Τα αγαπημένα fine dining νερά S.Pellegrino και Acqua Panna, η επιλογή των κορυφαίων εστιατορίων και σεφ διεθνώς, έδωσαν φέτος δυναμικό «παρών» σε δύο από τους πιο σημαντικούς θεσμούς της ελληνικής γαστρονομίας.

Τα αγαπημένα fine dining νερά S.Pellegrino και Acqua Panna, η επιλογή των κορυφαίων εστιατορίων και σεφ διεθνώς, έδωσαν φέτος δυναμικό «παρών» σε δύο από τους πιο σημαντικούς θεσμούς της ελληνικής γαστρονομίας. Πρόκειται για τους «Χρυσούς Σκούφους», που φέτος συμπλήρωσαν 25 χρόνια ζωής, και το νέο γαστρονομικό θεσμό, τα «Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας», που πραγματοποιήθηκαν, για πρώτη φορά, φέτος στη Θεσσαλονίκη.

Τα διάσημα φυσικά μεταλλικά νερά, ταυτόσημα με την παγκόσμια fine dining σκηνή και τις δημιουργίες των καλύτερων σεφ παγκοσμίως, συνόδευσαν το επίσημο δείπνο και των δύο τελετών απονομής, στις οποίες παραβρέθηκαν οι ομάδες των υποψήφιων εστιατορίων, δημοσιογράφοι γεύσης και γευσιγνώστες, εκπρόσωποι του πολιτικού και επιχειρηματικού χώρου και προσωπικότητες από τον κόσμο της τέχνης και του πολιτισμού. Όλοι απόλαυσαν μια βραδιά υψηλής γαστρονομίας με πρωταγωνιστές το S.Pellegrino και το Acqua Panna.

Κατά την απονομή των βραβείων ο κ. Δημήτρης Χανιόγλου, Business Executive Officer Nestlé Waters Hellas, παρομοίασε την ελληνική κουζίνα με «ένα καράβι που μπορεί να θριαμβεύσει στον ωκεανό της παγκόσμιας γαστρονομίας, καθώς συγκεντρώνει τα τρία απαραίτητα συστατικά: εξαιρετικές πρώτες ύλες, πρωτότυπες συνταγές και ιδέες και ταλαντούχους σεφ! Αλλά για να γίνει αυτό, θα πρέπει όλοι να κωπηλατήσουμε προς την ίδια κατεύθυνση. Εδώ και πολλά χρόνια το S.Pellegrino και το Acqua Panna στηρίζουν έμπρακτα την υψηλή γαστρονομία και συμβάλλουν στην ανάδειξη νέων σεφ μέσω του Παγκόσμιου Διαγωνισμού S.Pellegrino Young Chef, που ήδη μετράει τρία χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί ότι και τις τρεις χρονιές είχαμε Έλληνα νικητή στον περιφερειακό τελικό των Μεσογειακών Χωρών, κάτι που τιμά την Ελληνική Γαστρονομία».

empty alt

Έρχεται το αβοκάντο light!

Το αβοκάντο μπορεί να έχει αναδειχθεί σε σύμβολο της υγιεινής διατροφής στο Instagram, όμως χαρακτηρίζεται από ένα σημαντικό μειονέκτημα για όσους προσπαθούν να χάσουν βάρος: είναι πλούσιο σε λιπαρά (αν και πρόκειται για τα λεγόμενα «υγιεινά» λιπαρά).
empty alt

Τι λέει για την προσωπικότητα του Τραμπ, η… μπριζόλα του!

Δεν αποτελεί μυστικό ότι η δίαιτα του Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι και η πιο υγιεινή του κόσμου! Αν και φυσικά δεν είναι ο μόνο που επιλέγει τις διατροφικές ατασθαλίες, οι άνθρωποι αρέσκονται να αναλύουν και την παραμικρή λεπτομέρεια σε ότι αφορά ένα διάσημο πρόσωπο, πόσο μάλλον αν […]
empty alt

Burger Fest 2017: 18 – 21 Μαΐου στην Τεχνόπολη

Το food festival της Αθήνας αφιερωμένο στο burger επιστρέφει 18 έως 21 Μαΐου, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, και οι οπαδοί των burgers το περιμένουν πώς και τι! Τα Burger Houses που θα συμμετάσχουν στο Burger Fest ‘17 είναι τα εξής: – Barbeque Franklyn Smokehouse – Beerger […]
empty alt

Ένα γάλα φυτικής προέλευσης που δεν ήξερες ότι υπάρχει

Πλέον στην αγορά θα βρεις μια μεγάλη ποικιλία σε γάλα φυτικής προέλευσης, όπως γάλα αμυγδάλου, γάλα φουντουκιού και γάλα σόγιας.
empty alt

O Bob Dylan λανσάρει τη δική του σειρά ουίσκι

Δύο χρόνια μετά τη βράβευσή του με το Νόμπελ Λογοτεχνίας, ο Bob Dylan επιστρέφει στην επικαιρότητα για έναν εντελώς διαφορετικό λόγο: για το λανσάρισμα της δικής του σειράς ουίσκι με τίτλο Heaven’s Door Spirits, από το σούπερ επιτυχημένο τραγούδι του «Knockin’ on Heaven’s Door» (1973).
empty alt

Αυτό είναι το καλύτερο τυρί στον κόσμο

Εμφανίστηκε στην αγορά μόλις πριν από δύο χρόνια, αλλά το Cornish Ken, ένα τυρί της βρετανικής εταιρείας Lynher Dairies Cheese Company, κατάφερε να διακριθεί ανάμεσα σε 3.000 άλλα, από 34 χώρες, στον 30ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Τυριού και να κατακτήσει τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή.
empty alt

Μια νέα γενιά Αμερικανών δημιουργών συνδυάζει ζαχαροπλαστική και αρχιτεκτονική

Μερικοί από τους καλύτερους σήμερα ζαχαροπλάστες στην Αμερική έχουν ένα αναπάντεχο υπόβαθρο: σπουδές στην αρχιτεκτονική. Στη δημιουργία κάθε γλυκού ακολουθούν τα ίδια βήματα με την κατασκευή ενός κτιρίου.
empty alt

Αυτό το καλοκαίρι απολαμβάνουμε την pizza μετα…μουσικής!

Ξέρουμε πως αυτό το καλοκαίρι θα είναι διαφορετικό.  Αλλά αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι ότι θα το ζήσουμε! Οι νέες καταστάσεις έχουν επηρεάσει την καθημερινότητα μας αλλά και κάποιες από τις αγαπημένες μας δραστηριότητες, όπως τις μουσικές σκηνές, τις συναυλίες, τους κινηματογράφους.
Back To Top