Παρόλο που στην ελληνική κουζίνα έχουμε συνδέσει τις σούπες με το να είναι κάποιος άρρωστος ή έστω αδιάθετος, η αλήθεια είναι ότι λίγα φαγητά προσφέρουν το comfort εφέ που αναζητάς τα κρύα βράδια όσο μια ωραία και γευστική σούπα.

Παρόλο που στην ελληνική κουζίνα έχουμε συνδέσει τις σούπες με το να είναι κάποιος άρρωστος ή έστω αδιάθετος, η αλήθεια είναι ότι λίγα φαγητά προσφέρουν το comfort εφέ που αναζητάς τα κρύα βράδια όσο μια ωραία και γευστική σούπα. Η ασιατική συνταγή που προτείνουμε παρακάτω υπόσχεται ένα γευστικό ταξίδι στη μαγεία της Ανατολής που θα απολαύσεις με όλες σου τις αισθήσεις.

Συστατικά

1 κουταλιά της σούπας canola ή φυστικέλαιο

1 φλιτζάνι ξερό κρεμμύδι σε φέτες

2 κουταλιές της σούπας τριμμένο φρέσκο τζίντζερ

2 φλιτζάνια τεμαχισμένο λάχανο

1 φλιτζάνι γλυκοπατάτα ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους

μισό φλιτζάνι σέλινο κομμένο σε φέτες

4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου με μειωμένο νάτριο

1 κουταλιά της σούπας σόγια με μειωμένη περιεκτικότητα σε νάτριο

μισό κουταλάκι του γλυκού θρυμματισμένο κόκκινο πιπέρι

250 γρ ψιλοκομμένο μαγειρεμένο στήθος κοτόπουλου

1 κουταλιά της σούπας χυμό λάιμ

1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι

1/4 φλιτζάνι κομμένο φρέσκο κόλιαντρο

250 γρ ολικής αλέσεως udon ή soba noodles, μαγειρεμένα σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου (ή ό,τι noodles προτιμάς)

1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένα ανάλατα ψημένα φιστίκια

soup ch.a

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνεις το λάδι σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Προσθέτεις το κρεμμύδι και το τζίντζερ. Μαγειρεύεις για 3 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά.

Προσθέτεις το λάχανο, τη γλυκοπατάτα και το σέλινο. Μαγειρεύεις για 4 λεπτά ακόμη, ανακατεύοντας περιστασιακά. Προσθέτεις το ζωμό, τη σάλτσα σόγιας και το θρυμματισμένο κόκκινο πιπέρι. Φέρνεις σε βρασμό. Μειώνεις τη θερμότητα. Αφήνεις να σιγοβράσει, καλυμμένο, περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Προσθέτεις το κοτόπουλο και το χυμό λάιμ. Λίγο πριν το σερβίρεις, προσθέτεις τα πράσινα κρεμμύδια και το κόλιαντρο. Προσθέτεις στη σούπα τα noodles που έχεις ετοιμάσει, και αν θέλεις, γαρνίρεις με τα φιστίκια.

empty alt

Τα δώρα του ροδιού

Το ρόδι είναι πλούσιο σε μικροθρεπτικά συστατικά με αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και συχνά χαρακτηρίζεται εφάμιλλο με το κόκκινο κρασί και το πράσινο τσάι ως προς τα οφέλη που παρέχει στην υγεία.
empty alt

Φτιάξε σπιτικό συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα

Το σπιτικό συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα είναι πιο υγιεινό από το αντίστοιχο τυποποιημένο και σου δίνει την ευελιξία να πειραματιστείς προσθέτοντας επιπλέον συστατικά, όπως κόκκους βανίλιας, ξυλάκια κανέλας ή ολόκληρους σπόρους μπαχαρικών.
empty alt

7 διαφορετικές συνταγές με αρνί

Αν δεν σκοπεύεις φέτος να σουβλίσεις αρνί αλλά θέλεις να το εντάξεις με κάποιον τρόπο στο μενού των ημερών, ακολουθώντας την παράδοση, σου προτείνουμε επτά διαφορετικούς τρόπους να το απολαύσεις στο τραπέζι της Κυριακής του Πάσχα ή να αξιοποιήσεις τα περισσεύματα, την επόμενη μέρα.
empty alt

Σπιτικές μπάρες δημητριακών – γεύση κι ενέργεια στο max!

Ποιος δεν λατρεύει τις μπάρες δημητριακών; Οι συγκεκριμένες είναι πολύ εύκολο να τις φτιάξεις στο σπίτι, γεγονός που σημαίνει ότι μπορείς να ελέγξεις τι περιέχουν! Μπορείς σε αυτήν τη συνταγή να χρησιμοποιήσεις ό,τι προτιμάς – τους αγαπημένους σου ξηρούς καρπούς ή αποξηραμένα φρούτα.
empty alt

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για το Umami;

Το ουμάμι (Umami),( όπως μαθαίνουμε στη Βικιπαίδεια), η καλή γεύση ή νοστιμιά, είναι μια από τις πέντε βασικές γεύσεις,μαζί με το γλυκό, το ξινό, το πικρό και το αλμυρό.
empty alt

Τηγανητό ρύζι με χοιρινό

Το τηγανητό ρύζι προήρθε από την Κίνα και μάλιστα προέκυψε κατά τη διάρκεια της δυναστείας Sui και είναι ένα δημοφιλές πιάτο στο τηγάνι σε πολλούς διαφορετικούς πολιτισμούς.
empty alt

Cheesecake με μηλόπιτα

Δύο απολαύσεις μαζί, σε έναν συνδυασμό που θα σας ενθουσιάσει
empty alt

Hot Dogs-Μούμιες – τρομακτικά νόστιμα και λαχταριστά

Για Halloween πάρτι ή σε ένα αφιέρωμα με τις αγαπημένες σας ταινίες
Back To Top