Παρόλο που στην ελληνική κουζίνα έχουμε συνδέσει τις σούπες με το να είναι κάποιος άρρωστος ή έστω αδιάθετος, η αλήθεια είναι ότι λίγα φαγητά προσφέρουν το comfort εφέ που αναζητάς τα κρύα βράδια όσο μια ωραία και γευστική σούπα.

Παρόλο που στην ελληνική κουζίνα έχουμε συνδέσει τις σούπες με το να είναι κάποιος άρρωστος ή έστω αδιάθετος, η αλήθεια είναι ότι λίγα φαγητά προσφέρουν το comfort εφέ που αναζητάς τα κρύα βράδια όσο μια ωραία και γευστική σούπα. Η ασιατική συνταγή που προτείνουμε παρακάτω υπόσχεται ένα γευστικό ταξίδι στη μαγεία της Ανατολής που θα απολαύσεις με όλες σου τις αισθήσεις.

Συστατικά

1 κουταλιά της σούπας canola ή φυστικέλαιο

1 φλιτζάνι ξερό κρεμμύδι σε φέτες

2 κουταλιές της σούπας τριμμένο φρέσκο τζίντζερ

2 φλιτζάνια τεμαχισμένο λάχανο

1 φλιτζάνι γλυκοπατάτα ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους

μισό φλιτζάνι σέλινο κομμένο σε φέτες

4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου με μειωμένο νάτριο

1 κουταλιά της σούπας σόγια με μειωμένη περιεκτικότητα σε νάτριο

μισό κουταλάκι του γλυκού θρυμματισμένο κόκκινο πιπέρι

250 γρ ψιλοκομμένο μαγειρεμένο στήθος κοτόπουλου

1 κουταλιά της σούπας χυμό λάιμ

1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι

1/4 φλιτζάνι κομμένο φρέσκο κόλιαντρο

250 γρ ολικής αλέσεως udon ή soba noodles, μαγειρεμένα σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου (ή ό,τι noodles προτιμάς)

1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένα ανάλατα ψημένα φιστίκια

soup ch.a

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνεις το λάδι σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Προσθέτεις το κρεμμύδι και το τζίντζερ. Μαγειρεύεις για 3 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά.

Προσθέτεις το λάχανο, τη γλυκοπατάτα και το σέλινο. Μαγειρεύεις για 4 λεπτά ακόμη, ανακατεύοντας περιστασιακά. Προσθέτεις το ζωμό, τη σάλτσα σόγιας και το θρυμματισμένο κόκκινο πιπέρι. Φέρνεις σε βρασμό. Μειώνεις τη θερμότητα. Αφήνεις να σιγοβράσει, καλυμμένο, περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Προσθέτεις το κοτόπουλο και το χυμό λάιμ. Λίγο πριν το σερβίρεις, προσθέτεις τα πράσινα κρεμμύδια και το κόλιαντρο. Προσθέτεις στη σούπα τα noodles που έχεις ετοιμάσει, και αν θέλεις, γαρνίρεις με τα φιστίκια.

empty alt

Ένας πανεύκολος και υγιεινός τρόπος να μαγειρέψεις το ψάρι

Ο πιο απλός τρόπος να μαγειρέψεις ένα ψάρι μεσαίου μεγέθους, όπως μια τσιπούρα ή ένα μυλοκόπι; Να το ψήσεις στο φούρνο ολόκληρο, γεμισμένο με μυρωδικά και βότανα.
empty alt

Πώς θα περάσεις μια ολόκληρη εβδομάδα χωρίς να πετάξεις ούτε ψίχουλο από το φαγητό σου

Ένα από τα νέα κινήματα των Μιλέννιαλς είναι το λεγόμενο “waste-free”, στο πλαίσιο του οποίου όλο και περισσότεροι νέοι άνθρωποι, στην προσπάθειά τους να κάνουν οικονομία και να σεβαστούν το περιβάλλον, ελαττώνουν όσο μπορούν τα ανόργανα και οργανικά απόβλητα που παράγουν.
empty alt

Πώς θα απολαμβάνεις το τσάι σου σαν Βρετανός γαλαζοαίματος

Αν κατά βάθος νιώθεις λίγο Βρετανός και μάλιστα γαλαζοαίματος, οι συμβουλές του σομελιέ και ειδικού στο τσάι (ναι, υπάρχουν και τέτοιοι) Neil Phillips θα σε βοηθήσουν να γίνεις εξπέρ στην προετοιμασία αλλά και την κατανάλωσή του.
empty alt

7 γενικές συμβουλές για αρχάριους στη μαγειρική

Στη μαγειρική υπάρχουν κάποιοι γενικοί κανόνες που λύνουν τα χέρια και στον πιο αρχάριο, αλλά και σε εκείνον που ακόμα και μετά από χρόνια πείρας πελαγώνει μπροστά σε μια συνταγή, από το άγχος ότι κάτι μπορεί να πάει στραβά.
empty alt

Πίτσα-σπαγγέτι σημειώσατε Χ

  Μια πρωτότυπη συνταγή έρχεται να βάλει τέλος στο αιώνιο δίλημμα «πίτσα ή σπαγγέτι;».   ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ αλάτι 1 κιλό μακαρόνια 2 φλ.
empty alt

Caprese με σπαράγγια

Αυτό το δημοφιλές λαχανικό που μπορείς να το βρεις σε διάφορα χρώματα, όπως πράσινο, λευκό και μοβ.
empty alt

Πουτίγκα μπανάνας – δροσερή, ανάλαφρη – θα την λατρέψεις

Η πουτίγκα μπανάνας είναι ένα από αυτά τα υπέροχα επιδόρπια που χαρίζουν ένα χαμόγελο στο πρόσωπο όλων.
empty alt

Μεξικάνικη ζεστή σοκολάτα

Όταν είναι έξω κάνει κρύο, τίποτα δεν σε ζεσταίνει γρηγορότερα από μια κούπα ζεστής σοκολάτας. Εδώ θα λατρέψεις την προσθήκη κανέλας και καγιέν σε αυτή τη μεξικάνικη έκδοση, που προορίζεται για τους λάτρεις των αρωματικών μπαχαρικών – και σε όσους τολμούν να ζουν την πικάντικη πλευρά της […]
Back To Top