…».

Μεγάλη βρετανική αλυσίδα σουπερμάρκετ ανακοίνωσε ότι αρχίζει να πουλάει προϊόντα ακόμα και ένα μήνα αφού έχει περάσει η ημερομηνία που αναγράφεται στην ένδειξη «Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από…».

Αυτή η κατηγορία τροφίμων, τα οποία θα διατίθενται σε χαμηλότερες τιμές, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων κονσέρβες, στεγνά και αποξηραμένα είδη τροφής όπως ζυμαρικά και ρύζι, καθώς και τυποποιημένα φαγητά όπως τα πατατάκια, οι καραμέλες και τα δημητριακά.

Στη συγκεκριμένη λίστα δεν υπάρχουν, ωστόσο, προϊόντα με την ένδειξη «Ημερομηνία λήξης», όπως τα γαλακτοκομικά, το κρέας και τα ψάρια, που αν καταναλωθούν εκπρόθεσμα ενέχουν σοβαρούς κινδύνους για την υγεία.

Στόχος της βρετανικής αλυσίδας καταστημάτων; Όπως δήλωσε, να μειώσει τη σπατάλη φαγητού (υπολογίζεται ότι, παγκοσμίως, το ένα τρίτο των τροφίμων που παράγονται καταλήγουν στα σκουπίδια), αν και παρεμπιπτόντως, θα μειώσει και τις δικές της οικονομικές απώλειες.

Ανάμεσα στον τεράστιο όγκο τροφίμων που καταλήγουν στα σκουπίδια δεν είναι μόνο εκείνα που είναι όντως μη ασφαλή για κατανάλωση, αλλά και πολλά ακόμα τα οποία σπεύδουμε να κρίνουμε ως «μπαγιάτικα» επειδή απλώς και μόνο έχει παρέλθει η ημερομηνία που αναγράφεται στη συσκευασία.

Τα τελευταία, ωστόσο (που θα αναγνωρίσουμε από την ένδειξη «Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από…» στη θέση της «Ημερομηνίας λήξης») είναι κατάλληλα για κατανάλωση ακόμα και μετά την αναγραφόμενη ημερομηνία, απλώς πιθανόν να έχει υποβαθμιστεί η ποιότητά τους.

Ας ελπίσουμε λοιπόν αυτή η κίνηση να σηματοδοτήσει μια αλλαγή νοοτροπίας διεθνώς, που θα συμβάλει στον περιορισμό της αλόγιστης σπατάλης.

empty alt

Το διατροφικό crash test των δυο πλανηταρχών: Τι τρώει ο Ομπάμα και τι ο Τραμπ!

Ο Μπαράκ Ομπάμα δε μένει πια εδώ (Λευκός Οίκος)… Στις 20 Ιανουαρίου όλος ο πλανήτης παρακολούθησε τον Ντόναλντ Τραμπ να ορκίζεται μπροστά από το Καπιτώλιο ως ο 45ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών και έκτοτε παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις όποιες νέες κινήσεις του.
empty alt

27-28 Μαΐου: Αυτό το Σαββατοκύριακο θα είναι γεμάτο κρασί!

Άκρως οινικό θα είναι αυτό το Σαββατοκύριακο, καθώς τα οινοποιεία της Ελλάδας συμμετέχουν στην καμπάνια του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων του Κρασιού «Ανοιχτές Πόρτες 2017».
empty alt

Στο Παρίσι άνοιξε πρόσφατα ένα εστιατόριο γυμνιστών

Το O’Naturel, που άνοιξε πριν από μερικές εβδομάδες στο Παρίσι, σερβίρει ένα μενού κλασικής γαλλικής κουζίνας, που περιλαμβάνει φουά γκρα και κρεμ μπριλέ.
empty alt

Διεθνές βραβείο για το Εν Ελλάδι Pork Steak της Creta Farms

Το ελληνικό προϊόν διακρίθηκε στην κατηγορία της Ανώτερης Γεύσης.
empty alt

Αυτά τα κρεμμύδια δεν θα σε κάνουν να κλαις

Αν το σκέφτεσαι διπλά προτού χρησιμοποιήσεις κρεμμύδια σε μια συνταγή επειδή το καθάρισμά τους πάντα σε κάνει να κλαις, ίσως ζηλέψεις τους Αμερικανούς διαβάζοντας αυτή την είδηση.
empty alt

Ηπειρώτικο Στραγγιστό γιαούρτι από την ΔΩΔΩΝΗ

Η ΔΩΔΩΝΗ, η κορυφαία γαλακτοβιομηχανία της Ηπείρου, δημιούργησε το νέο ΔΩΔΩΝΗ Ηπειρώτικο Στραγγιστό, εμπνευσμένη από την παραδοσιακή ηπειρώτικη συνταγή, απαντώντας στις ανάγκες των σύγχρονων καταναλωτών.
empty alt

Τριήμερο Φεστιβάλ με «ΓΕΥΣΗ από το ΜΕΛΛΟΝ» στο ΑΒ Ελληνικό

Με οδηγό τη «χαρά να προσφέρει το καλύτερο», η ΑΒ Βασιλόπουλος γιορτάζει τα 80 της χρόνια και μας προσκαλεί στο κατάστημα του μέλλοντος στο ΑΒ Ελληνικό, για να ανακαλύψουμε ολοκαίνουρια τμήματα και νέες ψηφιακές υπηρεσίες.
empty alt

Healthy Tips από τα ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΑΥΓΑ! Οι 8 πιο χρηστικές συμβουλές υγείας, για να τις εφαρμόσεις από σήμερα κιόλας

Οι 8 πιο χρηστικές συμβουλές υγείας, για να τις εφαρμόσεις από σήμερα κιόλας
Back To Top