Τα αγαπημένα fine dining νερά S.Pellegrino και Acqua Panna, η επιλογή των κορυφαίων εστιατορίων και σεφ διεθνώς, έδωσαν φέτος δυναμικό «παρών» σε δύο από τους πιο σημαντικούς θεσμούς της ελληνικής γαστρονομίας.

Τα αγαπημένα fine dining νερά S.Pellegrino και Acqua Panna, η επιλογή των κορυφαίων εστιατορίων και σεφ διεθνώς, έδωσαν φέτος δυναμικό «παρών» σε δύο από τους πιο σημαντικούς θεσμούς της ελληνικής γαστρονομίας. Πρόκειται για τους «Χρυσούς Σκούφους», που φέτος συμπλήρωσαν 25 χρόνια ζωής, και το νέο γαστρονομικό θεσμό, τα «Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας», που πραγματοποιήθηκαν, για πρώτη φορά, φέτος στη Θεσσαλονίκη.

Τα διάσημα φυσικά μεταλλικά νερά, ταυτόσημα με την παγκόσμια fine dining σκηνή και τις δημιουργίες των καλύτερων σεφ παγκοσμίως, συνόδευσαν το επίσημο δείπνο και των δύο τελετών απονομής, στις οποίες παραβρέθηκαν οι ομάδες των υποψήφιων εστιατορίων, δημοσιογράφοι γεύσης και γευσιγνώστες, εκπρόσωποι του πολιτικού και επιχειρηματικού χώρου και προσωπικότητες από τον κόσμο της τέχνης και του πολιτισμού. Όλοι απόλαυσαν μια βραδιά υψηλής γαστρονομίας με πρωταγωνιστές το S.Pellegrino και το Acqua Panna.

Κατά την απονομή των βραβείων ο κ. Δημήτρης Χανιόγλου, Business Executive Officer Nestlé Waters Hellas, παρομοίασε την ελληνική κουζίνα με «ένα καράβι που μπορεί να θριαμβεύσει στον ωκεανό της παγκόσμιας γαστρονομίας, καθώς συγκεντρώνει τα τρία απαραίτητα συστατικά: εξαιρετικές πρώτες ύλες, πρωτότυπες συνταγές και ιδέες και ταλαντούχους σεφ! Αλλά για να γίνει αυτό, θα πρέπει όλοι να κωπηλατήσουμε προς την ίδια κατεύθυνση. Εδώ και πολλά χρόνια το S.Pellegrino και το Acqua Panna στηρίζουν έμπρακτα την υψηλή γαστρονομία και συμβάλλουν στην ανάδειξη νέων σεφ μέσω του Παγκόσμιου Διαγωνισμού S.Pellegrino Young Chef, που ήδη μετράει τρία χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί ότι και τις τρεις χρονιές είχαμε Έλληνα νικητή στον περιφερειακό τελικό των Μεσογειακών Χωρών, κάτι που τιμά την Ελληνική Γαστρονομία».

empty alt

“Chef’s Table by Volvo” σε συνεργασία με τον Έκτορα Μποτρίνι

Η Volvo Car Hellas και ο Έκτορας Μποτρίνι γράφουν ένα νέο σημαντικό κεφάλαιο στη συνεργασία τους. Η σουηδική μάρκα και ο βραβευμένος Σεφ παρουσιάζουν το “Chef’s Table by Volvo”.
empty alt

Η νέα τάση; Vegan κρασί!

Με ένα άρθρο που τιτλοφορείται «Vegan κρασί: σύντομα κοντά σας» η Guardian κάνει ένα μίνι αφιέρωμα στη νέα αυτή τάση, που έρχεται να προστεθεί στις ολοένα περισσότερες διατροφικές επιλογές των vegans (όσων απέχουν από όλα τα ζωικά προϊόντα) στις μέρες μας.
empty alt

Μια Ελληνίδα γιαγιά σεφ στη Νέα Υόρκη

Στο Στάτεν Άιλαντ της Νέας Υόρκης λειτουργεί ένα ξεχωριστό εστιατόριο. Στο Enoteca Maria, του Ιταλού Τζόντι Σκαραβέλα, δεν μαγειρεύει κάποιος φημισμένος σεφ αλλά γιαγιάδες από όλο τον κόσμο, από τις Φιλιππίνες μέχρι και την Αργεντινή.
empty alt

Μια νέα γενιά Αμερικανών δημιουργών συνδυάζει ζαχαροπλαστική και αρχιτεκτονική

Μερικοί από τους καλύτερους σήμερα ζαχαροπλάστες στην Αμερική έχουν ένα αναπάντεχο υπόβαθρο: σπουδές στην αρχιτεκτονική. Στη δημιουργία κάθε γλυκού ακολουθούν τα ίδια βήματα με την κατασκευή ενός κτιρίου.
empty alt

Ένα vegan φεστιβάλ στην Αθήνα

Το Vegan Life Festival, που επιστρέφει, την Κυριακή 7/10, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, είναι μια επιβεβαίωση ότι αυτή η διατροφική τάση κερδίζει έδαφος όχι μόνο στο εξωτερικό αλλά και στη χώρα μας.
empty alt

«Wasted»: Το ντοκιμαντέρ του Anthony Bourdain κάνει πρεμιέρα

Tο πάθος του Anthony Bourdain για τη μείωση της σπατάλης του φαγητού (food waste) αποτυπώνεται με τον καλύτερο τρόπο στο ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους «WASTED! The Story of Food Waste», το οποίο κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου στις 21.00, αποκλειστικά στο FOX Life, για να αλλάξει τον […]
empty alt

Εσύ θα δοκίμαζες αυτή την τούρτα;

Στην εποχή των αλλόκοτων διατροφικών τάσεων, μάλλον δεν μας κάνει εντύπωση μία ακόμα που έκανε την εμφάνισή της στο δυτικό κόσμο: η τούρτα από κρέας, που έγινε διάσημη όταν παρουσιάστηκε στη δημοφιλή αμερικανική τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής At Home with Amy Sedaris.
empty alt

Ηπειρώτικο Στραγγιστό γιαούρτι από την ΔΩΔΩΝΗ

Η ΔΩΔΩΝΗ, η κορυφαία γαλακτοβιομηχανία της Ηπείρου, δημιούργησε το νέο ΔΩΔΩΝΗ Ηπειρώτικο Στραγγιστό, εμπνευσμένη από την παραδοσιακή ηπειρώτικη συνταγή, απαντώντας στις ανάγκες των σύγχρονων καταναλωτών.
Back To Top