Παρόλο που στην ελληνική κουζίνα έχουμε συνδέσει τις σούπες με το να είναι κάποιος άρρωστος ή έστω αδιάθετος, η αλήθεια είναι ότι λίγα φαγητά προσφέρουν το comfort εφέ που αναζητάς τα κρύα βράδια όσο μια ωραία και γευστική σούπα.

Παρόλο που στην ελληνική κουζίνα έχουμε συνδέσει τις σούπες με το να είναι κάποιος άρρωστος ή έστω αδιάθετος, η αλήθεια είναι ότι λίγα φαγητά προσφέρουν το comfort εφέ που αναζητάς τα κρύα βράδια όσο μια ωραία και γευστική σούπα. Η ασιατική συνταγή που προτείνουμε παρακάτω υπόσχεται ένα γευστικό ταξίδι στη μαγεία της Ανατολής που θα απολαύσεις με όλες σου τις αισθήσεις.

Συστατικά

1 κουταλιά της σούπας canola ή φυστικέλαιο

1 φλιτζάνι ξερό κρεμμύδι σε φέτες

2 κουταλιές της σούπας τριμμένο φρέσκο τζίντζερ

2 φλιτζάνια τεμαχισμένο λάχανο

1 φλιτζάνι γλυκοπατάτα ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους

μισό φλιτζάνι σέλινο κομμένο σε φέτες

4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου με μειωμένο νάτριο

1 κουταλιά της σούπας σόγια με μειωμένη περιεκτικότητα σε νάτριο

μισό κουταλάκι του γλυκού θρυμματισμένο κόκκινο πιπέρι

250 γρ ψιλοκομμένο μαγειρεμένο στήθος κοτόπουλου

1 κουταλιά της σούπας χυμό λάιμ

1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι

1/4 φλιτζάνι κομμένο φρέσκο κόλιαντρο

250 γρ ολικής αλέσεως udon ή soba noodles, μαγειρεμένα σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου (ή ό,τι noodles προτιμάς)

1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένα ανάλατα ψημένα φιστίκια

soup ch.a

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνεις το λάδι σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Προσθέτεις το κρεμμύδι και το τζίντζερ. Μαγειρεύεις για 3 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά.

Προσθέτεις το λάχανο, τη γλυκοπατάτα και το σέλινο. Μαγειρεύεις για 4 λεπτά ακόμη, ανακατεύοντας περιστασιακά. Προσθέτεις το ζωμό, τη σάλτσα σόγιας και το θρυμματισμένο κόκκινο πιπέρι. Φέρνεις σε βρασμό. Μειώνεις τη θερμότητα. Αφήνεις να σιγοβράσει, καλυμμένο, περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Προσθέτεις το κοτόπουλο και το χυμό λάιμ. Λίγο πριν το σερβίρεις, προσθέτεις τα πράσινα κρεμμύδια και το κόλιαντρο. Προσθέτεις στη σούπα τα noodles που έχεις ετοιμάσει, και αν θέλεις, γαρνίρεις με τα φιστίκια.

empty alt

Φτιάξε σπιτικό συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα

Το σπιτικό συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα είναι πιο υγιεινό από το αντίστοιχο τυποποιημένο και σου δίνει την ευελιξία να πειραματιστείς προσθέτοντας επιπλέον συστατικά, όπως κόκκους βανίλιας, ξυλάκια κανέλας ή ολόκληρους σπόρους μπαχαρικών.
empty alt

Ξέρεις πόσων χρονών είναι τα μήλα σου;

Διάβασα κάτι που μου έκανε πολύ εντύπωση σήμερα και θέλω να το μοιραστώ μαζί σου! Ήξερες εσύ ότι τα φρέσκα μήλα που βρίσκεις σε μανάβικα και σούπερ μάρκετ μπορεί να είναι μέχρι και 12 μηνών; Ότι μπορούν να αποθηκευτούν χωρίς να χαλάσουν σε ελεγχόμενη ατμόσφαιρα; Τουλάχιστον, όπως […]
empty alt

Τα μήλα βοηθούν τα άλλα φρούτα να ωριμάσουν

Σύμβολο της ομορφιάς αλλά και της αμαρτίας ανά τους αιώνες, το μήλο είναι ένα από τα φρούτα που απολαμβάνουμε από αρχαιοτάτων χρόνων.
empty alt

Μπορείς να ρίξεις στα κάρβουνα μια κατεψυγμένη μπριζόλα;

Και εκεί που δεν είχες κανονίσει τίποτα για Σάββατο βράδυ, βρίσκεσαι να περιμένεις επισκέψεις, αλλά το ψυγείο είναι σχεδόν άδειο.
empty alt

Φιστίκια Αιγίνης, όχι απλώς νόστιμα αλλά και εξαιρετικά ωφέλιμα!

Τα φιστίκια δεν είναι μόνο νόστιμα, αλλά και εξαιρετικά ωφέλιμα για την υγεία σου. Αυτοί οι βρώσιμοι σπόροι του δέντρου Pistacia vera περιέχουν υγιή λίπη και αποτελούν καλή πηγή πρωτεϊνών, φυτικών ινών και αντιοξειδωτικών.
empty alt

Το λευκό ταιριάζει στην πίτσα!

Αν για σένα πίτσα σημαίνει οπωσδήποτε και σάλτσα ντομάτας, σου έχουμε μια εκδοχή λευκή πίτσας που θα σε κάνει να αναθεωρήσεις τις απόψεις σου.
empty alt

Ψωμί… στη σακούλα

Το να φτιάξετε το δικό σας ψωμί ποτέ δεν ήταν τόσο εύκολο όσο η παρακάτω εκδοχή. Χρησιμοποιώντας μια σακούλα τροφίμων με ζιπ κλείσιμο (τύπου φερμουάρ) δεν λερώνεστε ούτε εσείς ούτε ο χώρος σας.
empty alt

Τηγανητές μπάμιες, μια απολαυστική και gourmet εκδοχή

Οι τηγανητές μπάμιες είναι ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσετε το παρεξηγημένο για πολλούς λαχανικό. Βυθίζοντάς τες σε βουτυρόγαλα και καλαμποκάλευρο και στη συνέχεια τηγάνισμα σε μικρή ποσότητα λαδιού επιτυγχάνεται αυτή η επιπλέον τραγανή και χρυσαφένια κρούστα.
Back To Top